به گزارش جام جم آنلاین از فارس، یک روز بعد از انتشار گزارش سراسر ضد ایرانی تازه وزارت خارجه آمریکا، یک مقام ارشد واشنگتن ادعا کرد که اقدامات اتحادیه اروپا در ایجاد مکانیسم ویژه برای پرداخت مالی با ایران نمیتواند سبب تضعیف تحریمها شود.
کارگروه تازه تأسیس ایران در وزارت خارجه آمریکا روز سهشنبه گزارشی ۴۸ صفحهای منتشر کرد و در آن را ایران به «حمایت از تروریسم»، توسعه برنامه موشکی، «فعالیتهای مالی غیرقانونی»، ایجاد «تهدید برای امنیت دریایی»، «تهدید امنیت سایبری»، «نقض حقوق بشر» و «سوء استفاده از محیط زیست» متهم کرده است.
«برایان هوک»رئیس «کارگروه ایران» در دولت آمریکا برای توضیح درباره این گزارش نشست توجیهی برای خبرنگاران ترتیب داد و به سوالات آنها پاسخ داد.
او در این نشست به سوالی درباره نشست وزرای خارجه ایران و ۱+۴ در نیویورک و تعهد آنها برای تضمین کانالهای پرداخت با ایران و تداوم صادرات محصولات نفتی و پتروشیمی پاسخ داد.
این مقام آمریکایی مدعی شد که اقدامات اتحادیه اروپا نمیتواند سبب تضعیف تحریمهای آمریکا علیه ایران شود.
هوک گفت: «وزیر خارجه (مایک پامپئو) از سخنان فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره ایجاد سامانه ویژه پرداخت مالی به منظور دور زدن تحریم های آمریکا ناراحت شده است، اما واقعیت آن است که بخش خصوصی در سراسر جهان پیام تحریمهای ما را به وضوح درک کرده است. ما با قوت و شدت این تحریمها را به منظور اعمال فشار حداکثری اقتصادی علیه رژیم ایران اجرا خواهیم کرد».
او ادامه داد: «بخش خصوصی در سراسر جهان این پیام را شنیده است و به همین دلیل است که شما شاهد خروج شرکتهای بزرگ اروپایی و آسیایی از ایران و پایان مراودات تجاری آنها در ایران هستید. شرکتها باید بین تعامل در ایران یا تعامل در آمریکا، یکی را انتخاب کنند».
در بخشی از این نشست مفصل، یک خبرنگار آمریکایی سوال کرد: «برایان! آیا آمریکا برای توقف این ساز و کار ویژه که اروپاییها درباره آن حرف میزنند، کاری میتواند انجام دهد؟ این ساز و کار واقعا میتواند آنچه که آمریکا در حال انجام دادن است را تضعیف کند».
مقام آمریکایی در پاسخ گفت: «نه نمیتواند. برای اینکه درآمدی که از این ساز و کار حاصل میشود، خیلی کم و ناچیز است. همه شرکتهای بزرگ تصمیمشان را برای خروج از بازار ایران گرفتهاند و این موضوع علنی هم شده است».
وی ادامه داد: «کم پیش میآید که شرکتها بین بازار ایالات متحده و ایران، ایران را انتخاب کنند. این یک واقعیت اقتصادی است. به همین دلیل من واقعا فکر نمیکنم که ما نیاز داشته باشیم زمان زیادی را روی این ساز و کار ویژه پرداخت صرف کنیم».
رئیس «کارگروه ایران» در دولت آمریکا افزود: «این ریسک وجود دارد که تاکید بیش از حد و زیادی درباره اهمیت این ساز و کار انجام شود و قطعا فدریکا موگرینی میتواند در این باره صحبت کند، اما از نظر ما این ساز و کار عامل چندان مهم نیست.»
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا اردیبهشت ماه امسال به صورت یکجانبه و با وجود مخالفت دیگر اعضای گروه موسوم به ۱+۵، از توافق هستهای با ایران خارج و دستور احیای تحریمها را صادر کرد.
اتحادیه اروپا این هفته اعلام کرد که در حال ایجاد ساز و کار ویژهای برای تسهیل مراوده اقتصادی با ایران است. واشنگتن پیشتر تهدید کرده که ممکن است مقامهای اروپایی دخیل در چنین روندی را تحریم کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد