سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین، برخی از افرادی که بهبود مییابند در نهایت علائم مزمن دارند که از بین رفتن آنها ماهها به طول میانجامد. این وضعیت که کووید طولانی نام دارد بهطور گستردهای در گزارشها شرح دادهشده است. ممکن است میلیونها نفر با عوارض جانبی طولانیمدت ویروس کرونا سروکار داشته باشند و معلوم شود که برخی از این مشکلات ممکن است هرگز برطرف نشوند.
گزارشی در یاهو نیوز کانادا منتشرشده که به سه عارضه دائمی ویروس کرونا اشاره کرده است که بسیار وحشتناک است؛ اما مشخص شده که تنها دو مورد از آنها دائمی هستند و مورد سوم فقط آزاردهنده است.
برخی از بهبودیافتگان کووید ۱۹ پس از برطرف شدن عفونت همچنان علائم پوستی دارند. ضایعات پوستی ازجمله علائم غیرمعمول کووید ۱۹ است که ماهها مشاهده شده است؛ اما محققان میگویند این علائم قبل از فروکش کردن میتوانند چندین هفته باقی بمانند.
به گزارش مدیکال نیوز، یک مطالعه گسترده تقریبا ۱۰۰۰ مورد از بیماران با مشکلات پوستی در سراسر جهان را بررسی کرده است.
دانشمندان تاثیر طولانیمدت علائم پوستی عوارض کووید ۱۹ را حداقل ۶۰ روز مشاهده کردند. خوشبختانه همه علائم پوستی پس از مدتی برطرف خواهند شد.
موارد پوستی میتوانند از بین بروند اما برخی از بیماران مبتلابه کووید ۱۹ به دو نوع عارضه جانبی دیگر نیز مبتلا میشوند که ممکن است دائمی باشند.
یکی از آنها علامتی است که قبلا مفصل بیان شده و در گوشها (وزوز گوش) رخ داده و ممکن است پس از درمان از بین برود؛ اما ویروس همچنین میتواند به کاهش شنوایی دائمی منجر شود که قابلبهبود نیست.
گزارش منتشر شده در نشریه BMJ جزئیات بیمار ۴۵ ساله در انگلیس را نشان میدهد که پس بروز علائم کووید ۱۹ که به مدت ۱۰ روز ادامه داشت در بیمارستان بستری شد.
وی ۳۰ روز به دستگاه ونتیلاتور متصل بود و درنتیجه به عوارض دیگری نیز دچار شد. او تحت درمان قرار گرفت و سپس بهتر شد. یک هفته بعد از خروج از ای سی یو متوجه صدای زنگ در گوش شد و ناشنوایی ناگهانی به دنبال آن رخ داد.
شاید نگرانکنندهترین عوارض کووید ۱۹ مربوط به مغز باشد. دانشمندان کالج پزشکی بیلور امریکا دادههای ۸۰ مطالعه را بررسی کردند و دریافتند که بیش از ۶۰۰ بیمار در مغز دچار برخی ناهنجاریها شدند. این موارد با بررسی آزمایشهای الکتروانسفالوگرام (EEG) نمایان شدند.
معمولا آزمایشهای الکتروانسفالوگرام داده میشود چون بیمار ممکن است در برابر محرکها واکنش کندی داشته باشد و به دنبال آن مواردی مانند تشنج، مشکلات گفتاری، گیجی یا عدم توانایی در بیدار شدن بعد از بهبودی ایجاد شود.
محققان توضیح دادند که رایجترین یافتههای آزمایشهای الکتروانسفالوگرام تخلیه الکتریکی کند یا غیرطبیعی است که در لوب فرونتال بیشتر است. برخی از آزمایشها الکتروانسفالوگرام آسیبهایی را نشان داده است که ممکن است قابلترمیم نباشد.
دکتر زلفی حنیف، استاد مغز و اعصاب گفت: همانطور که میدانیم، مغز عضوی است که نمیتواند دوباره تولید شود، بنابراین اگر صدمهای به آن وارد شود احتمالا دائمی خواهد بود یا بهطور کامل بهبود نخواهد یافت.
دانشمندان حدس میزنند که نقطه احتمالی ورود ویروس ممکن است بینی باشد که میتواند محل فعالیت غیرطبیعی مغز را توضیح دهد.
وی گفت: مشاهده جالب دیگر این بود که میانگین سنی افراد مبتلا ۶۱ سال بود، یکسوم آنان زن و دوسوم مرد بودند و نشان میدهد که درگیری مغزی کووید ۱۹ میتواند در مردان مسن بیشتر باشد. تحقیقات بیشتری لازم است، اما این یافتهها به ما نشان میدهد که اینها مناطقی هستند که باید به آنها توجه کنیم.
وی ادامه داد: بسیاری از مردم فکر میکنند که به این بیماری مبتلا شده و سپس خوب میشوند و همهچیز به حالت عادی برمیگردد اما این یافتهها به ما میگوید که ممکن است شاهد مواردی طولانیمدت باشیم، همان چیزی که ما به آن شک کردهایم و اکنون در حال یافتن شواهد بیشتری برای تایید این موضوع هستیم.
منبع: ایسنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد