در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دیلی میل، مطالعات نشان داده است افراد جوان مبتلا به ویروس کرونا بیشتر از افراد مسن و کهنسال حس بویایی و چشایی خود را از دست می دهند.
محققان ایرلندی با معاینه بر روی افراد زیادی از مبتلایان به کرونا (تعداد نفرات مورد آزمایش مشخص نیست) در رابطه با نقش داشتن سن و سال بر روی از دست دادن حس بویایی و چشایی به نتایجی دست یافتند.
نیمی از افرادی که در این آزمایش شرکت کرده بودند گفتند که پس از ابتلا به کرونا حس بویایی و چشایی خود را از دست داده بودند. از دست دادن این دو حواس، از علائم مرسوم بیماری کرونا در بدن افراد مختلف به شمار می رود.
در حالی که افراد مسن بیشتر در خطر مرگ ناشی از ابتلا به کرونا قرار دارند افراد جوان تر نیز بیشتر از افراد مسن در جریان ابتلا به این ویروس حس بویایی و چشایی خود را از دست می دهند.
نتایج حاصل شده از این همین تحقیقات نشان می دهدکه افراد جوان تر بیشتر از افراد مسن به جای تب و سرفه علامت از دست دادن بویایی و چشایی را دارند.
اگر فردی حس بویایی و چشایی خود را از دست داد باید به سرعت قرنطینه شود چرا که از دست دادن این دو حواس از اصلی ترین علائم ویروس کرونا محسوب می شود.
اعتقاد بر این است که از بین رفتن بو به دلیل نفوذ ویروس در ساختارهای کلیدی سلول های عصبی حسی است.
در تحقیقی که بر روی بیماران کرونایی انجام شد از آنها خواسته شد نسبت به این سوال که آیا حس بویایی یا چشایی خود را از دست داده اند از نمره یک (بدون تغییر) تا پنج (شدید) نمره بدهند.
نزدیک به نیمی از بیماران تا حدودی احساس کاهش بویایی را گزارش کردند در حالی که بیش از دیگر از دست دادن حس بویایی خود را به صورت شدید توصیف کردند.
28 درصد از دست دادن کامل بویایی خود را خبر دادند، 17 درصد گزارش از دست دادن کامل حس چشایی خود را گفتند و 15 درصد هم از دست دادن کل هردو را گزارش کردند.
گزارش های مبنی بر از دست دادن حس بویایی و چشایی هیچ ارتباط قابل توجهی با جنس، سیگاری بودن یا نبودن و داشتن بیماری های دیگر ندارد.
با این حال ، میانگین سنی بیماران با هر نوع اختلال بویایی نسبت به بیماران بدون علامت به طور قابل توجهی پایین بود.
متوسط سن برای اختلال بویایی30 سال و نیم بود در حالی که برای افراد فاقد این مشکلات 41 سال بود.
در همین حال میانگین سن بیماران مبتلا به هر نوع اختلال در معده 34 سال است.
محققان دریافتند که بیماران جوان تر به طور نامتناسب تحت تأثیر از دست دادن حس بویایی قرار گرفته اند اما کمتر حس چشایی را از دست می دهند.
محققان این مطالعات بر این باور هستندکه از دست دادن حس بویایی و چشایی و ارتباط آن با سن و سال باید در گروه های بزرگ تری مورد آزمایش قرار بگیرد.
کار بعدی همچنین باید شیوع اختلال بویایی و معده را در کلیه بیمارانی که تحت آزمایش COVID-19 قرار گرفته اند ، بررسی کند تا ارزش تشخیصی این ویژگی ها در پیش بینی حضور این بیماری ارزیابی شود.
با این حال این اولین مطالعه برای پیوند بین از بین رفتن طعم و بو و سن بیماران نیست.
یک مطالعه ایتالیایی ، که در ژورنال بیماری های عفونی بالینی منتشر شده است نشان داد که اختلالات بویایی و طعم در بیماران جوان تر شایع تر است.
عدم توانایی بو و اغلب طعم ممکن است اولین علامت کرونا باشد و در طی چند ساعت از ورود ویروس به بدن شروع می شود.
سازمان خدمات بهداشتی بریتانیا این عارضه را در کنار تب و سرفه از علائم اصلی کرونا قلمداد کرده است.
یک مطالعه دیگر حاکی از آن است از هر 10 نفری که طعم و بو را از دست می دهند یک نفر ممکن است تا چندین ماه همچنان آنها را نداشته باشد و به عبارتی درمان او طول بکشد.
به از دست رفتن حس بویایی در اصطلاح علمی آنوسمی می گویند.
منبع: دیلی میل / مترجم: هیلدا حسینی خواه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد