در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
راههای مهاجرت به کانادا به طور کلی به دو روش اقامت موقت و اقامت دائم طبقه بندی میشود که در ادامه راههای اخذ ویزای موقت کانادا بررسی شده است.
مهاجرت از طریق تحصیل
اولین گام برای مهاجرت تحصیلی آشنایی با قوانین و مقرررات دانشگاه مورد هدف است که با مراجعه به وب سایتهای این دانشگاهها میتوان در جریان این قوانین قرار گرفت.
در کنار این موارد برای اخذ پذیرش، فرد باید تقاضانامه و مدارک مورد نیاز را حدود ۹ تا ۱۲ ماه زودتر به دانشگاه یا کالج مورد نظر بفرستد. همچنین متقاضی لازم است دارای مهارتهای زبانی لازم باشد که در این خصوص لازم است با شرکت در یکی از آزمونهای استاندارد IELTS و TOEFL و اخذ مدرک، جهت تکمیل پذیرش آن را به موسسه مورد نظر ارائه دهد.
علاوه بر موارد ذکر شده, توانایی مالی لازم برای پرداخت شهریه و مخارج زندگی نیز از شرایط اصلی است. ضمن اینکه باید بتوان افسر ویزای کانادا را مجاب کرد که پس از تحصیل به کشور باز خواهد گشت.
در طول تحصیل متقاضی میتواند بدون اخذ هیچگونه اجازه کار، در محیط دانشگاه یا کالج مورد نظر به کار بپردازد. علاوه بر آن اگر متقاضی قصد داشته باشد در بیرون از محوطه مشغول به کار شود، نیازمند دریافت اجازه کار work permit است.
پس از پایان دوره تحصیلی در صورتی که متقاضی حداقل به مدت یکسال مشغول به کار تمام وقت در کانادا بوده باشد میتواند جهت دریافت اقامت کانادا (اقامت دائم ) اقدام کند.
همچنین این امکان را به دانشجویان بین المللی تمام وقت میدهد تا در برنامههای مشخص این موسسات ثبت نام و به صورت نیمه وقت در کمپهای دانشجویی و یا تمام وقت در برنامههای آموزشی مشغول به کار شوند.
از تاریخ ۱ ژوئن ۲۰۱۴، تمامی دانشجویان پذیرفته شده در کانادا باید به صورت فعال به ادامه تحصیل بپردازند، یعنی اگر ویزای دانشجویی دارند باید در کنار تکمیل کردن پرونده با عضویت در این برنامه، پیشرفت معقولی داشته باشند، اگر در این برنامه موفق نشوند مجبور به ترک کانادا خواهند شد.
ممکن است مامور دفتر مهاجرت از افراد بخواهد تا گزارشی از وضعیت تحصیلی و نحوهی کار خود ارائه دهند. با مراجعه به سایت موسسه مهاجرت حوری سلیمانی افراد میتوانند در این زمینه به اطلاعات مورد نظر دست یابند.
ویزای توریستی کانادا
هر فرد برای رفتن به کانادا جهت گردشگری و یا دیدار اقوام و بستگان نیاز به اخذ ویزای موقت و یا ویزای توریستی کانادا دارد که برای اینکار باید پاسپورت معتبر ارائه داده و در کنار آن افسر امور مهاجرتی را قانع کند که پیش از اتمام اعتبار ویزای خود، کانادا را ترک خواهد کرد. از جمله مواردی که میتواند برای افسر مهاجرتی نقش مثبتی ایفا کند، داشتن بستگان، همسر، شغل، پول، دارایی و … در کشور خود شخص است.
میتوان به شکل توریستی، برای ملاقات با خانواده و دوستان، انجام بیزینس و… برای دیدن از شهرهای توریستی کانادا اقدام کرد.
یکی از راههای ورود به کانادا از این طریق ملاقات با خانواده است. اگر فردی والدین و یا پدربزرگ و مادربزرگ یک شهروند یا مقیم کانادا باشد میتواند از طریق دریافت سوپر ویزا به این کشور وارد شود. برای ورود به خاک کانادا شرایط افراد مورد بررسی قرار میگیرد تا به عنوان یک گردشگر واقعی که قصد بازگشت به کشور خود را پس از زمان مشخص شدهای دارد، وارد کانادا شود. مواردی که برای افسر مهاجرت حائز اهمیت است به شرح زیر است:
افرادی که قصد دارند مدت طولانیتری در کانادا اقامت داشته باشند باید برای آن درخواست دهند. باید توجه داشت که لازم است درخواست خود را حداقل ۳۰ روز پیش از منقضی شدن مجوز اقامت خود ارائه داده و پیگیری کرد.
چه مدت میتوان به عنوان گردشگر در کانادا اقامت داشت؟
افسر خدمات مرزی در فرودگاه تعیین میکند که فرد تا چه زمان حق اقامت در کانادا را دارد ولی به طور کلی اکثر گردشگران از زمان ورود به مدت ۶ ماه مجوز اقامت دارند. چنانچه افسر تشخیص دهد که این زمان باید کوتاهتر باشد، تاریخ دقیق آن روی پاسپورت آورده خواهد شد.
چه تفاوتی بین ویزای تکی و ویزای مولتیپل (ویزای ۵ ساله کانادا) وجود دارد؟
افرادی که قصد ورود به عنوان گردشگر را دارند باید دارای ویزای توریستی کانادا یا گردشگری باشند که جزء ویزاهای موقت محسوب میشود. دو نوع ویزای توریستی وجود دارد: ویزای تکی و ویزای مولتیپل. مدت اعتبار هر دو مشخص و محدود است و پس از منقضی شدن اعتباری نخواهد داشت.
ویزای مولتیپل (ویزای ۵ ساله کانادا) این امکان را میدهد تا بتوان در طول ۶ ماههی مشخص شده به داخل و خارج کانادا رفت و آمد داشت بدون اینکه نیازی به درخواست مجدد برای هر ورود وجود داشته باشد. مدت اعتبار این نوع ویزا ۱۰ ساله است و باید توجه داشت در صورت منقضی شدن پاسپورت، ویزا نیز یک ماه پیش از آن منقضی میشود.
ویزای تکی تنها اجازهی یک بار ورود به کانادا را به افراد میدهد یعنی در صورتی که فرد از کشور خارج شود نیاز به ویزای جدیدی برای ورود مجدد خواهد داشت.
نکته ی مهم: از تاریخ ۶ فوریه ۲۰۱۴ تمامی ویزاهای گردشگری به عنوان ویزای مولتیپل مورد بررسی قرار میگیرد، حتی ویزاهایی که به شکل تکی درخواست شدهاند.
نکتهی بسیار مهم: داشتن ویزای گردشگری معتبر هیچگونه تضمینی برای ورود به کانادا نمیدهد. افسر خدمات مرزی تعیین میکند که فرد مجوز ورود به خاک این کشور را دارد یا نه و اینکه مدت زمان حضور چقدر خواهد بود. سایت موسسه مهاجرت حوری سلیمانی اطلاعات کاملی در این مورد ارائه کرده است.
ویزای کار
ویزای کار کانادا برای افرادی صادر میشود که قصد وارد شدن به بازار کار در کانادا به صورت اقامت موقت کانادا را دارند. آنچه باید درباره ویزای موقت کانادا دانست:
افراد خارجی برای کار در کانادا و گرفتن ویزای کار کانادا نیاز به دعوت کار از این کشور دارند. برای فعالیت نیاز به مجوز کاری رسمی و ویزای کاری وجود دارد.
مرحله اول: کارفرما در صورت لزوم درخواست ارزیابی تاثیر بازار کاری را میدهد.
قبل از اینکه مجوز کاری صادر شود کارفرمایی که قصد دارد نیروی کار خارجی استخدام کند باید درخواست ارزیابی تاثیر بازار کاری را بدهد. این ارزیابی تعیین میکند که در صورت نبودن نیروی کاری که شهروند یا مقیم دائم کانادا باشد، آنگاه مجوز کار موقت نیروی خارجی صادر شود. این ارزیابی تحت شرایط خاصی ممکن است انجام نپذیرد:
مرحله دوم: کارفرما درخواست کار موقت را ارائه میدهد.
وقتی ارزیابی تاثیر بازار کاری انجام پذیرفت، در صورت مثبت بودن پاسخ آن، آنگاه کارفرما میتواند درخواست نامهی کار را برای فرد خارجی ارسال کند. قابل ذکر است که یک کپی از پاسخ مثبت ارزیابی همراه با درخواست نامه که با جزییات کامل نوشته شده است، برای فرد جویای کار ارسال میشود.
مرحله سوم: فرد جویای کار خارجی درخواست مجوز کار میدهد.
شخص جویای کار میتواند با مدارکی که از کارفرما دریافت کرده است از ESDC مجوز کاری درخواست کند. در صورتی که کارفرما در استان کبک باشد، فرد جویای کار نیاز به داشتن مدرک کار در کبک (CAQ) نیز دارد تا بتواند به طور موقت در استان کبک فعالیت کند. تعداد زیادی از مشاغل در استان کبک دارای پروسهی ساده تری نسبت به گذشته شدهاند.
مرحله چهارم: مجوز کاری صادر میشود
افسر آژانس خدمات مرزی کانادا (CBSA) مجوز کار موقت را در لحظهی ورود شخص در فرودگاه صادر میکند. در واقع نظر افسر بسیار تعیین کننده است و او میتواند این مجوز را به واجدین شرایط بدهد و یا از آنان سلب کند.
همچنین علاوه بر راههای گفته شده راههای دیگری نیز برای مهاجرت به کانادا وجود دارد که به صورت اقامت دائم هستند؛ برای نمونه میتوان به ویزای استارتاپ کانادا و سرمایه گذاری در کانادا اشاره کرد.
علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر و صرفه جویی در زمان و هزینههای خود میتوانند به سایت سازمان مهاجرتی حوری سلیمانی به آدرس hoori.ca مراجعه کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت