سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، نشست خبری تشریح جزئیات برگزاری بیست و یکمین جشنواره تولیدات مراکز استانهای صداوسیما صبح امروز -دوشنبه ۲۲ مردادماه- با حضور «علی دارابی» معاون امور استانهای صداوسیما و نمایندگان رسانههای جمعی برگزار شد.
بنا بر این گزارش، در این مراسم دارابی طی سخنانی گفت: در مجموع مرکز چهارمحال و بختیاری با 15 جایزه برتر 13 جایزه و دو هدهد زرین جشنواره در ردیف مراکز برتر کشور قرار گرفت و به عنوان میزبان جشنواره بیست و یکم تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استانهای رسانه ملی در سال آینده معرفی شد.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری این جشنواره و معرفی چهرههای جوان و موفق در مراکز استانی، بر ضرورت بومیسازی برنامهها و توجه به ظرفیتها و ویژگیهای منطقهای و استانی در هر یک از مراکز شد.
دارابی تصریح کرد: تاکنون بیست دوره این جشنواره برگزار شده و دستاوردهای مهمی داشته که از جمله آنها انگیزه بخشی به برنامهسازان و معرفی چهرههای برگزیده در سطح ملی و بینالمللی بوده است.
وی ادامه داد: در ایران جشنواره های متعدد و مختلفی برگزار می شود که کاری ارزنده و درخور تقدیر است. اما در این میان جشنواره تولیدات مراکز استان های سازمان صدا و سیما برتری و مزیت های منحصر به فردی دارد که از جمله آنها میتوان گفت که فراگیرترین جشنواره است. همه برنامه سازان، تهیه کنندگان و عوامل تولید و ساخت یک برنامه در یک رقابت سالانه از سراسر کشور شرکت می کنند. همچنین همه کشور درگیر آن است. صدا و سیما علاوه بر 31 استان کشور در مراکزی چون مهاباد، کیش و آبادان نیز مرکز مستقل دارد که دلیل آن موقعیت استراتژیک و اقلیمی این مراکز است.
دارابی تاکید کرد: آثاری در جشنواره پذیرفته و مورد داوری قرار می گیرد که قبلاً از صدا و سیمای استانها یا شبکههای سراسری پخش شده باشد و بالای 75 امتیاز از 100 امتیاز را به خود اختصاص داده باشد. ضمن اینکه 128 نفر از صاحب نظران، مدیران با تجربه، استادان و هنرمندان نام آشنا، امر داوری آثار به مدت 45 تا 60 روز را بر عهده دارند. در هیچ جشنواره ای این میزان تعداد از داور و بازه زمانی برای ارزیابی آثار صرف نمی شود.
وی با بیان اینکه تولیدات برتر برای پخش از آنتن در طول سال و برابر تکالیف و وظایف صدا و سیمای استان ها ساخته شده است نه آنکه اصطلاحاً «جشنواره پسند» باشد و برای اخذ جایزه ساخته شود، عنوان داشت: در جشنواره تولیدات مراکز، فرصتی برای دیده شدن هنرمندان استانی و بومی است که از آنان تقدیر شود، کسانی که در جشنواره های دیگر آن گونه که باید دیده نمی شوند.
به گزارش فارس، در بخش دیگری از این مراسم دارابی با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره تولیدات مراکز دارای برکات، آثار و پیامدهای زیادی برای استان میزبان است، گفت: جشنواره یانگر سیاست توسعه متوازن رسانه ای صدا و سیما و تلاش برای عدالت رسانه ای و توجه به همه استان ها و نقاط کشور است. خوزستان (جشنواره نوزدهم)، کردستان (جشنواره بیستم) و حالا چهارمحال و بختیاری جشنواره بیست و یکم. هرسال یک استان قریب به یک ماه به طور ویژه در کانون و صدر برنامه های صدا و سیما در شبکه های استانی، سراسری حتی برون مرزی قرار می گیرد و این فرصت بسیار مغتنمی برای معرفی ظرفیت ها، توانمندی های هر استان برای مردم ایران و جهان است.
وی اظهارداشت: حضور هنرمندان مشهور، برنامه سازان رادیو و تلویزیون به خصوص برنامه ها و مجریان محبوب حوزه کودک و نوجوان در استان ها فرصتی است برای دیدار چهره به چهره آنان با خردسالان، کودکان و نوجوانان در استان ها و کاهش تبعیض رسانه ای. به عبارت دیگر مردم استان ها فرصت پیدا می کنند چهره های محبوب خود را یک بار هم که شده است به جای قاب تلویزیون از نزدیک و حضوری ببینند.
وی افزود: برگزاری هفته فرهنگی – هنری و برپایی نمایشگاه دستاوردهای استان اقدام بسیار ارزنده ای است که اولاً مسئولان استان در شبکه های مختلف رسانه ملی حضور یابند و درباره مسائل استانی صحبت کنند، ثانیاً مردم از ظرفیت ها و توانمندی های هر استان مطلع شوند. ایران در زمره 20 کشور برتر جهان در حوزه توریسم و گردشگری است و همه جای ایران دیدنی، سیاحتی و پر از جاذبه های سیاحتی است. اما غالباً مردم ما چند استان را بیشتر به این صنعت نمی شناسند. جشنواره این فرصت را فراهم می سازد. تکریم خاندان معظم شهدا، سرداران شهید، مفاخر و مشاهیر استان ها در این جشنواره از دیگر برکات جشنواره مراکز است.
وی تاکید کرد: جشنواره تولیدات مراکز استان ها از سال 1372 پایه گذاری شد. هر دوره بهتر و بهتر شده است، تاثیر این جشنواره با سابقه در میان مراکز صدا و سیما هم تحسین برانگیز است زیرا گامی بزرگ برای تهران گریزی و توجه به استان هاست، چرا که شبکه های استانی آیینه تمام نمای فرهنگ، آداب، سنن و آرزوهای مردم است. رقابتی سازنده و تاثیرگذار میان برنامه سازان است. آنانی که دوست دارند کارشان دیده شود و به چشم آید. همچنین رشد و ارتقاء مراکز استان ها را به دنبال دارد و موجب شناسایی و کشف استعدادهای جوان می شود.
وی افزود: انگیزه در میان هنرمندان بومی را بالا می برد و امید به کار و تلاش را در آنان مضاعف می سازد. یک کارگاه بزرگ انتقال تجربه برای مدیران و برنامه سازان است. در سایه ارزیابی کارها به نقاط قوت و ضعف کارهای خود پی می برند و تلاش می کنند که فاصله تولیدات خود را با تولیدات تراز رسانه نزدیک کنند. همچنین فرصت مغتنمی برای تبیین سیاست ها ،راهبردها، اولویت ها و برنامه های سالانه رسانه از زبان رئیس و معاون امور استان ها و از سوی دیگر امکان برقراری ارتباط چهره به چهره هنرمندان و برنامه سازان با مسئولان عالی سازمان را فراهم می سازد.
دارابی با بیان اینکه بیست و یکمین جشنواره تولیدات مراکز صدا و سیمای استان ها از سوم تا پنج شهریورماه 97 در شهرکرد برگزار میشود، تصریح کرد: این جشنواره با مشارکت استانداری چهارمحال و بختیاری برگزار میشود که از آقای سلیمانی استاندار قبلی و آقای عباسی استاندار فعلی که نقش اصلی برگزاری را داشته اند صمیمانه قدردانی مینمایم. شعار جشنواره نیز شبکههای استانی، چهل سال پایداری، افتخار و پیشرفت است که به مناسبت چهل سالگی انقلاب انتخاب شده است.
وی افزود: در مراسم افتتاحیه 5 تن از خانواده های معظم شهدا و 4 تن از مدیران اسبق صدا و سیمای مراکز و 10 تن از هنرمندان محلی و استانی مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.در مراسم اختتامیه 5 تن از خانواده معظم شهدا 6 تن از پیشکسوتان انقلاب اسلامی و فعالان رسانه ای به مناسبت چهل سالگی انقلاب و 15 نفر از چهره های فرهنگی هنری با حضور رئیس سازمان صدا و سیما تجلیل خواهد شد. بیست نفر از هنرمندان و برگزیدگان آثار در حوزه های سیما، صدا، خبر، موسیقی، فضای مجازی، پژوهش، در مراسم اختتامیه لوح تقدیر و تندیس جشنواره اهدا خواهد شد.
معاون امور استانهای سازمان صداوسیما تصریح کرد: امر بررسی و داوری آثار توسط 128نفر از صاحب نظران برجسته، کارشناسان، مدیران حرفه ای مورد بررسی و داوری قرار گرفته است. 10039 اثر 559 اثر در حوزه سیما 531 اثر در حوزه صدا 1551 اثر در حوزه فضای مجازی6525 در حوزه خبر 642 اثر در حوزه شعر و موسیقی 231 اثر در حوزه پژوهش به هیات بررسی واصل شده است و از این میان 2632 اثر به داوری راه یافته و در نتیجه 218 اثر در حوزه سیما 217 اثر در حوزه صدا 723 اثر در حوزه فضای مجازی1089 در حوزه خبر 220 اثر در حوزه شعر و موسیقی 165 اثر در حوزه پژوهش و تحقیقات به مرحله ی داوری راه یافته است.
وی افزود: امسال رشد 5 برابری داشته ایم، سال 96 جشنواره بستم (2067 اثر بود) این گویای افزایش تولیدات، 24 ساعته شدن شبکه ها، رقابتی تر شدن جشنواره، امیدوارتر بودن برنامه سازان و فراهم ساختن تسهیلات مناسب از سوی معاونت برای حضور همه آثار است. ضمن آنکه بخش انیمیشن را جدا کرده ایم. نمایشگاه دستاوردهای فرهنگی، علمی، کشاورزی، صنعتی، گردشگری، اقتصادی استان چهارمحال و بختیاری در هفته فرهنگی هنری چهارمحال و بختیاری در شهر کرد برگزار خواهد شد.
وی همچنین اعلام کرد که برای نخستین بار بازار تولیدات و نمایشگاه توانمندی صدا و سیمای مراکز استانها در ایام جشنواره برپا خواهد شد و ادامه داد: هفته فرهنگی هنری چهار محال و بختیاری ویژه برنامه هایی در استان و شهرهای تابعه برگزار میشود.اجرای ویژه برنامه هایی برای خردسالان، کودکان و نوجوانان توسط مجریان گروه کودک و نوجوان در شهرهای استان برگزار خواهد شد.
دارابی عنوان داشت: ویژه برنامه هایی در شبکه های رادیویی، تلویزیونی صدا و سیما برای بهتر معرفی شدن استان برگزار خواهد شد. آغاز جشنواره همزمان با هفته دولت است. مسئولان، دولتمردان، استانداران، فرمانداران، بخشداران و مدیران دستگاه های دولتی و نهادهای انقلابی از طریق شبکه استانی فرصت دارند اقدامات و خدمات خود را با مردم در میان بگذارند. برای اول بار در «رادیو نما» در بخش داوری هم مورد ارزیابی قرار می گیرد. همچنین ترکیبی از داوران جوان و تحصیل کرده و با تجربه و حرفه ای در کنار هم امر داوری را بر عهده دارند.
به گزارش فارس، بیست و یکمین جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استانها تابستان ٩٧ در استان چهارمحال و بختیاری برگزار خواهد شد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد