به گزارش جام جم آنلاین از خبرگزاری صداوسیما، افزایش قربانیان کرونا در کشور همچون سایر کشورها سبب شد تا ستاد ملی مقابله با کرونا سرانجام «طرح جامع اعمال محدودیتهای پویا در مقابله با کرونا» را تصویب کند.
«طرح جامع اعمال محدودیتهای پویا در مقابله با کرونا» که به مدت دو هفته از روز شنبه اول آذر آغاز می شود، محدود به دو هفته ، همچنین استان محور نیست بلکه شهر محور است و متناسب با وضع بیماری در شهرها ادامه می یابد تا وضع شهرها از قرمز، نارنجی و زرد به حالت عادی برگردد. در این طرح همه مشاغل به جز گروه یک در مناطق قرمز کرونا تعطیل خواهد بود. همچنین یک سوم کارمندان ادارهها در محل کار حاضر میشوند و تردد بین شهری نیز با محدودیت مواجه خواهد شد.
مهمترین محورهای طرح جامع محدودیت های ویژه کرونایی:
- طرح مدیریت هوشمند
- محدودیت ها متناسب با وضع بیماری
- طرح محله محور
- آموزش
- اقدامات فنی و الکترونیکی
تعریف شهرهای زرد ، نارنجی و قرمز
- چنانچه شهری به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت در روز 4 نفر بستری به علت بیماری کرونا داشته باشد، وضع این شهر زرد است. 80 شهر در وضع زرد هستند.
- اگر 6 نفر فوتی بیشتر داشته باشد نارنجی است. 208 شهر در وضع نارنجی هستند.
- اگر به 10 نفر فوتی برسد وضع آن شهر، قرمز است. 160 شهر در وضع قرمز هستند.
طبق تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا ، دوشنبه هر هفته وضع شهرها را وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رصد می کند و با اعلام وزارت بهداشت، به صورت خودکار و حتی بدون ابلاغ ، متناسب با وضع آن شهر، محدودیت ها، اعمال می شود.
شهرهای قرمز و نارنجی، تقریبا تعطیلی عمومی و قرنطینه کامل
در «طرح جامع اعمال محدودیتهای پویا در مقابله با کرونا» ، اگر 5 شهر یا بیشتر در هر استانی دارای شرایط نارنجی یا قرمز باشد، فقط برای آن شهرها تصمیم گیری می شود و نه کل استان، و این امر موجب خواهد شد این شهرها در قرنطینه کامل و اگر قرمز باشد، تقریبا تعطیلی کامل صورت گیرد.
وزیر کشور گفت: به جزء مشاغل سطح 1 و بخشی از کارکنان که ضروری است در محل کار خود باشند، بقیه کارها در این شهرها تعطیل خواهد بود.
رحمانی فضلی همچنین گفت: در شرایط قرمز ما تقریبا با یک تعطیلی عمومی در شهرها مواجه می شویم و در شهرهای نارنجی مقداری این محدودیت ها کم می شود، ولی باز فضا به گونه ای خواهد بود که تجمعات و ترددها کنترل شود.
وی دادن اختیار به استانداران و فرمانداران در این طرح را از ویژگی های این طرح خواند.
آخرین تصمیمات درباره ترددها
- بر اساس «طرح جامع اعمال محدودیتهای پویا در مقابله با کرونا» ، ورود افراد غیر بومی به شهرهای در وضع نارنجی و قرمز ممنوع است و افراد ساکن این شهرها هم اجازه ورود به شهرهای دیگر را ندارند.
- اگر افراد غیر بومی وارد شهرهای با وضع نارنجی شوند در صورت مشاهده در هر 24 ساعت 500 هزار تومان جریمه می شوند و اگر وارد شهرهای با وضع قرمز شوند در هر 24 ساعت یک میلیون تومان جریمه می شوند.
- افرادی که در داخل شهر تهران هستند به هیچ شهری در سطح کشور نمی توانند بروند.
به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، موضوع محدودیت ها و ترددها دو نوع است. شهرهایی که قرمز هستند ترددهای درون شهری و بیرون شهری دارند. مثلا فردی در تهران ساکن است و پلاک بومی هم دارد اما در شهر دیگر کارخانه دارد، اگر این فرد وارد شهر نشود مشمول جریمه نمی شود اما اگر به شهر دیگر وارد شد جریمه می شود.
آقای رییسی درباره نوع محدودیت های هر شهر نیز گفت: هر شهر محدودیت های خودش را دارد .خروج از شهرها جریمه ندارد اما اگر فردی به شهر دیگر وارد شد جریمه می شود.
دکتر رئیسی همچنین درباره نحوه استفاده از وسائل حمل و نقل عمومی افزود: جلسه ای در وزارت کشور درباره مترو ، اتوبوس واحد ، تاکسی ها و وسایل حمل و نقل برون شهری در حال برگزاری و بررسی است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برنامه ای که در دست اقدام داریم این است که حدود 2 هفته دیگر به تمام افرادی که به کرونا مبتلا هستند و می خواهند با اتوبوس مسافرت کنند اصلا بلیت نمی فروشند و هواپیما هم به این سیستم متصل شده است و به افرادی که مبتلا هستند بلیت فروخته نمی شود .
دکتر رئیسی افزود : درباره راننده های تپسی و اسنپ هم همین طور است . در اسنپ بیش از 940 نفر مبتلا داشته ایم که اینها دیگر نمی توانند مسافر جا به جا کنند. ما سیستم هایمان را به هم متصل کرده ایم و افراد مبتلا به کرونا ، به سامانه ما وصل هستند.
وی گفت : افراد مبتلا به مدت 14 روز نمی توانند سفر کنند و باید در قرنطینه بمانند.
تکلیف کارکنان ادارات
- در وضع نارنجی، مشاغل اضطراری مانند آتش نشانی دورکاری ندارند و حضور فقط یک سوم کارکنان شامل حال آنها نمی شود اما بقیه دستگاه ها که امکان دورکاری دارند، حضور کارکنان تا یک سوم در وضع زرد امکان پذیر است و در وضع نارنجی، تا یک دوم و در وضعیت قرمز تا دو سوم عدم حضور را می توانند داشته باشند.
- برای اعمال این محدودیت ها، ضمانت اجرایی در نظر گرفته شده است، افزود: اگر چنانچه مدیران دستگاه ها و مسئولان مربوط ، این محدودیت ها را رعایت نکنند مجازات می شوند. درباره ادارات جرائم مشخص شده است که در بین جرائم تا 3 ماه انفصال از خدمات دولتی هم دیده شده است .
رئیس قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین درخصوص ردیابی بیماران کرونایی گفت: طرحی که وزارت بهداشت به کمک وزارت ارتباطات آماده کرده اند، تحت عنوان اپلیکیشن ماسک برای همه کسانی است که به نوعی تست آنها مثبت می شود، در داخل آن طرح ردیابی خواهیم کرد و با رصد مستمر آنها کنترل خواهند شد.
طرح غربالگری محله محور
همزمان با اجرای طرح جامع محدودیت های ویژه کرونا ، طرح غربالگری عمومی محله محور با همکاری وزارت بهداشت، بسیج، هلال احمر و سایر نهادهای مرتبط در سراسر کشور آغاز می شود.
این طرح هفته گذشته با حضور آقای نمکی وزیر بهداشت در کرمانشاه به صورت آزمایشی آغاز شد و از شنبه اول آذر به طور ملی برگزار می شود.
به گفته رئیس قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا، با بررسی نقاط و ضعف اجرای طرح غربالگری در کرمانشاه و تقویت های لازم طرح با قوت ادامه خواهد یافت.
عبدالرضا رحمانی فضلی با تاکید بر تکیه بر مشارکتهای مردمی در طرح غربالگری ، افزود: کار مفصلی روی ساماندهی مشارکتهای مردمی انجام گرفته است که به همین منظور قرارگاهی در تهران و سایر شهرستانها برای پیگیری و نظارت بر غربالگری خواهیم داشت.
موفقیت طرح در گرو یاری مردم
طرح محدودیت های جامع ضد کرونایی زمانی موفق خواهد بود که همه مردم و مسئولان با همیاری و همدلی در جهت اجرای صحیح مفاد آن گام بردارند.
فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی کرونا گفت: تاکید همیشگی ما این است که مردم ما را یاری کنند و حتما خودمراقبتی اصلیترین مسئله است و همه باید مراقب خود، خانواده و اطرافیان و همچنین مراقب تحقق هرچه بیشتر نظم اجتماعی باشند.
آقای رحمانی فضلی آمار فوتیها در روزهای اخیر را برای همه مردم ایران تلخ و غم انگیز خواند و گفت: بنا به قول وزارت بهداشت کیتهای تست سریع تحویل شد و قول دادند روزانه صدهزار مورد را تحویل وزارت بهداشت دهند که قطعا با افزایش تستها شاهد شناسایی هرچه بیشتر مبتلایان خواهیم بود.
افزایش آزمایش ها تا 100 هزار با کیت های سریع
طبق آمار ، تا ۱۰ روز قبل روزانه ۲۲ هزار تست انجام میشد و امروز به ۴۰ هزار تست رسیده است و پیش بینی می شود تا هفته آینده به ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تست برسد که به گفته مسئولان، افزایش شناسایی مبتلایان در مرحله مقدماتی و اولیه بیماری و کاهش ورود به بیمارستانها را در پی خواهد داشت.
فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد ملی کرونا گفت: هر قدر ورودی کاهش پیدا کند امکانات و خدمات بیمارستانها و نیروهای زحمتکش آنها با شرایط بهتری در خدمت مداوای مبتلایان خواهند بود.
آقای رحمانی فضلی گفت: طبق گزارشهای وزارت بهداشت روند یک ماه اخیر در موج سوم شیوع کرونا را تا ۲۰ روز آینده هم خواهیم داشت و امیدواریم در دو تا سه هفته آینده آثار محدودیتها را در کاهش فوتیها و شناسایی بیشتر بیماران شاهد باشیم.
موفقیت طرح با اعمال نظارت جدی
محدودیتهای اخیر در صورت اجرای صحیح و نظارت مستمر بر اجرا، میتواند از تجمعهای غیر ضروری جلوگیری و تا حدی از میزان ابتلای افراد به کووید ۱۹ جلوگیری کند.
نکته مهم این است که هر تصمیمی حداقل تا دو هفته بعد اثر خود را نشان میدهد و اگر تصمیمی گرفته شده باید نتیجه آن را به صورت مستمر در زمینه میزان ابتلا و بستری و فوتیها بررسی کرد.
همه اینها در شرایطی است که تعداد جان باختگان کرونا در کشور از 42 هزار نفر فراتر رفته است و باید با تصمیمهای موثر و به موقع، روند افزایشی ابتلا و بستری و فوت به علت کرونا را متوقف کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد