دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بهگزارش جام جم آنلاین از میزان، محمد حاج رسولیها در حاشیه بازدید از سد کرخه با تاکید بر اینکه میزان بارندگیهای کشور از ابتدای سال آبی تاکنون به ۲۹۰ میلیمتر رسیده است، گفت: سهم جبهه بارشی اخیر کشور (۲۶ اسفندماه تاکنون) از این رقم حدود ۸۵ میلیمتر بوده است که در دو جبهه بارشی ۵۰ میلیمتری و یک جبهه بارشی ۱۵ میلیمتری به وقوع پیوسته است.
وی تاکید کرد: بارندگی مناسب سال آبی جاری موجب شده است که میزان روانابها در سطح کشور به حدود ۵۰ میلیارد مترمکعب برسد که براساس پیش بینیهای صورت گرفته تا پایان سال آبی جاری حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد دیگر نیز به حجم روانابهای کشور اضافه میشود و این رقم به ۷۰ میلیارد مترمکعب خواهد رسید؛ بنابراین رواناب ایجاد شده در کشور ۳.۵ برابر سال گذشته است.
حاجرسولیها ادامه داد: از میان ۵۰ میلیارد مترمکعب رواناب ایجاد شده در کشور حدود ۲۰ میلیارد مترمکعب آن در سدها ذخیره شده است و ۳۰ میلیارد مترمکعب آن برای مصرف در بخشهای مختلف از جمله مصارف زیست محیطی رهاسازی شده و بخشی از آن نیز به صورت سرریز روانه دریا شده است.
افزایش ۳.۵ برابری روانابها در سطح کشور
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با تاکید بر اینکه بارندگیهای اخیر در کشور موجب آبگیری ۴۰ مهم ایران شده است، عنوان کرد: از ابتدای سال آبی تاکنون دریاچه ارومیه حدود ۵۰ سانتیمتر افزایش ارتفاع آب داشته است. در حال حاضر تالابهای شادگان و هورالعظیم خوزستان نیز که سالها منشا گرد و غبار بودهاند شرایط مطلوبی پیدا کردهاند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سد کرخه سیلاب ۲۰۰ ساله را مهار کرده است، گفت: این سازه توانسته است سیلابهای با دبی متوسط پنج هزار و ۹۰۰ مترمکعب در ثانیه و یا لحظهای هشت هزار و ۴۰۰ مترمکعب در ثانیه را به حدود دو تا دو هزار و ۵۰۰ مترمکعب در ثانیه تعدیل کند.
حاجرسولیها خاطرنشان کرد: نباید از این نکته مهم غافل شویم که اگر این سد وجود نداشت رهاسازی سه برابر خروجی فروردینماه به پایین دست یک فاجعه بزرگ زیست محیطی را رقم میزد، ولی خوشبختانه به برکت وجود این سازه بزرگ سه کیلومتری توانستهایم این سیلاب را در مخزن سد کنترل کنیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران اضافه کرد: با توجه به اینکه پیشبینی میشود تا پایان فروردینماه و اوایل اردیبهشت شاهد تشدید بارندگیها و وقوع سیلاب در منطقه باشیم، از این رو پایداری سد و ورودی و خروجی به این سازه به طور کامل تحت کنترل است تا بتوانیم سیلابهای پیشرو را نیز مدیریت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه سد کرخه امسال ورودی بی سابقهای را تجربه کرده است، گفت: در طی این مدت ۸.۵ میلیارد مترمکعب سیلاب وارد مخزن سد کرخه شده است که در طول دوره آماری این سازه ورودی این چنینی تاکنون به ثبت نرسیده است، ولی با این وجود این میزان آب در زمان بندیهای مختلف در سد ذخیره و به تدریج تخلیه شده است تا برای سیلابهای بعدی آماده و پیک آن تحت کنترل باشد.
ذخیره فعلی سد کرخه ۳۴ برابر سد کرج است
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطرنشان کرد: تشدید بارندگی و وقوع سیلاب در منطقه موجب شده است تا ذخیره فعلی سد کرخه به بیش از ۶ میلیارد مترمکعب برسد که این رقم حدود ۳۴ برابر حجم آب سد کرج است.
حاجرسولیها در پایان تاکید کرد: در حال حاضر سد کرخه و پایداری آن در سلامت کامل است و بیش از هزار و ۲۰۰ ابزار دقیق این سد به صورت مستمر قرائت میشود که تا این لحظه شاهد هیچگونه مشکلی نبودهایم.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد