رابرت موگابه درگذشت

منابع خبری اعلام کردند که رئیس جمهور سابق زیمباوه در سن ۹۵ سالگی درگذشت.
کد خبر: ۱۲۲۶۹۵۱
رابرت موگابه درگذشت

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، رابرت موگابه رئیس جمهور سابق زیمباوه درگذشت.

منابع خبری به نقل از خانواده موگابه اعلام کردند که وی در سن ۹۵ سالگی درگذشته است.

بر اساس این گزارش، وی پس از دست و پنجه نرم کردن با بیماری فوت کرده است.

شایان ذکر است که رابرت گابریل کاریگامومبه موگابه (به انگلیسی: Robert Gabriel Karigamombe Mugabe) (زاده ۲۱ فوریه ۱۹۲۴ - مرگ ۶ سپتامبر ۲۰۱۹) سیاست‌مدار زیمبابوه‌ای بود که از ۱۹۸۷ تا ۲۰۱۷ رئیس‌جمهور، و پیش از آن یعنی در سال‌های ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۷ به عنوان نخست‌وزیر بر زیمبابوه حکومت کرد. وی از نظر ایدئولوژیک یک ملی‌گرای آفریقایی و یک سوسیالیست بود، که از سال ۱۹۷۵ اتحادیه ملی آفریقایی زیمبابوه-جبهه میهنی (زانو-پی‌اف) را رهبری کرد.

موگابه در سوم اوت ۲۰۱۳ در انتخابات ریاست‌جمهوری با ۶۱ درصد آرا پیروز و برای هفتمین بار رئیس‌ جمهور زیمبابوه شد، در این دوره مورگان چانگیرای، نخست‌وزیر زیمبابوه و رهبر حزب جنبش، برای تغییر دموکراتیک که رقیب اصلی موگابه به‌شمار می‌رفت نزدیک به ۳۴ درصد آرا را کسب کرد. وی در سال ۲۰۱۵ به عنوان رئیس اتحادیه آفریقا برگزیده شد.

موگابه که پیرترین رئیس‌جمهور جهان بود در ۱۴ نوامبر ۲۰۱۷ توسط ارتش دستگیر و بازداشت خانگی شد و سرانجام پس از ۳۷ سال حکومت بر زیمبابوه، در ۲۱ نوامبر ۲۰۱۷ (۳۰ آبان ۱۳۹۶) از ریاست جمهوری استعفا کرد.

وی در ۱۹۵۱ مدرک لیسانس خود را از دانشگاه فورت هاره دریافت کرد همچنین شش مدرک لیسانس دیگر را از راه آموزش از دور گرفت. او دو تا از مدارک حقوقش را در زندان به دست آورد و هنگام ریاست‌جمهوری، فوق‌لیسانس حقوق را دریافت کرد.

وی از سال ۱۹۸۰ میلادی تا ۱۹۸۷ به‌عنوان نخست‌وزیر و از سال ۱۹۸۷ تا نوامبر ۲۰۱۷، با عنوان رئیس‌جمهور این کشور، بر سر کار بود.

وی همچنین رهبر حزب حاکم زانو پی اف بود.موگابه، مخالفینش را «تازه متولدین استعمارگر» می‌نامید.

موگابه و طرفدارانش، مشکلات زیمبابوه را «میراث استعمار» می دانستند.

رابرت موگابه از مدافعان برنامه هسته‌ ای ایران بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها