اهالی موسیقی از اهمیت برگزاری کنسرت‌های موسیقی آیینی می‌گویند

موسیقی مذهبی؛ آن‌گونه که باید باشد

هر چند باید تمام سال سهمی از اجراهای موسیقی داشته باشند و مناسبت‌های مذهبی مختلف امکانی را برای فعالیت و درخشش فعالان موسیقی مذهبی و آیینی روی صحنه موسیقی فراهم کند، اما همین که حالا و در ماه‌های محرم و صفر که اجراهای موسیقی به احترام این ایام تعطیل است، حضور این موسیقی‌ها روی صحنه حال و هوای خوبی دارد. هم موسیقی‌دوستان فضای متفاوتی را تجربه می‌کنند و هم آنها که چندان دل در گرو موسیقی ندارند با موسیقی آیینی پا به سالن‌های اجرا می‌گذارند.
کد خبر: ۱۱۷۵۱۵۴

در ماه گذشته ارکستر ملی با رهبری فریدون شهبازیان و محمد اصفهانی به صحنه رفت. هر چند انتقاداتی به این اجرا وارد شد، اما باز هم نمی‌توان از این گذشت که نفس کار ارشمند بود. طی چند روز آینده هم ارکستر ملی دوباره سازهایش را کوک می‌کند و همراه با حسام‌الدین سراج خواننده موسیقی ایرانی، در تالار وحدت می‌نوازد. «وداع» پیشتر در قالب دو آلبوم با صدای سراج منتشر و طی سال‌های گذشته هم در ماه‌های محرم و صفر در قالب کنسرت اجرا شده و با اقبال خوبی هم مواجه شده است.

این ارکسترها در ماه‌هایی که فعالیت موسیقی در کشور افول می‌کند، می‌توانند جریانی خاص و قابل توجه را در عرصه موسیقی باز کرده و در جهت ارائه آثار فاخر مذهبی اقدام کنند. از این رو با چند نفر از اهالی موسیقی گفت‌وگو داشته‌ایم تا نظر آنها را درباره فعالیت‌های ارکسترها در جهت اشاعه موسیقی مذهبی جویا شویم.

فراگیری کنسرت مذهبی در گرو فعالیت‌های ارکسترها

محمد میرزمانی نیز تداوم فعالیت ارکسترها را دلیل مهمی برای اشاعه موسیقی فاخر دانست و بیان کرد: برگزاری این کنسرت‌های مذهبی حرکت خوبی است و باید ادامه‌دار باشد تا به نتیجه دلخواه برسیم. این آهنگساز و رهبر ارکستر درباره برگزاری کنسرت با مضمون مذهبی گفت: اگر برگزاری این کنسرت‌ها بیشتر شود شاهد موفقیت موسیقی مذهبی خواهیم بود.

میرزمانی در ادامه بیان کرد: موسیقی ایرانی ظرفیت بالایی دارد و به راحتی می‌تواند با مخاطبان ارتباط برقرار کند در نتیجه باید از این نوع موسیقی در کنسرت‌های مذهبی استفاده کنیم.

این آهنگساز افزود: برای جذابیت بیشتر این کنسرت‌ها باید شاخصه‌های موسیقی سنتی را پیدا و تقویت کرده تا جوانان را جذب کنیم.

محمد میرزمانی در ادامه خاطرنشان کرد: مرحوم مشکاتیان بخشی از این خصوصیات را پیدا کرده بود و به همین دلیل مخاطبان زیادی به آثار او گرایش پیدا کرده‌اند.

میرزمانی در پایان گفت: ارکسترها باید در ایام محرم و صفر بیشتر کنسرت‌های مذهبی برگزار کنند تا فراگیر شود.

ارتباط با جوانان همراه با موسیقی‌های مذهبی فاخر

نادر مرتضی‌پور هم درباره اشاعه موسیقی مناسب مذهبی توسط ارکسترها گفت: خوشبختانه مردم از کنسرت‌های مذهبی حمایت می‌کنند و در نتیجه می‌توانیم کاری کنیم تا از موسیقی‌های مناسب در این ایام استفاده شود.

این رهبر ارکستر که با ارکستر ملی کنسرت «وداع» را با خوانندگی حسام‌الدین سراج برگزار می‌کند درباره برگزاری کنسرت با مضمون مذهبی گفت: خوشبختانه مردم از این کنسرت‌ها حمایت می‌کنند در نتیجه می‌توانیم کاری کنیم تا از موسیقی‌های مناسب در این ایام استفاده شود. همه اهالی موسیقی نیز اعتقاد دارند و ما هم قبول داریم که باید در ایام محرم و صفر فقط موسیقی مذهبی اجرا شود، اما معتقدیم باید بهترین موسیقی‌های مذهبی اجرا شود.

نادر مرتضی‌پور ضمن حمایت از فعالیت‌های ارکسترها از موسیقی مذهبی در ادامه افزود: در چند سال اخیر نوحه‌ها و موسیقی‌های مذهبی از مسیر اصلی خود منحرف شده است و ما تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که برای موسیقی مذهبی از موسیقی اصیل ایرانی استفاده کنیم، زیرا این نوع موسیقی قابلیت‌های زیادی دارد.

مرتضی‌پور در پایان گفت: به نظرم برگزاری کنسرت‌های مذهبی باید در محرم به صورت مداوم برگزار شود تا جوانان هم با موسیقی‌های مذهبی فاخر بیشتر ارتباط برقرار کنند.

ارکسترها در برابر موسیقی نامناسب

نادر مشایخی معتقد است، اجرای آثار فاخر مذهبی توسط ارکسترها راه خوبی برای مقابله با موسیقیهای نامناسبی است که در ایام محرم و صفر گسترش پیدا میکنند. این آهنگساز و رهبر سابق ارکستر سمفونیک تهران درباره برگزاری کنسرتهای مذهبی گفت: در چند سال اخیر موضوع برگزاری کنسرت با رویکرد مذهبی در ایام محرم و صفر توسط ارکسترها مورد توجه قرار گرفته است و خوشبختانه هنرمندان از این موضوع حمایت خوبی میکنند.

او حذف موسیقی در ایام محرم و صفر را اقدام قابلی قبولی ندانسته و بیان کرد: در ایام محرم و صفر باید کنسرتهایی برگزار شود که مضمون مذهبی دارند، زیرا در این ایام فقط باید این نوع موسیقیها اجرا شود. از سویی دیگر موسیقی ایران ظرفیت بسیار بالایی دارد و میتواند در این ایام با آثار فاخری که در زمینه موسیقی مذهبی داریم جوانان را جذب کند. یعنی اینکه در محرم و صفر به کمک موسیقی مذهبی میتوانیم جوانان را با موسیقی اصیل ایرانی آشتی دهیم.

مشایخی برگزاری کنسرتهای مذهبی با موسیقی ارزشمند را راهکاری برای برچیدن اسباب موسیقیهای نامناسب را که در این ایام به صورت گسترده پخش میشود، دانست و افزود: متاسفانه در سالهای گذشته شاهد بودیم در این ایام موسیقیهایی اجرا میشود که اصلا مناسب نیستند. بهترین راه این است که با برگزاری کنسرتهای مذهبی و موسیقیهای ارزشمند مانع رشد چنین آثار نامناسبی شود.

نادر مشایخی در پایان گفت: اسباب برچیدن موسیقی‌های نامناسب که در شأن امام حسین(ع) نیست تدبیر مسؤولان را می‌طلبد و این‌که امروزه ارکسترها، موسیقی فاخر مذهبی ایرانی را اجرا می‌کنند مقابله خوبی است، زیرا این آثار می‌توانند جایگزین آثار نامناسب شوند و در زمینه موسیقی فرهنگ‌سازی ‌کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها