به گزارش جام جم آنلاین ، بریتانیا و فرانسه بهعنوان مقصدی دلپذیر برای اکثر مهاجرانی که راه اروپا را در پیشگرفتهاند کمکم به یک سراب تبدیل میشوند. فرانسویها در میان کشورهای اروپایی بدترین رفتار را با پناهجویان پشت مرز مانده و پناهجویان مستقر در کمپ دارند. رفتارهای پلیس و نیروی امنیت این کشور در مدت اخیر آنقدر در کمپ کاله شدید و غیرانسانی بوده که اعتراضات شدیدی نسبت به این موضوع و دولت تحت هدایت امانوئل مکرون شده است.
درحالیکه این کشور اروپایی این روزها درگیر اعتراض جهانی جلیقه زردهاست، بدرفتاری با پناهجویان در کمپی موسوم به «کاله» ادامه دارد. کاله یکی از مناطق سرحدی فرانسه است که در نزدیکی با بریتانیا قرار دارد. پناهجویان به هدف عبور از تونل و رسیدن به قلمرو بریتانیا در این محل زندگی میکنند. شرایطی که این پناهجویان تحمل میکنند به معنای کامل نقض حقوق بشر و اعمال خشونت علیه انسان است. این پناهجویان نگونبخت نهتنها گاه و بیگاه از پلیس خشن فرانسه کتک میخورند که مشکلات دیگری نظیر سرما و گرسنگی را تحمل میکنند. آنها روی زمین میخوابند و از دستیابی به کوچکترین امکانات فناوری، بهداشتی و سلامت محروم هستند. در این میان بزرگترین قربانیان این کمپ کودکان هستند، کودکان بیگناهی که در کنار والدینشان قرار است به بریتانیا بروند. آنچه این کودکان دیروز، امروز و فردا در کاله میبینند تا پایان عمر بهعنوان یک کابوس در کنارشان خواهد بود.
کاله دوزخ پناهجویان است. آنچه پلیس فرانسه در حق این پناهجویان اعمال میکند چیزی جز شقاوت و بیرحمی نیست.
توحش در کاله
مارلپن خبرنگار دانمارکی در روزنامه کپنهاگنپست مینویسد: «رفتاری که پلیس با پناهجویان در کاله دارد رفتاری است که یک حیوان خشمگین و گرسنه با طعمهای کوچک دارد. پناهجویان گاه کتک میخورند و باتوم بر اعضای بدن آنها فرود میآید. شخصیت آنها خرد میشود و هرروز احساس میکنند تحقیرشدهاند. این وضعیت برطرف نمیشود. فقط دو احتمال وجود دارد، یا فرانسه توانایی و قدرتی برای کنترل اوضاع ندارد یا اینکه عمدا این شرایط را به وجود آورده است تا این پیام را به همه پناهجویان برساند که به فکر مهاجرت نباشند.»
واقعیت این است که رفتار وحشیانه پلیس فرانسه با پناهجویان نقض بارز حقوق بشر است و ازآنجاییکه رسیدگی قابلتوجهی به این موضوع نمیشود بازهم مثل همیشه ناکارآمدی مدعیان حقوق بشر دیده میشود. البته در انباره حرکاتی انجامشده است اما به نظر نمیرسد فعلاً تغییری در کار باشد. اما رفتارهای غیرانسانی در کمپ کاله فقط به کتک زدن خلاصه نمیشود. این پناهجویان روی زمین میخوابند. اکنون تعداد آنها 700 نفر است. بسیاری از آنها نیز چادر دارند اما این چادر آنها را از سرما حفظ نمیکند و تأثیری در حفاظت پناهجویان از سرما نمیگذارند. تلاش برای رفتن به نقطهای که حداقل شرایط بهتری دارد بهشدت سرکوب میشود. کافی است یک پناهجو بخواهد از محوطه در نظر گرفتهشده خارج شود آنگاه رفتارهای بهشدت غیرانسانی علیه خود میبیند. او به امید یک زندگی بهتر این شرایط را تحمل میکند.
شرایطی که برای این پناهجویان وجود دارد بسیار اسفناک و دردآور است. آنها حتی برای قضای حاجت مشکلات فراوانی دارند و به همین دلیل مشکلات بهداشتی فراوانی در میان پناهجویان به وجود آمده است. این افراد اکنون در معرض ابتلا به بیماریهای باکتریایی و عفونتی قرار دارند. در این میان شرایط زنان ناگوارتر است هرچند حداقل این است که نسبت به مردان کمتر مورد خشونت پلیس فرانسه قرار میگیرند اما روزهای تلخ و کابوسواری را پشت سر میگذارند.
روزنامه بالهروپبلادت دانمارک هم مینویسد: «سرما عامل بسیار مهمی است که پناهجویان را تهدید میکند. آنها جرات ندارند برای تهیه لباس و یا وسایل گرمایشی بخواهند از محدوده خود فاصله بگیرند. پلیس در کمین آنهاست، پلیسی که هم باتوم دارد و هم گاز اشک آور.»
ایدههای ظالمانه مکرون
رئیس جمهور فرانسه در تقابل با بحران کاله دو دیدگاه متناقض دارد. او از یک سو از حقوق پناهجویان حمایت می کند و از سویی دیگر نابودی کمپ کاله را در نظر دارد. به دستور او سال گذشته کمپ خراب شد و عده زیادی از پناهجویان حتی چادرهای خود را از دست دادند. آنها به جنگل رانده شدند تا همه سختیها نظیر گرسنگی، سرما ، بیماری و ... را با هم تحمل کنند. این اتهامات علیه سوء رفتار پلیس فرانسه تاییدی بر گفتههای سایر پناهجویان و نماینده انجمنهای محلی است که ماه گذشته با رویتر گفتوگو کرده بودند.
سرنوشت نامعلوم پناهجویان
چند برنامه برای پناهجویان وجود دارد که البته اکثر آنها به شدت تکذیب میشود. نخستین برنامه این است که برای آنها کمپی مناسب در نظر گرفته شود و کمکهای بشردوستانه مرتب به دستشان برسد. برنامههایی هم برای کودکان در نظر گرفته شده است اما واضح به نظر میرسد همه اینها سرابی بیش نیست. شاهد این مدعا نیز رفتار غیرانسانی پلیس فرانسه است که هنوز شدت گذشته را دارد. دیپلماسی خشونتبار فرانسه این روزها به طور واضح دیده میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت