در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان ، اعظم عسکری روانشناس بالینی درباره اختلال اسکیزوفرنی اظهار کرد: اسکیزوفرنی یا روانگسیختگی به مجموعه اختلالاتی اطلاق میشود که با آشفتگی در گفتار، ادراک، تفکر، عاطفه، اراده و فعالیت اجتماعی همراه است.
وی در ارتباط با خصوصیات کلی این اختلال ادامه داد: شخص مبتلا به اسکیزوفرنی دچار اختلال شخصیتی میشود و احساس میکند که افراد دیگر از افکار خصوصی و احساسات و اعمال او آگاهند؛ در این دوران توهم شنیداری به وجود میآید وقوه درک دچار اشکال میشود.
عسکری علائم کلی و اصلی اسکیزوفرنی را به دو بخش عمده تقسیم کرد و گفت: وقتی فرد از آنچه مردم لذت میبرند، خشنود نیست به علائم ابتدایی این اختلال دچار شده است ( عواطف نامناسب)، در ادامه فرد قادر نیست احساساتش را به نمایش بگذارد و افکارش قابل پیشبینی نیست (دوگانگی احساس) در عوامل ثانویه فرد دچار توهم میشود، هذیان میگوید و اختلالاتی در جسم و حافظه وی رخ میدهد.
این روانشناس بالینی درباره علائم ابتلا به این اختلال افزود: فرد دچار توهم و گفتار و غیرقابل فهم میشود، معمولا فرد زمینهای مبنی بر داشتن ضعف در سازش با مردم و اجتماع دارد و در آن دسته از افرادی که شخصیتی کناره گیر دارند (اسکیزوئیدی) به صورت از هم پاشیدن کامل شخصیت زمینه این اختلال فراهم میشود.
وی ادامه داد: مدت زمان حمله اسکیزوفرنی در بین افراد مختلف است در برخی افراد چند ساعت، چند روز، چند ماه و یا اینکه به صورت دائم و مزمن دیده میشود.
عسکری در تشریح مراحل این بیماری ادامه داد: ابتدا شخص احساس بی قراری میکند، در مرحله بعد دچار توهم و هذیان گویی میشود و سردرگم است و در آخر بیمار نشانههای بیماری خود را میپذیرد و با آنها کنار میآید، ولی خود را بیمار نمیداند؛ پس از این مرحله میتوان گفت این فرد مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی شده است.
وی با اشاره به اینکه این اختلال در مردان زودتر از زنها شروع میشود، اظهار کرد: سن شروع این اختلال به طور معمول ۱۵ الی ۳۵ سالگی است و قبل از ۱۰ سالگی و بعد از ۵۰ سالگی به ندرت یافت میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت