به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیلی میل، در حالی که توجهات به سمت ساخت قطعی واکسن کروناست یک شرکت عظیم داروسازی در بریتانیا بی سر و صدا و بدون ایجاد عوارض موثرترین داروی کرونا را تولید می کند؛ دارویی بر پایه آنتی بادی. این دارو نیز مانند واکسن های مختلف وارد فاز نهایی شده است.
شرکت داروسازی گلکسواسمیت کلاین (GSK) می گوید که این دارو Vir-7831 نام دارد تا سال 2021 به بازار عرضه خواهد شد. بنابر ادعای مطرح شده این دارو درمانگر بیماری کروناست. هم اثر بخشی بالا دارد و هم عوارضی را ایجاد نخواهد کرد.
این دارو از آنتی بادی - پروتئین های یافت شده در افرادی که از کرونا جان سالم به در برده اند - استفاده می کند که از نظر ژنتیکی در آزمایشگاه اصلاح شده است. سپس این مواد در مراحل اولیه بیماری به بیماران تزریق می شوند. این بدان معناست که بر خلاف تصور این دارو «پیشگیری» نیست بلکه «درمان» است. این در حالی است که واکسن ها صرفا برای پیشگیری تعبیه شده اند اما به اشتباه از سوی بسیاری از مردمان جهان به عنوان «درمان» بیماری کرونا تلقی می شوند.
حالا داروی Vir-7831 هم ممکن است با اشتباهات روبرو شود بدان معنا که بسیاری تصور کنند این دارو برای پیشگیری است نه درمان.
ادعای این شرکت بریتانیایی بخش مهمی از نگرانی های دنیا را در رابطه با بیماری کرونا از بین می برد چرا که در حال حاضر هیچ دارویی وجود ندارد که باعث شود افراد مبتلا به کرونا به طیف وسیع و شدید آن مبتلا نشوند.
آزمایشات اولیه داروی Vir-7831 در آمریکا بر روی 20 بیمار کرونایی انجام شد و نتایج آن کاملا مثبت و بی خطر بود.
اکنون این مطالعه در سراسر آمریکای شمالی ، آمریکای جنوبی و اروپا گسترش می یابد و هدف آن آزمایش نهایی در رابطه با این دارو است.
آنتی بادی ها پروتئین هایی هستند که سیستم ایمنی بدن هنگام آلوده شدن فرد به ویروسی مانند کرونا ایجاد می کند.
برای برخی از افراد - به ویژه افراد مسن و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند - بدن آنها برای تولید آنتی بادی کافی برای مبارزه با بیماری تلاش می کند.
در درمان شرکت بریتانیایی GSK از آنتی بادی های مونوکلونال استفاده می شود که در آزمایشگاه مهندسی شده و از آنتی بادی هایی که به طور طبیعی توسط بیماران بهبود یافته کرونا تولید می شود تقلید می کند.
اگر این روش درمانی موفقیت آمیز جلو برود فرآیند وخیم شدن را از بین خواهد برد و سیستم ایمنی را مقابل ویروس کرونا مقاوم تر می کند.
از آنتی بادی های مونوکلونال در حال حاضر برای درمان کزاز ، ابولا و دیفتری استفاده می شود. این روش درمانی اخیرا به شدت مورد توجه قرار گرفته و برخی از ژورنال های پزشکی بر این عقیده اند درمان با این داروی مبتنی بر آنتی بادی خیلی بیشتر از ساخت واکسن کرونا باید مورد توجه قرار بگیرد.
این شرکت داروسازی قصد دارد در صورت تایید نهایی سازمان جهانی بهداشت، در مرحله نخست 60 میلیون دوز از این دارو را با هزینه 500 میلیون پوندی تهیه کند.
آزمایشات انسانی این ماه آغاز شده و تولیدکنندگان دارو امیدوارند که این دارو را تا ماه دسامبر تولید کنند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد