به گزارش جام جم آنلاین به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با تبریک حلول ماه ربیع الاول و در پیش بودن میلاد باسعادت پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع)، به حادثه زلزله در غرب کشور اشاره کرد و گفت: یکی از دغدغه های بزرگ امروز کشور، رسیدگی به حادثه دیدگان زلزله غم بار غرب کشور است. چند روزی از این حادثه گذشته و با وجود تلاش همه دستگاههای دولتی و غیردولتی و همچنین ایثار، گذشت و فداکاری مردم عزیز کشورمان، همچنان هموطنان شریف در این مناطق دچار مشکلاتی هستند که باید هرچه سریعتر به یاری مسئولان و آحاد مردم، این مشکلات برطرف شود.
اقدامات عربستان در یمن مصداق «جنایت جنگی» است
وی در ادامه با اشاره به وضعیت تکان دهنده مردم مظلوم یمن تصریح کرد: سرزمین یمن نزدیک به سه سال است که تحت اشغال و بمباران نیروهای نظامی عربستان قرار دارد. این بمبارانها موجب وارد آمدن آسیب ها و خسارتهای فراوان به این کشور شده و کشتارهای بی رحمانه ملت مظلوم یمن، مصداق بارز «جنایات جنگی» است. از سوی دیگر به دلیل محاصره این کشور، به اذعان نهادهای بین المللی و سازمان ملل قحطی بی سابقه ای در این سرزمین پدید آمده است و حسب برخی گزارشها روزانه 100 کودک براثر کمبود غذا و دارو می میرند که این وضعیت، فاجعه ای انسانی و جنایت علیه بشریت است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه سازمان های مدعی حقوق بشر در برابر چنین جنایاتی سکوت کرده اند، خاطرنشان کرد: سازمانهای بین المللی نهایتاً به صدور یک بیانیه اکتفا می کنند و نه تنها هیچ حمایتی از مردم ندارند بلکه چتر حمایتشان همواره بر سر ظالمان و سلطه گران گسترده است. از طرفی کشورهای غربی از جمله آمریکا به شدت از جنایات علیه مردم یمن حمایت می کنند چنانکه فروش سلاح های بیشمار به عربستان، گواهی بر صحنه گردانی این حوادث توسط آمریکاست.
آیت الله آملی لاریجانی از دولت خواست که با استفاده از همه ظرفیت ها و فرصت های بین المللی که در اختیار دارد، ندای مظلومیت مردم ستمدیده یمن را به گوش جهانیان برساند تا بلکه گشایشی فوری در وضعیت این ملت پدید آید.
پیروزی های اخیر جبهه مقاومت در سوریه و عراق
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیروزی های اخیر جبهه مقاومت در سوریه و عراق، خروج نسبتاً کامل تروریست های داعش از شهرهای این کشور را به دولت، ملت و مرجعیت عراق و همچنین ملت و دولت سوریه تبریک گفت و تصریح کرد: کشورهای سلطه در این فکر بودند که با پدید آوردن جرثومه ای نظیر داعش، منطقه را به مدت چندین دهه مشغول و گرفتار کنند. البته ضربات مادی و معنوی زیادی هم به عراق و سوریه و همچنین بخشهایی از لبنان و برخی کشورهای دیگر وارد کرده اند اما مجاهدان این کشورها ایستادگی کردند و اجازه ندادند که توطئه های دشمن به نتیجه برسد. بحمدالله با کمک های جمهوری اسلامی و مجاهدت های مجاهدان کشورهای درگیر با شر داعش، این گروه تروریستی که آمریکا مدعی بود مبارزه با آن 20 سال به طول خواهد انجامید، در مدت بسیار کوتاهی از سر مردم منطقه کم شد.
وی لاریجانی، بخش عمده ای از پیروزی ها را مرهون بهره گیری از مدل موفقی نظیر بسیج مستضعفین دانست و خاطرنشان کرد: ورود مردم و حضور در صحنه های گوناگون همواره موجب توفیق بوده و در این زمینه بسیج مستضعفین که به دستور حضرت امام خمینی (ره) در پنجم آذرماه سال 58 تشکیل شد، مدل موفقی است که حشدالشعبی در عراق نیز برگرفته از همین الگوست و توانست شر داعش را از سر کشور عراق کم کند. خوشبختانه در سوریه نیز با تلاش مردم و ارتش همین اتفاق افتاد و با وحدت، همدلی و تدبیر مردم، نقشه های دشمنان نقش بر آب شد. البته آمریکا و اذناب منطقه ای آن دائماً در حال توطئه چینی هستند چنانکه چندی قبل موضوع استقلال کردستان عراق را مطرح کردند و در حال حاضر نیز برنامه ریزی هایی برای لبنان دارند لذا مردم منطقه باید هوشیار باشند و فراموش نکنند که حضور در صحنه، استقامت و استقلال طلبی، رمز پیروزی بر دشمنان است.
رئیس قوه قضاییه، عربستان را امروز «محور شرارت» در منطقه خواند و بر لزوم ایستادگی در برابر نقشه های شوم و فساد انگیز آمریکا و اذناب منطقه ای آن با همدلی و وحدت هرچه بیشتر مردم منطقه تأکید کرد.
آسیب های اجتماعی محصول شبکه ای درهم تنیده از مشکلات است
آیت الله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مقوله آسیب های اجتماعی و پیگیری های مقام معظم رهبری برای کاهش این آسیب ها تصریح کرد: آسیب های اجتماعی، محصول شبکه ای در هم تنیده از مشکلات است که از مهمترین این آسیب ها می توان به اعتیاد، طلاق و مفاسد اخلاقی اشاره کرد. همه این آسیب ها ناشی از علل مختلفی هستند و دستگاه های گوناگون در این زمینه مسئولیت های خطیری برعهده دارند.
وی افزود: به عنوان مثال یکی از دلایل اعتیاد، عدم اشتغال، عدم آگاهی و فقر است. قاچاقچیان موادمخدر در مرزهای کشور عمدتاً از فقر مردم بویژه مرزنشینان برای استفاده ابزاری از آنان بهره می گیرند. رفع فقر و بیکاری برعهده دستگاه های مربوطه است و لازم است برای کاهش آسیبی نظیر اعتیاد، این دستگاه ها به وظایف خود عمل کنند. قوه قضاییه نیز به عنوان یکی از ارکان نظام، وظایف خود را انجام می دهد.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به اقدامات دستگاه قضایی در زمینه کاهش طلاق نیز خاطرنشان کرد: گسترش مشاوره های قبل از طلاق و افزایش مراکز مشاوره خانواده از جمله مهمترین اقدامات قوه قضاییه برای کاهش آسیب طلاق بوده است.
رئیس قوه قضاییه گفت: در حوزه زندانها نیز حسب گزارش سازمان زندانها، 20 هزار نفر از خانواده زندانیان تحت حمایت و پوشش قرار گرفته اند و تلاش شده است خانواده هایی که در معرض اعتیاد، بیماری یا طلاق قرار دارند از این وضعیت رهایی یابند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب