در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
درمان دیابت : خیلی از ما تا به الان اسم دیابت را شنیده ایم و یا با آن سروکار داشته ایم . در این مطلب می خواهیم در مورد تاریخچه دیابت و چگونگی به وجود آمدن آن ، نکاتی در مورد دیابت ، انواع دیابت ها ، تفاوت ها و شباهت ها و تفاوت های انواع دیابت و راه های درمان آن بیشتر صحبت کنیم . دیابت یک بیماری خاموش است که در این مقاله بیشتر آن را خواهید شناخت .
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فردا مارکت یکی از بیماری هایی که این روزها بسیاری از افراد را به خود درگیر کرده است ، دیابت می باشد . بیماری دیابت با افزایش قند خون به وجود می آید . دیابت شیرین ، واژه کامل شده دیابت می باشد که از زبان یونانی به معنای سیفون گرفته شده است . می توان گفت که کلمه دیابت برای اولین بار حدود ۲۵۰ سال قبل به وسیله شخصی به نام آپولونیوس به کار گرفته شد .
توماس ویلیس در سال ۱۶۷۵ نام دیابت شیرین را به این خاطر جایگزین دیابت کرد ، چون بسیاری از افراد که دارای بیماری دیابت بودند ادرارشان شیرین بود .این مسئله ادامه پیدا کرد تا این که بالاخره متیو دوبسون در سال ۱۷۷۶ ثابت کرد که ادرار افراد دیابتی مزه شیرینی دارد و این موضوع به دلیل وجود قند در ادرار می باشد .
دوبسون توانست ثابت کند که بیماری دیابت در بعضی از افراد نهایت منجر به مرگ آنان می شود و در بعضی از افراد تبدیل به یک بیماری ثابت می شود . به همین دلیل این دیابت را با دیابت نوع ۱ و نوع ۲ نام گذاری کرد .
قبل از این که وارد بحث شویم بهتر است به تعریف کلی دیابت توجه کنیم . همان طور که می دانید ما انسان ها در طول روز نیازمند انرژی هستیم برای این که بتوانیم کارهای روز خود را انجام دهیم . انرژی ما قطعا از غذایی که استفاده می کنیم به دست می آید .
مواد غذایی که ما در طول روز استفاده می کنید بعد از مدتی در بدن ما تبدیل به گلوکز و یا همان قند می شود . قندی که وارد بدن ما می شود در خون وسلول های ما جریان پیدا می کند و انرژی بدن ما را تامین می کند .
در این مدت اگر قندی که وارد بدن ما شده است وارد سلول ها نشود و در خون باقی بماند ، به عبارتی می توان گفت که قندخون ما را افزایش داده می دهد .
افزایش قند خون ، همان طور که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم ، باعث ایجاد بیماری دیابت می شود . حال این دیابت می تواند از طریق انسولین هورمونی موجود در بدن کنترل شود .
انسولین هورمونی از پانکراس ترشح می شود و به قند کمک می کند تا به سلول ها نفوذ کند و در خون باقی نماند .
اگر انسولین در بدن ما ترشح نشود ، قند نیز در خون ما باقی می ماند و در نهایت به بیماری دیابت منجر می شود .
نکاتی وجود دارد که افراد مبتلا به بیماری دیابت باید از آن اطلاع داشته باشند و آن ها را جدی بگیرند تا بتوانند بهتر این بیماری خاموش را درمان کنند و به زندگی طبیعی خود ادامه دهند . باید به نکاتی توجه داشته باشید تا دیابت نتواند روی کلیه های شما تاثیر بگذرد .
به قند خون خود توجه داشته باشید . سعی کنید قند خونتان کاملا طبیعی باشد و هر چند وقت یک بار آن را چک کنید . نگذارید که قند خون شما افزایش پیدا کند که این روی دیابت تاثیر می گذارد و آن را تحریک می کند . سعی کنید در مدت بیماری از مصرف دخانیات بپرهیزید و وزن خود را کاهش دهید و نگذارید که چربی های اضافی در بدن شما تولید شود .
بیمارانی دیابتی بهتر است هر چند وقت یک بار از نظر فشار خود و وزن ، ویزیت شوند تا بهتر از وضع خود اطلاع داشته باشند . افرادی که در سن بالای ۱۱ سال به بیماری دیابت نوع دو دچار شده اند ، باید هر چند وقت یک بار آزمایش ادرار برای بررسی میکروآلبومین بدهند که این به کاهش بیماری کمک می کند .
در ابتدای این مقاله به دیابت و تعریف آن اشاره کردیم و گفتیم که دلایل نام گذاری دیابت چه بوده است ، اما می خواهیم در مورد انواع دیابت صحبت کنیم ، دیابت دو نوع می باشد :
در ادامه بیشتر با این دو نوع دیابت آشنا خواهید شد و می توانیم تفاوت ها و شباهت های این دو نوع دیابت را با هم بررسی کنیم .
با توجه به این که دیابت به روش های متفاوتی درمان می شود در دو نوع شناخته شده است . دیابت نوع ۱ ، به دیابتی گفته می شود که با توجه به شرایط محیطی در بدن افراد ، حتی کودکان و نوجوانان ایجاد می شود .
دیابت نوع ۱ دیابتی است که برای درمان نیاز زیادی به انسولین ندارد و پس از مدتی مراقبت توسط فرد بیمار کنترل خواهد شد .
دیابت نوع ۲ معمولا در افراد بالای ۴۰ سال خود را نشان می دهد و برای درمان نیازمند ترشح انسولین از طرف پانکراس می باشد .
گاهی ممکن است انسولین ترشح شده در بدن ما در مقابل دیابت کافی نباشد و بدن ما در برابر انسولین موجود مقاومت نشان دهد .
برای درمان این نوع دیابت به تغذیه غذایی مناسب ، رژیم غذایی مناسب و همچنین ورزش احتیاج خواهیم داشت .
در صورت این که پانکراس شما نتواند در برابر دیابت مقاومت کند و تنبل شده باشد و همچنین به درستی انسولین ترشح نکند ، بیمار به انسولین نیاز خواهد داشت که باید آن را از داروخانه تهیه کنید .
مهم ترین نکته ای که در هر دو نوع دیابت مشترک می باشد ، میزان بالای قند خون است . این تنها شباهت دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ می باشد .
یکی از مهم ترین تفاوت هایی که در بین دیابت ۱ و ۲ رایج است ، این است که دیابت نوع ۱ همیشه نیاز به انسولین دارد چرا که بدن نمی تواند تامین کننده انسولین باشد .
پس اگر به دیابت نوع ۲ مبتلا شده اید ، نیازی به استفاده از انسولین ندارید فقط با رعایت کردن یک سری نکات می توانید بیماری خود را کنترل کنید .
اگر نگران این هستید که آیا دیابت دارید یا نه ؟ بهتر است به چند مورد ذکر شده توجه کنید :
قطعا هر بیماری طول درمان مشخصی دارد ، تنها کسی که می تواند در مدت درمان به بیمار کمک کند برای این که این بیماری را به خوبی پشت سر بگذارد ، شخص بیمار می باشد . بیمار باید با در نظر گرفتن مواردی به درمان و زود تر خوب شدن خود کمک کند . اگر بیمار بتواند یک سری موارد را مراعات کند ، قطعا می تواند طول دوران خود را کاهش دهد . برای درمان دیابت هم می توانیم از داروهای شیمایی استفاده کنیم و هم می توانیم همان روش سنتی را پیش بگیریم .
مصرف برخی از مواد غذایی می تواند به شما در درمان دیابت کمک کند این مواد غذایی به شرح زیر می باشد :
همان طور که می دانید دیابت یکی از بیماری هایی است که افزایش آن می تواند منر به مرگ شما شود. این بیماری اگر در طول سال و عمر شما ادامه پیدا کند، می تواند بسیاری از دسترسی ها را از شما دریغ کند. مصرف شیرینی، غذاهای خوشمزه، قند و خیلی از خوراکی های لذیذ دیگر برای شما قابل مصرف نخواهند بود.
شما می توانید در طول مدت زندگی این بیماری را با روش های متنوعی کنترل کنید تا بتوانید، بهترین و خوشمزه ترین خوراکی ها را استفاده کنید. همه افراد نه تنها افراد مبتلا یه بیماری دیابت، زمانی که فشار های عصبی به آن ها وارد می شود باعث می شود میزان قند خون آن ها افزایش پیدا کن. این قند خون زمانی بهبود پیدا خواهد کرد که فرد به آرامش رسیده باشد.
اگر شما یک فرد دیابتی باشید و یا یکی از اعضا خانواده تان به این بیماری دچار باشد، حتما به این فکر افتاده اید که از شیرین کننده های مصنوعی یا طبیعی بدون قند استفاده کنید. تولید کنندگان این مواد خوراکی مدعی هستند که افراد می توانند بدون هیچ نگرانی برای جلوگیری از افزایش قند خون خود به جای قند و یا شکر از این نوع طعم دهنده ها استفاده کنند. قرص شیرین کننده استویا، کم کالری و مخصوص افراد دیابتی می باشد؛ که با داشتن شیرینی بسیار، ماده ای به نام سوکرالوز دارد که از لاکتوز شیر تهیه شده است. این ماده خاصیت قند و شکر را ندارد و باکتری های بدن آن را به عنوان مواد غذایی شناسایی نمی کنند. به راحتی از بدن دفع می شود و به دلیل کم کالری بودن، جذب بدن هم نمی شود. شما با خوردن قرص شیرین کننده به همراه نوشیدنی هایی مانند چای و حتی به صورت خالی با در نظر گرفتن تاییدیه پزشک دچار هیچ مشکلی نمی شوید.
قبل از این به مواد خوراکی اشاره کردیم که برای درمان بیماری دیابت مفید بودن و بیماران مبتلا می توانستند با مصرف این مواد غذایی و خوراکی ها، تا حدود زیادی میزان قند خون خودشان را کنترل کنند. درمان های سنتی، درمان های طبیعی و استفاده از داروهای شیمیایی تا به الان برای تمام بیماران مبتلا به این بیماری بدون نتیجه نبوده است. در ادامه می خواهیم به چند نمونه از این درمان ها اشاره کنیم.
رازیانه یکی از بهترین خوراکی هایی است که به دلیل داشتن ترکیباتی قوی می تواند در برابر بیماری قند مبارزه کند. این دانه ها علاه بر این که می توانند از گسترش این بیماری جلوگیری کنند، تاثیر بسیار زیادی روی بهبود بیماری های سرطانی دارند و برای مصرف نوزادان هم بسیر موثر می باشند.
سیر هم به عنوان یکی از سبزیجات می تواند برای بیماری هایی مانند دیابت و سرطان بسیار مفید باشد. سیر خاصیت ضد التهابی دارد و بیماری را سرکوب می کند. مصرف روزانه یک حبه سیر می تواند در درمان دیابت عصبی به شما کمک کند.
رزماری به عنوان یکی از گیاهان تقویت کننده قلب است. این گیاه می تواند میزان زیادی از استرس را کاهش دهد که همین منجر به بهبود بیماری شما می شود . چرا که یکی از علائم ایجاد بیماری دیابت استرس می باشد. شما می توانید از این گیاه در غذاهای خود استفاده کنید.
با در نظر گرفتن این نکات می توانید تشخیص دهید که آیا به این بیماری مبتلا شده اید یا خیر ، در صورت این که هر یک از این موارد را در خود مشاهده کردید بهتر است برای درمان دیابت به پزشک معالج مراجعه کنید .
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: