به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، واردات نفت ایران توسط هند در ماه سپتامبر نسبت به ماه گذشته افزایش محسوسی داشت چون بارگیری پالایشگاهها بهخاطر تأخیر در کسب مجوز از دولت برای استفاده از کشتیها و بیمه ایران متوقف شده بود.
اطلاعات دریافتی از نفتکشها و منابع صنعتی و کشتیرانی نشان میدهد ماه میلادی گذشته هند حدود 528 هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرد، تقریباً یک درصد بیشتر از 523 هزار بشکه در روز در ماه اوت و حدود 27 درصد بیشتر از سال گذشته.
یک منبع در یک پالایشگاه دولتی هند گفت: «پالایشگاهها مجبور شدند تخلیه برخی از محمولههای نفتی ایران را تا اواخر ماه اوت و اوایل سپتامبر به تأخیر بیندازند، چون مجوز دولت برای استفاده از کشتیهای ایرانی و بیمه در هفته آخر اوت صادر شد، به همین دلیل نتوانستیم در ماه اوت بار را کاملاً تخلیه کنیم».
اطلاعات مؤسسه مالی بین الملل نشان میدهد صادرات نفت ایران قبل از اعمال تحریمهای آمریکا بر بخش نفت این کشور در 4 نوامبر، کاهش یافته است.
واردات نفت هند از ایران در ماه اوت در محاسبه با جولای یکسوم کاهش یافت چون اکثر بیمهکنندگان از معامله با ایران عقب کشیدند تا در رابطه با آمریکا مشکلی پیدا نکنند.
دو مقام پالایشگاههای دولتی هند اعلام کردند 44 درصد مقدار نفتی که در ماه سپتامبر به هند رسید باید در ماه اوت برداشته میشد.
واردات نفت هند در ماه سپتامبر با وارد کردن دو میلیون بشکه نفت ایران توسط شرکت ریلاینس اینداستریز افزایش یافت.
ریلاینس، صاحب بزرگترین مجموعه پالایشگاهی جهان قصد دارد واردات نفت ایران را در ماه اکتبر یا نوامبر متوقف کند.
ایران همچنان سومین تأمینکننده بزرگ نفت هند پس از عراق و عربستان در ماه سپتامبر بوده است.
دهلی قصد دارد همچنان به خرید نفت ایران در دور جدید تحریمها ادامه دهد ولی وارداتش را کاهش داده تا مشمول معافیت آمریکا شود.
پالایشگاههای هند تا حالا سفارش خرید 9 میلیون بشکه یا 300 هزار بشکه در روز نفت ایران را در ماه نوامبر دادهاند. پرادهان ، وزیر نفت هند تأکید کرد دو پالایشگاه هند در ماه نوامبر نفت ایران را دریافت میکنند.
بارگیری ماه نوامبر نفت ایران بسیار پایینتر از دوره زمانی آوریل تا سپتامبر است، در این فاصله واردات نفت هند از ایران 40 درصد افزایش داشت و به 627 هزار بشکه در روز رسید.
در دوره زمانی ژانویه تا سپتامبر واردات نفت ایران 21 درصد افزایش یافت و به 529 هزار بشکه رسید.
هند امیدوار بود در سال مالی جاری بتواند نفت بیشتری از ایران وارد کند چون تهران پیشنهاد تخفیف در هزینه حمل با کشتی را داده بود ولی تحریمهای آمریکا همه چیز را بر هم زد.
صادرات روازنه ۲.۴ میلیون بشکه نفت در بهار ۹۷
همچنین بر اساس گزارش بانک مرکزی، در بهار سال جاری میزان صادرات نفت کشور روزانه ۲.۳۹ میلیون بشکه بوده است.
بررسی گزارشهای بانک مرکزی نشان میدهد در بهار امسال 3.8 میلیون بشکه در روز نفت تولید شده است و از این مقدار حدود 2.4 میلیون بشکه در روز نیز صادر شده است. بنابراین حدود 1.4 میلیون بشکه نیز به مصارف داخلی اختصاص داده شده است. گفتنی است در این مدت صادرات نفت ایران حدود 4 درصد رشد داشته است.
گزارش بانک مرکزی نشان میدهد، تولید برق در نیروگاههای بخاری، گازی، آبی، دیزلی و... رشد 14.4 درصدی داشته است. بیشترین رشد تولید برق نیز مربوط به نیروگاههای گازی و چرخه ترکیبی بوده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد