
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از اسپوتنیک، بوئینگ ۷۴۷ نخستین هواپیما جمبوجت جهان است که اولین پرواز رسمی خود را در سال ۱۹۶۸ ، یعنی حدود نیم قرن پیش در آمریکا انجام داد. در آن زمان ساخت این هواپیمای غولپیکر یک پیشرفت فنی محسوب میشد و خیلی زود این هواپیما به یکی از محبوبترین هواپیماهای مسافربری و باری جهان تبدیل شد.
طی ۵۰ سال گذشته، حدود ۱۵۰۰ فروند از این هواپیما توسط شرکت بوئینگ ساخته و به مشتریان تحویل داده شد. قرار است فردا آخرین پرواز یک بوئینگ ۷۴۷ در خطوط هواپیمایی آمریکا از مبدأ سئول به مقصد دیترویت و توسط شرکت هواپیمایی دیتا ایرلاینز انجام شود.
زمانی که مسافران متوجه شدند که این آخرین پرواز هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ در آمریکاست، بلیت این غول نوستالژیک به سرعت فروش رفت، البته قرار است هواپیماهای باری ۷۴۷ همچنان در آمریکا به فعالیت خود ادامه داده و از سوی دیگر دو فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ اختصاصی ریاست جمهوری آمریکا نیز که از سال ۱۹۹۰ تاکنون در خدمت هستند، ادامه خواهد یافت.
معاون بازاریابی شرکت بوئینگ در ماه ژوئن اعلام کرد که شرکت سازنده تقاضای زیادی برای ساخت هواپیماهای پهنپیکر ندارد. ساخت بوئینگ ۷۴۷ نقطه عطفی برای خطوط هواپیمایی جهان بود؛ چراکه با داشتن ظرفیت ۶۰۰ مسافر، قیمت سفرهای با این هواپیما، ارزانتر تمام میشد.
شرکت بوئینگ معتقد است استفاده از این هواپیمای دوطبقه رشد اقتصادی، گردشگری و همکاری بینالمللی را توسعه بخشیده است، البته قرار است شرکتهای بزرگ هواپیمایی نظیر لوفتانزا، بریتیش ایرویز و هواپیمایی کره به استفاده از این هواپیمای غولپیکر ادامه دهند.
تاکنون چندین مدل از این هواپیما با عناوینی نظیر بوئینگ ۲۰۰ـ ۷۴۷، بوئینگ ۴۰۰-۷۴۷، بوئینگ ۸۰۰-۷۴۷ و بوئینگ ۱۰۰۰-۷۴۷ توسط شرکت سازنده به بازار عرضه شده است. در حال حاضر حدود ۱۳ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۴۷ در ایران وجود دارد که ۱۰ فروند از این هواپیماها در ناوگان حمل و نقل هوایی ایران فعالیت دارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
جامجم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهمترین چالشهای پیشرو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد
سیدعبدالله صفیالدین، نماینده حزبالله در ایران: