خاطره‌ بازی با داوود رسولیان

باورم نمی‌شد «بهشتی» شوم!

اگر زنده بود امروز وارد 90 سالگی می‌شد، اما منافقین 36 سال قبل در هفتم تیر 1360 او و 72 نفر از یارانش را به شهادت رساندند.
کد خبر: ۱۰۸۶۴۷۰
باورم نمی‌شد «بهشتی» شوم!

به گزارش جام جم، شهید دکتر سید محمد بهشتی دوم آبان 1307 در محله لُنبان اصفهان متولد شد. سیاستمدار و فقیه بود و یکی از یاران نزدیک امام راحل که به ایشان کمک کرد تا انقلاب اسلامی به ثمر برسد.

شهید بهشتی یکی از موثرترین چهره‌های سیاسی بعد از پیروزی انقلاب بود؛ یکی از بنیانگذاران حزب جمهوری اسلامی بود و در سال 58 به دستور امام راحل، ریاست دیوان عالی کشور را که در آن زمان بلندپایه‌ترین مقام قضایی بود،‌ به‌عهده گرفت.

ایشان یکی از مخالفان سرسخت بنی‌صدر بود. محمدرضا ورزی در سریال معمای شاه در چند سکانس به طرح نظر‌های شهید بهشتی پرداخت.

با داوود رسولیان که یکی از پیشکسوتان جلوه‌های ویژه میدانی در فیلم‌ها و سریال‌های جنگی است و در سریال معمای شاه نقش شهید بهشتی را بازی کرده، هم‌صحبت شدیم تا از خاطراتش برای بازی در این نقش برایمان بگوید.

بازیگر نیستید، چطور شد که برای بازی در نقش شهید بهشتی انتخاب شدید؟

دو سه سال قبل از شروع ساخت سریال معمای شاه، یعنی حدود هشت سال قبل من مسئول جلوه‌های ویژه یکی از سریال‌های آقای ورزی بودم. در یکی از روزها که برای کار به شهرک غزالی رفتم، وارد اتاق استراحت عوامل که شدم، آقای ورزی گفت شهید بهشتی من وارد شد! فکر کردم شوخی می‌کند، اما در توضیح گفت تصمیم دارم سریالی درباره تاریخ معاصر بسازم اگر کار نهایی شد و به مرحله تولید رسید، نقش شهید بهشتی را بازی می‌کنی؟ با تعجب پرسیدم: چه ویژگی‌ای در من می‌بینی که این نقش را پیشنهاد می‌کنی؟ در جواب گفت حالا شما بیا، خودت خواهی دید. این ماجرا بود تا آقای ورزی سریال معمای شاه را شروع کرد و یک روز از دفتر او با من تماس گرفتند که برای تست گریم بروم، اول فکر کردم شوخی می‌کنند، اما زمانی که رفتم و آقای خلج ( طراح چهره‌پردازی) صورتم را گریم کرد و خودم را در آینه دیدم، باورم نمی‌شد که این‌ همه شبیه شهید بهشتی شده باشم. این‌طور شد که توفیق یافتم در نقش شهید بهشتی در سریال معمای شاه بازی کنم.

در این سریال نقش کوتاهی داشتید. آیا از اول نقش کوتاه نوشته شده بود؟

آنچه پخش شد، کوتاه بود، اما چند سکانس تصویربرداری شده بود که در زمان تدوین حذف شد، چون زمان و تایم سریال طولانی شده بود. سکانس یکی از نشست‌های شورای انقلاب (که طبق تاریخ چند تا از آنها در منزل شهید بهشتی و چند تا در منزل شهید مطهری برگزار می‌شده)، ‌تصویربرداری شد که در زمان تدوین حذف شد و صحنه‌هایی به نمایش در آمد که تاثیر شهید بهشتی را بر مسیر انقلاب و پیروزی آن روایت می‌کرد.

صدا را چه کردید که در زمان گفتن دیالوگ‌ها شبیه صدای شهید بهشتی باشد؟

صدای چند بازیگری که به جای شخصیت‌هایی مانند شهید مطهری و شهید بهشتی بازی کردند، دوبله شد.

شما از نزدیک با شهید بهشتی آشنایی داشتید یا از طریق فیلمنامه به این شخصیت نزدیک شدید؟

یکی از اولین اعضای سازمان پلیس قضایی بودم که از سوی شهید بهشتی پایه‌گذاری شد، اما چند سال بعد در سال 71 این سازمان، حذف و تبدیل به زیر مجموعه ناجا شد. ما دوره‌های خاصی برای این مسئولیت گذراندیم و کارهای ویژه‌ای برای ما در نظر گرفته شده بود. من یک بار شهید بهشتی را در کاخ اصلی دادگستری و در نمازخانه دیدم و پای صحبت‌های ایشان نشستیم.قبل از این که وارد سازمان پلیس قضایی شوم هم به عنوان یکی از علاقه‌مندان انقلاب اسلامی در جلسات سخنرانی مرحوم آیت‌الله طالقانی، شهید بهشتی و دیگران شرکت می‌کردم.

برای ورود به دنیای جلوه‌های ویژه میدانی و انفجار و تیراندازی آثار جنگی و پلیسی از تجربیات زمانی که پلیس بودید استفاده کردید؟

بله ! اواخر سال 60 بود که به دعوت زنده‌یاد رسول ملاقلی‌پور برای اجرای جلوه‌های ویژه فیلم‌های سینمایی به کار دعوت شدم. در سازمان قضایی هم مربی تخریب بودم. سال 67 برای درس خواندن در رشته سینما وارد دانشگاه سینما و تئاتر شدم و با گرایش کارگردانی لیسانس گرفتم. برای گرفتن مدرک ارشد هم کنکور دادم و وارد دانشگاه شدم، اما نیمه‌کاره رهایش کردم. چندسالی است در کنار مسئولیت جلوه‌های ویژه، تهیه‌کنندگی نیز می‌کنم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها