به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، شنا، سوارکاری و تیراندازی سه ورزش مورد تاکید دین مبین اسلام است و از صدها سال قبل، بسیاری از مردم یکی از اصلیترین شیوههای تربیت جسمانی فرزندان شان، فرادادن یکی از این سه رشته بوده است. در بین این ورزشها، شنا به واسطه وجود منابع طبیعی آبی در اقصی نقاط کشورمان از مخاطبان بیشتری برخوردار بوده و کمتر ایرانی را میتوان پیدا کرد که با تماشای دریا و رودخانه، هوس آب تنی به سرش نزند.
این علاقه ذاتی در فصل تابستان بیش از پیش هم میشود و بسیاری از مردم ترجیح میدهند روزهای داغ تابستانیشان را در کنار رودخانهها بگذرانند.
آمارها نشان میدهد گرمی هوا و استفاده از خنکای آب از جمله مواردی است که موجب شده افراد بسیاری در سالجاری که یکی از گرمترین سالهای کشورمان معرفی شده به دریا، سدها ورودخانهها پناه ببرند. موضوعی که در صورت بیتوجهی به نکات ایمنی و مکانهایی که برای شنا کردن مناسب نیستند حوادث مرگباری را رقم بزند.
آمارهای پزشکی قانونی نشان میدهد که طی سال گذشته، هزار و ۲۶ نفر در جریان شنا در مکانهای مختلف کشور جان خود را از دست دادهاند؛ از این تعداد۴۳۱نفر در رودخانهها جان باختهاند. همین آمار را با آمار حوادث امسال مقایسه کنید تا متوجه عمق فاجعهای که در کمین است بشوید.
افزایش غرق شدگی در دوماهه نخست سالجاری
بر اساس اعلام رسمی سازمان پزشکی قانونی کشور، در دو ماهه نخست سالجاری ۲۲۷ نفر بر اثر غرقشدگی، جان خود را از دست دادند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با آمار تلفات ۱۲۴ نفر، ۸۳.۱ درصد افزایش یافته است.
تلختر اینکه اکثر غرق شدگیهای امسال مربوط به رودخانه و آبهای کم عمق بوده که این هم در نوع خود کم نظیر است.
از کل تلفات غرقشدگی دو ماهه امسال، ۱۰۹ نفر در رودخانهها، ۶ نفر در دریا (یک نفر محدوده مجاز و پنج نفر خارج طرح)، ۲۰ نفر در استخرهای کشاورزی، ۱۲ نفر در کانالها، ۱۰ نفر در استخرهای شنا، هشت نفر در دریاچه مصنوعی و سد، هشت نفر در چاه، پنج نفر در حوض و حوضچه و پنج نفر در دریاچههای طبیعی جان باختهاند. ۴۴ نفر نیز در سایر مکانهای آبی جان خود را از دست دادهاند.
در تازهترین اتفاق، روز گذشته ۹ نوجوان پایتخت نشین در رودخانه خجیر در شرق تهران دچار حادثهای مشابه این شدند و اگر سرعت عمل آتش نشانان و همکاری هلال احمر نبود، باید امروز تاسف بیشتری بابت عدم توجه به موضوعات ایمنی میخوردیم. در صورتی که با رعایت قوانین ایمنی ساده میتوان امیدوار بود که آمارها نه تنها افزایش پیدا نکند، بلکه هر سال با کاهش چشمگیر نیز روبه رو شود.
سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی برای آگاهی بیشتر، توصیههایی در این خصوص دارد، که دانستن آنها برای هر ایرانی خالی از لطف و فایده نیست. برخی از این توصیهها عبارتند از:
۱. از ریختن هرگونه ضایعات و زباله درآبهای جاری پرهیز شود. این ضایعات میتواند باعث تجمع آب در برخی دیگر از قسمت رودخانه و یا باعث گیر افتادن افراد در آب شود.
۲. از شنا کردن درآبراههای عمیق، آبهای خروشان- جریان شدید و غیرمجاز پرهیز شود.
۳. نصب تابلوهای هشداری در اطراف آبراهها سدها و دریاچهها الزامی است.
۴. استقرار ناجیان غریق و تجهیزات مربوطه در حاشیه سدها و دریاچهها الزامی است.
۵. کلیه قایقهای تفریحی مورد استفاده در دریاچهها و سدها باید گواهینامه صحت عملکرد داشته باشند.
۶. استفاده از قایقها باید تحت کنترل و نظارت دقیق ناظر قانونی باشد.
۷. تعداد سرنشینان قایق باید مطابق با ظرفیت قایق باشد.
۸. تمامی سرنشینان قایق باید قبل از سوارشدن جلیقه نجات پوشیده باشند.
۹. تمامی پرسنل محموعه تفریحی آبی لازم است دورههای غریق نجات را در مراکز مورد تائید فدراسیون نجات غریق بگذارنند.
۱۰. نصب تابلو اسامی، تلفن ونشانی نزدیکترین مراکز درمانی - اورژانس، آتش نشانی و ... در حاشیه رودخانه - سد و دریاچه الزامی است.
۱۱. استخرها و دریاچههای پارک باید دارای گارد محافظ به ارتفاع حداقل ۱۵۰ سانتی متر و حریم حداقل ۲ متر باشد.
۱۲. عمق دریاچه و استخر پارک نباید بیش از یک و نیم متر در نظر گرفته شود.
۱۳. هدایت کنندگان قایق باید آشنا به فنون شنا و نجات غریق و دارای گواهی مربوطه از سازمان تربیت بدنی باشند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم