به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، محققان دادههای بیش از ۱۲۵۰ بیمار که در بهار و تابستان گذشته در ۳۸ بیمارستان میشیگان، به علت بیماری کووید- ۱۹ تحت درمان قرارگرفته بودند، تجزیهوتحلیل کردند. این گروه با حدود ۵۰۰ بیمار از طریق تلفن مصاحبه کردند که مجموعهای از پیامدهای سلامت جسمی، روحی و همچنین مشکلات مالی را بیان کردند.
محققان در بیمارستان دانشگاه در آنآربور میشیگان امریکا (Michigan Medicine) عنوان کردند: بعد از بستریشده در بیمارستان به علت بیماری کووید- ۱۹ خطرات بهداشتی و مالی افراد ادامه خواهد داشت.
کارشناسان گزارش کردند: افراد بعد از رهایی از معالجه، با عوارضی مواجه میشوند که شامل موارد بهداشت روانی تا بستری مجدد در بیمارستان و مرگ است.
این بررسی نشان داد که دو ماه بعد از ترک بیمارستان، حدود هفت درصد از بیماران فوت کردند و میزان مرگومیر در بیمارانی که در آی سی یو (ICU) بستری شدند، بیشتر بود. علاوه بر این، ۱۵ درصد از بازماندگان به بیمارستان بازگشتند.
دکتر وینیت چوپرا، محقق اصلی این تحقیق گفت: این دادهها نشان میدهد که بار بیماری کووید- ۱۹ بسیار فراتر از بیمارستان و سلامتی افراد است. عوارض روحی، مالی و جسمی این بیماری در میان بازماندگان قابلتوجه است.
حدود ۴۰ درصد بیمارانی که با آنان مصاحبه شده بود، اظهار کردند: ۶۰ روز بعد از ترک بیمارستان هنوز نتوانستهاند فعالیت عادی خود را از سر بگیرند. ۲۳ درصد دیگر نیز گفتند که حتی زمان بالارفتن از پله نیز تنگی نفس پیدا میکنند. در واقع، یکسوم پاسخدهندگان علائم مداوم مرتبط با بیماری کووید-۱۹ را دارند.
در میان افرادی که قبل از ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ شاغل بودند، ۴۰ درصد به علت مشکلات سلامتی قادر به بازگشت به کار نبودند یا کار خود را ازدستداده بودند. بخش قابلتوجه از افرادی که به کار خود بازگشتهاند، مجبورند ساعت کمتری کار کنند.
بهطورکلی، حدود نیمی از بازماندگان بیماری کووید- ۱۹ ازنظر عاطفی تحت تاثیر قرار گرفتند و بسیاری از آنان با یکبار مالی سنگین روبرو شدند. تقریبا ۱۰ درصد از پاسخدهندگان تمام پسانداز یا بیشتر آن را مصرف کرده بودند.
محققان دریافتند، اگرچه مراقبتهای بیمارستانی از بیماران کووید- ۱۹ نسبت به ماههای اول شیوع بیماری بهبودیافته است اما ۶۳ درصد از بیمارانی که در بخش ICU بودهاند در طول بستری در بیمارستان یا دو ماه بعد از بازگشت به خانه فوت کردهاند. این میزان مرگومیر تقریبا دو برابر بیمارانی است که در یک بخش مراقبتهای ویژه بستری نشدهاند.
یافتههای این بررسی در مجله Annals of Internal Medicine ارائهشده است.