در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از انتخاب، زمانی كه فردی دچار اختلال شخصیت میشود، یعنی رفتارهایی از خودش بروز میدهد كه از انتظارات جامعه فاصله دارد و با نوسان همراه است و بدون تفكر قبلی است.
باعث میشود فرد بیمار در عملكرد اجتماعی، فردی و شغلی خود با مشكل روبهرو شود.بیشتر انسانها ممكن است گاهی در زندگی خود كج رفتاریهایی داشته باشند یا خلاف هنجار جامعه رفتار كنند و این موضوع ممكن است به صورت طبیعی اتفاق بیفتد، اما زمانی كه افراد بهطور مكرر ناهنجاری از خود بروز دهند و مدت زیادی درگیر ناهنجاری باشند، میتواند نشاندهنده اختلال باشد.
شخصیتهای سالم و ناسالم در این زمینهها متفاوت هستند: انعطافپذیری: ایجاد تغییر در خود و محیط و تطابق با تغییرات محیطی و تغییر در عادات روزانه در صورت لزوم.
تابآوری:تحمل مقابله با ناكامی و داشتن پشتكار و پذیرش اتفاقات و رویدادهای مختلف زندگی و كنارآمدن با مشكلات و تلاشگر بودن در زندگی. قابل اتكا بودن: داشتن نظم و مسؤولیتپذیری و متعهد بودن به قول و وعده و داشتن انگیزه برای انجام كارها و باوجدان بودن.
داشتن روابط بین فردی خوب:اعتماد عاقلانه به دیگران و احترام گذاشتن و داشتن معاشرت سالم و پرهیز از قضاوت و تمسخر و ساده لوح نبودن و توانایی برقراری ارتباط با اطرافیان.
پذیرش خود:پذیرش تواناییها و نقاط ضعف خود و نداشتن تفكرات افراطی مثبت و منفی در مورد خود.
تنظیم هیجان:توانایی مدیریت هیجان و داشتن احساسهای متناسب با اتفاقات مختلف و كنترل داشتن در ابراز هیجان. كنترل تكانه:توانایی به تعویق انداختن خواستهها و داشتن تحمل نه شنیدن و داشتن برنامهریزی برای دستیابی به اهداف و خواستهها.
پرهیز از افراط:روابط اجتماعی متعادل و نداشتن نوسان نامناسب در روابط بین فردی و برخورداری از عادات خوب و رعایت تعادل در رفتار.
درك دنیا و واقعیت:برداشت صحیح از دنیای پیرامون و ذهن سالمی كه فاجعهسازی نمیكند و تفسیرهای افراطی از رفتار اطرافیان ندارد.بنابراین لازم است تا شناخت، عاطفه، روابط بین فردی و نحوه كنترل تكانه فرد مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت وجود نشانههای اختلال به درمانهای روانشناختی و حتی در صورت لزوم به دارودرمانی بپردازد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت