به گزارش جام جم آنلاین، اکنون گردشگری و تمامی توابع و زیرمجموعههایش بهعنوان یکی از مهمترین صنایع در ایران شناخته میشوند. در اینباره برنامههای بسیار زیادی مطرح شد و به مرحله اجرا رسید که به رشد درآمدهای حاصل از گردشگری کمک شایانی کرد.
مسعود نجف زاده کارشناس امور گردشگری دراینباره به جام جم آنلاین گفت: توسعه گردشگری در ایران و صنعت جذب توریسم را ازلحاظ زمانی (و نه زیرشاخههایش) میتوان به دستهبندیهای متعددی تقسیم کرد. ما با یک بازه زمانی بعد از انقلاب مواجه هستیم، یعنی سالهای ابتدایی انقلاب. در این بازه زمانی، این صنعت همانند آنچه قبل از انقلاب وجود داشت موردتوجه نبود و طبیعتاً درآمدی برای کشور به همراه نداشت اما این رویه بیتوجهی خیلی زود از بین رفت هرچند بهسرعت مشکل دیگری پدیدار شد.
وی افزود: صنعت گردشگری ما میتوانست در اوایل دهه 60 هجری شمسی توسعه همهجانبه خود را آغاز کند اما جنگ تحمیلی نهتنها توسعه این صنعت که سایر حوزههای دیگر را تحت تأثیر قرارداد و باعث تعویق در پروژههای مختلف شد. درواقع جنگ تحمیلی توسعه همهجانبه تمام زیرشاخههای گردشگری را با وقفه مواجه کرد اما پس از با تحولات متعدد و شگرفی روبرو شد.
نجف زاده عنوان کرد: یکی از شاخههای بسیار مهم توسعه گردشگری در ایران به مبحث مذهب برمیگردد. ما از این مبحث بهخوبی میتوانیم جذب توریسم انجام دهیم و این کار بهخوبی در سالیان گذشته انجامشده است.
این کارشناس امور گردشگری مذهبی در ادامه گفت: برای جذب توریسم در امور گردشگری مذهبی، زیرساخت کافی نیست، باید بهتمامی جوانب توجه داشت. یک شهر بهصرف داشتن یک مرکز ، بقعه و امامزاده تاریخی نمیتواند جذب توریست کند. برنامهریزیهای مدونی در رابطه با این موضوع باید وجود داشته باشد.
وی یادآور شد: میتوانم به جرات بگویم گردشگری مذهبی یکی از مهمترین شاخههای این صنعت در ایران به شمار میرود و کارنامه موفقیتآمیزی داشته است. کشور ایران با توجه به همسویی بافرهنگ دینی و اسلامی بستر گستردهای برای جذب توریسم مذهبی دارد.
نجف زاده خاطرنشان کرد: پس از انقلاب ما دستاوردهای بسیار بیشتری درزمینهٔ جذب توریست مذهبی داشتیم. این روند تدریجی و رو به رشد بود و بخش مهمی از درآمدهای صنعت گردشگری در ایران به این شاخه مربوط میشود. در این زمینه ما با برخورداری از زیرساختهای لازم، برنامهریزی هدفمند و فراهم آوردن سایر امکانات ویژه به جذب بیشتر توریست دامن زدیم.
وی بیان داشت: در کل کشور ۵ هزار و ۸۰۰ بقعه متبرکه بهعنوان آرامگاههای امامزادهگان ثبتشده است که از این تعداد یک هزار و ۲۰۰ بقعه به دلیل حائز شرایط معماری˓ فرهنگی و تاریخی بودن˓ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
این کارشناس امور گردشگری گفت: در حال حاضر اصلیترین کانون تمرکز گردشگری مذهبی در شهر مشهد و سپس قم وجود دارد و امکانات اقامتی نیز به همین تناسب توزیعشده است. بر پایه این کانون مذهبی شرایط و امکانات تفریحی و تجاری دیگری در این شهرها به وجود آمده است.
نجف زاده ادامه داد: در خصوص اماکن مقدس مسیحیان نیز تمرکز متوجه دو استان آذربایجان غربی و شرقی است و اماکن مقدس زرتشتیان نیز در مرکز ایران در محدوده یزد˓ اصفهان˓ فارس واقعشدهاند.اما در مورد بقاع متبرکه امام زادهگان باید گفت˓ پس از دو شهر مشهد و قم باید متوجه استان فارس بود.
وی در پایان گفت: برای توسعه بیشتر گردشگری در امور مذهبی هنوز اقداماتی لازم است. باید توجه به امکانات تفریحی ، اقامتی و اقتصادی شهرهای توریستپذیر بیشتر شود. شاخه مذهبی گردشگری این ظرفیت را دارد تا درآمدهای سرشار و بیشتری را نصیب اقتصاد کشور کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
علاءالدین بروجردی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با جام جم آنلاین:
ابوالفضل ظهره وند نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی روزنامه «جامجم» با سجاد سالاروند، نخستین کوهنورد ایرانی دارای معلولیت در مسیر صعود به هفت قله بلند دنیا