حسن هانیزاده در آستانه سالگرد عملیات طوفان الاقصی در یادداشتی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
مورد شایع خونریزی ادراری که معمولا با دردهای مبهم، افزایش و کاهش و انتشار در شکم و پهلوها همراه است، براثر سنگهای کلیه و مجاری ادراری ایجاد میشود. اما علت تغییر رنگ ادرار بیمارانی که با نگرانی به مراکز اورژانس بیمارستانی مراجعه میکنند، همیشه سنگ کلیه یا مواد مصرفی نیست. عفونت کلیهها و مجاری ادراری میتواند موجب خونریزی ادراری شود که در بعضی مواقع فقط علامت این بیمار است، ولی در غالب اوقات عفونتهای ادراری علائم دیگری نظیر تب، سوزش ادرار و... دارند. بدخیمیهای کلیهها و مجاری ادراری و مثانه همچنین بیماریهای پروستات از دیگر علل خونریزیهای ادراری است. در بیمارانی که دچار ضربه به شکم، پهلوها یا لگن شدهاند، خونریزی ادراری میتواند علامت بسیار مهم و خطرناکی باشد و حاکی از آسیب کلیهها و سیستم ادراری بیمار است.
در بعضی افراد به دنبال ورزش سنگین و فعالیت بدنی شدید ممکن است خونریزی ادراری اتفاق بیفتد که معمولا بیخطر و خودبرطرفشونده است.
خونریزیهای ادراری میتواند به صورت میکروسکوپیک نیز اتفاق بیفتد بهگونهای که بیمار خود شکایتی از شواهد خونریزی در ادرار ندارد، ولی آزمایشگاه در نمونه ادرار بیمار، خون گزارش میکند. این نوع خونریزی ادراری نیز کماهمیت نیست و علت ایجاد آن باید با اقدامات تشخیصی نظیر سونوگرافی یا سیتیاسکن و در نهایت در صورت عدم تشخیص علت اقدامات فراتر از معمول نظیر سیتوسکوپی و ...
مشخص شود.
در صورتی که بهتازگی متوجه تغییر رنگ ادرار شدهاید پیش از هرگونه نگرانی از وضعیت جسمانی خود به چند وعده غذایی قبلی یا شروع داروی جدید فکر کنید و با پزشک خودتان در این زمینه مشورت کنید و با یک آزمایش ادرار از وجود خون در ادرار مطمئن شوید.
دکتر سید میثم یکه سادات
متخصص طب اورژانس
حسن هانیزاده در آستانه سالگرد عملیات طوفان الاقصی در یادداشتی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با رئیس شورای تامین دام کشور وضعیت بازار واردات گوشت را بررسیکردیم
در گفتوگوی «جامجم» با مینا مهرنوش، کارآفرین و عضو هیات علمی دانشگاه تهران:
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد