در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، طی سالهای گذشته همواره اخباری جعلی مبنی بر برنده شدن در قرعهکشیها منتشر میشد؛ عدهای با جعل عنوان اپراتورهای تلفن همراه از مردم کلاهبرداری میکنند و حتی در برخی موارد، کلاهبرداران با فرد تماس گرفته و گفتهاند شما در یک برنامه رادیویی برنده مسابقه یکی از اپراتورها شدهاید و برای دریافت جایزه، او را تا پای دستگاه خودپرداز کشانده و از وی اخاذی کردهاند.
اینگونه کلاهبرداریها و اساسا همه کلاهبرداریها، به موضوعی میپردازند که در ابتدای کار بسیار جذاب به نظر میرسند؛ مثلاً میگویند: شما برنده جایزهای از یک مسابقه شدهاید، یا اینکه به شما پیشنهاد میدهند در یک موقعیت که در تمام زندگیتان فقط یک بار تکرار میشود و یک شانس فوقالعاده برای شما ایجاد میکند و در آن امکان هیچ باخت یا ضرری وجود ندارد، شرکت کنید.
اما این روزها با نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی، در یکی از انواع این کلاهبرداریهای تلفنی، در تماسی با مشترک گفته میشود: شما به عنوان مشترک منتخب فلان اپراتور، به دلیل خوشحسابی و عدم شکایت از خطتان، برنده یک قرعهکشی شدید. جایزه این قرعهکشی، سفر زیارتی کربلا و نجف (معادل پنج میلیون تومان) همراه دو میلیون تومان بن خرید کالا از فروشگاههای ایرانی در این دو شهر است و حتی اگر جایزه را نخواهید، 10 ماه مکالمه و اینترنت رایگان به شما تعلق میگیرد.
زمانی که شخص مورد نظر به نحوه پرداخت جوایز میرسد، میگوید: از آنجایی که رئیس بانک مرکزی اظهار کرده که شماره حساب و شماره کارت خود را به صورت تلفنی اعلام نکنید و قانون هم اجازه این کار را به ما نمیدهد، سه بانکی که در آنها حساب دارید را نام ببرید تا مبلغ هفت میلیون تومان بهصورت سه قسط 3.۵ ، ۲.۵ و دو میلیونی به حساب شما واریز شود.
در ادامه هم به شما میگوید به نزدیکترین دستگاه عابربانک بروید و دو رسید بانکی بگیرید و پیش از آن اعلام کنید تا این دستگاهها چه فاصله زمانی دارید. اما در صورتی که از فرد تماسگیرنده بخواهید به جای مراحلی که از شما درخواست کرده، آدرسی به شما بدهد تا بتوانید جایزهتان را بهصورت حضوری و با ارائه مدارک دریافت کنید، با پاسخ منفی و اما و اگر روبهرو میشوید و آن زمان است که به درستی این تماس و برنده شدن در قرعهکشی شک میکنید.
بارها اعلام شده نکاتی که باید به آنها توجه داشته باشید، این است که اپراتورها اسامی برندگان خود را از کانالهای رسمی خود اعلام میکنند، بنابراین اگر فردی با شماره ناشناس با شما تماس گرفت و خود را نماینده اپراتور تلفن همراه معرفی کرد، حتما در صحت ادعای او شک کنید. شما اگر برنده مسابقهای در یک اپراتور همراه شوید، از همان اپراتور با شما تماس میگیرند، نه از خط موبایل و آن هم با اپراتوری غیر از اپراتور مربوطه. دیگر اینکه هیچ اپراتوری از برنده طرح خود شماره حساب، موجودی و رمز نمیخواهد، بلکه جایزه به صورت حضوری و در یک مراسم رسمی اعطا میشود.
البته این جعل عنوانها تنها به اپراتورهای تلفن همراه هم محدود نمیشود و تاکنون حتی وزارتخانهها، شرکتها و سازمانهای مختلفی درباره دریافت تماسها و پیامکهای مشکوک هشدار دادهاند. همانطور که پیش از این درباره ارسال پیامکهای سودجویانهای که در آنها از نام وزارت ارتباطات سوءاستفاده میشود، هشدار داده شده بود.
به مشترکان توصیه میشود برای جلوگیری از ایجاد چنین مواردی به اطلاعرسانی سازمانها از طریق پیامک، تبلیغات و پورتال رسمی آنها توجه کنند تا اگر به مواردی غیر از آنها و یا به کلاهبردارها برخوردند، خود را در برابر آنها ایمن کنند. همچنین هر جایی که احساس کردند مورد متناقضی وجود دارد، یا هرگاه به فرد تماسگیرنده شک کردند، بهترین راه این است که تماس را قطع کنند. در صورتی که در یکی از این اپراتورها، برنده قرعهکشی شده باشید، جایزه شما به نحو دیگری برایتان ارسال میشود، اما با قطع کردن تماس میتوانید از یک کلاهبرداری تلفنی جلوگیری کنید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم