به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا ، علیرضا هاشمی اظهار کرد: در دنیا بیش از ۱۰هزار گونه پرنده وجود دارد که از این تعداد بیش از ۵۵۰ گونه در کشور ما زندگی میکنند البته از این ۵۵۰ نوع پرنده، دو سوم آن مهاجر هستند و فقط بخشی از سال در کشور ما زندگی میکنند.
وی با اشاره به اینکه پرندگان مهاجرت تابستانه و زمستانه دارند، تصریح کرد: مهاجران زمستانه از مرزهای شمالی مانند سیبری به کشور ما مهاجرت میکنند و پرندگانی مانند بادخورکها و زنبورخوارها در فصل تابستان از مرزهای جنوبی کره زمین به کشور ما وارد میشوند.
مدیر عامل انجمن پرندهشناسی و پرندهنگری طرلان ادامه داد: حفاظت از پرندگان مهاجر کاری جهانی است. برای مثال اگر چندین کشور از یک گونه پرنده مهاجر حفاظت کنند اما فقط یک کشور در حفاظت از آن کوتاهی کند آن پرنده را در معرض خطر قرار داده است.
هاشمی با اشاره به اینکه برای حفاظت از پرندگان مهاجر کنوانسیون حفاظت از گونههای مهاجر تأسیس شده است، اظهار کرد: این کنوانسیون، کنوانسیونی جهانی است و کشورهای عضو آن تعهد میدهند که از پرندگان مهاجر حفاظت کنند همچنین روز جهانی پرندگان مهاجر را این کنوانسیون نامگذاری کرده است و یک هفته را به گرامیداشت این روز جشن میگیرند تا توجه همه مردم را به حفاظت از پرندگان جلب کنند.
وی در ادامه با بیان این که در دنیا روز جهانی پرندگان مهاجر را به عنوان روز جهانی پرندهنگری نیز مطرح میکنند، تصریح کرد: ما در کشور روز ملی پرنده نگری نیز داریم اما شرایط بهگونهای است که در این روز نمیتوانیم با جامعه جهانی برای حفاظت از پرندگان یکصدا شویم.
این کارشناس پرندگان با اشاره به این که در کشور ما چهار گونه پرنده به شدت در معرض خطر انقراض هستند و با انقراض حتمی یک مرحله فاصله دارند، تصریح کرد: کرکس پشت سفید، خروس کولی اجتماعی و درنای سیبری و میشمرغ از این دسته هستند.
هاشمی با اشاره به شعار امسال روز جهانی پرندگان مهاجر گفت: امسال شعار حفاظت از پرندگان با جلوگیری از آلودگیهای پلاستیکی مطرح شده است چراکه پلاستیکها در جهان جان بسیاری از گونههای حیات وحش از جمله پرندگان را به خطر میاندازد.
وی درباره عوامل انقراض پرندگان توضیح داد: در حال حاضر بیشترین مسئلهای که پرندگان را در معرض انقراض قرار داده اقدامات انسانی است. دخالتهای انسانی در زیستگاههای طبیعی سبب از بین رفتن محل زندگی پرندگان شده است همچنین طعمه پرندگان شکاری نیز در بسیاری از زیستگاههای طبیعی ما از بین رفته است.
مدیرعامل انجمن پرندهشناسی و پرندهنگری طرلان با اشاره به این که یکی دیگر از عوامل از بین رفتن پرندگان در کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما مسمومیت آنان از طریق سموم شیمیایی و فلزات سنگین است، گفت: برای مثال در کشور ما عقابها و کرکسها قبل از این که به سن بلوغ برسند بر اثر مسمومیت یا تصادف از بین میروند.
وی با بیان این که علت مسمومیت پرندگان شکاری در کشور ما دفع نادرست پسماند است، اظهار کرد: بسیاری از زبالههایی که ما روزانه تولید میکنیم، خطرناک هستند و بدون هیچگونه مدیریتی در محیط رها میشوند و از آن جایی که طعمهها و زیستگاههای پرندگان تخریب شده، بیشترین تجمع آنها در زبالهدانها یا نزدیک کشتارگاهها است.
این کارشناس پرندگان در ادامه گفت: هنگامیکه پرندگان از زبالهها تغذیه میکنند سموم و فلزات سنگین در بدن آنها جمع میشود که ناباروری و از بین رفتن آنها را در پی دارد.
هاشمی در پایان تصریح کرد: متاسفانه امروزه پرندگان منطقه امنی برای لانهگذاری ندارند. برای مثال میشمرغ از جمله پرندگانی است که در کشور ما به دلیل فقدان زیستگاه امن رو به انقراض است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم