در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین ، دکتر علی فاطمی، نایب رییس انجمن داروسازان ایران در گفت و گو با برنامه «تهران کلینیک» رادیو تهران در خصوص وضعیت تهیه واکسن و تحویل آن به تنها گروههای پرخطر و نگرانیهای مردم در این رابطه گفت: تمامی سازمانهای بهداشتی بر این باورند که همه افراد باید واکسن آنفلوانزا را در بازه زمانی اواخر شهریور تا اواخر مهرماه دریافت کنند. امسال با توجه به همه گیری کرونا، پیش بینی میشود که حجم تقاضاها نسبت به سال گذشته افزایش یابد.
وی افزود: مساله مهم و اصلی در این دوره زمانی، نحوه پاسخگویی به تقاضاهاست. کمبود مواد دارویی و تقاضای بالای مردم، اتفاقی بود که در اسفندماه سال گذشته که مردم با کمبود ماسک و مواد ضدعفونی کننده مواجه بودند، نشان داد که به صورت مطلوب نتوانستیم این شرایط را مدیریت کنیم. در عین حال در حال حاضر انجمن داروسازان ایران و سازمان غذا و دارو در تلاش هستند تا مدیریت این مساله را به عهده بگیرند.
دکتر فاطمی با تاکید بر اینکه گروههای پرخطر جامعه با پرونده ثبت شده سلامتشان میتوانند به طور رایگان واکسن را دریافت کنند، بیان کرد: اولویت واکسن آنفلوانزا همانطور که پیشتر هم گفته شده با کسانی است که بیماریهای زمینهای دارند که این افراد با ارائه کارت و شماره ملی خود و رجوع به پرونده سلامتشان در مراکز درمانی میتوانند واکسن را به طور رایگان دریافت کنند. این مکانیسم، مکانیسم سازمان غذا و دارو برای دریافت واکسن است اما انجمن داروسازان ایران بر این باور است که عموم مردم بتوانند به واکسن آنفلوانزا دسترسی پیدا کنند.
فاطمی با تشریح آمار واکسن آنفلوانزای دریافتی بیان کرد: حدود 16-15 میلیون دز واکسن باید برای تزریق آماده باشد که طبق آمار دریافتی انجمن داروسازان ایران، تنها حدود یک میلیون دز وارد کشور شده است اما سازمان غذا و دارو در گزارشات خود این آمار را دو و نیم میلیون عنوان کرده است. این میزان دو و نیم میلیونی نیز تنها قابل توزیع در مراکز درمانی برای گروههای پرخطر است و شرکتهای پخش دارو هم اظهار کردهاند که با این آمار ممکن است واکسن حتی برای فروش در داروخانهها هم در دسترس نباشد.
نایب رییس انجمن داروسازان ایران در پایان با تاکید بر اینکه حتی باید برنامهریزی برای تهیه و دریافت واکسن در داروخانهها برای جلوگیری از تخلفات غیرقانونی و بازار سیاه دارو انجام شود نیز گفت: ارائه کد ملی در داروخانهها برای عدم دریافت مجدد واکسن و به راهافتادن بازار سیاه دارو عملا ممکن نیست. تا به امروز سیستمی برای داروخانهها برای جلوگیری از آشفتگی خرید واکسن راهاندازی نشده است که لازم است برنامهریزی لازم برای سامانهای یکپارچه انجام گیرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم