به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، محمدجواد حقشناس در تذکر پیش از دستور خود در چهاردهمین جلسه شورای شهر تهران، ری و تجریش با اشاره به بازدید روز گذشته از ساخت و سازهای اطراف مجلس گفت: پیرو تذکر ساخت و ساز در اطراف مجلس به همراه حجتالله نظری و محمد سالاری از ساخت و سازهای این منطقه بازدید کردیم.
وی افزود: میدان بهارستان یکی از ارزشمندترین فضاهای شهری تهران است. از نظر تاریخی فضای این میدان باقیمانده اندکی از باغ تاریخی نگارستان است. به دنبال تحولات سیاسی صدر مشروطه و با توجه به قرارگیری ساختمان مجلس شورای ملی دوران مشروطیت در جبهه شرقی این میدان، طی یک قرن گذشته بخش بسیار مهمی از وقایع سیاسی کشورمان در این میدان شکل گرفته است.
حق شناس ادامه داد: همین وقایع، این میدان را از میراثی متعلق به شهروندان تهرانی، به فضایی شایسته حفظ و نگهداری برای تمامی ایرانیان تبدیل کرده است. به پیشنهاد مجلس شورای اسلامی در مردادماه سال ۹۵، همزمان با روز ملی مشروطه فضای این میدان شامل جدارهها و کف، توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به ثبت ملّی رسیده است. علاوه بر نقش تاریخی میدان، بخش مهمی از شبکه و بار ترافیکی قلب پایتخت از طریق این میدان توزیع میشود.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی تصریح کرد: طی چند سال گذشته مجلس شورای اسلامی با هدف ارتقای شرایط امنیتی محدوده، اقدام به انجام اموری در فضای میدان بهارستان و معابر پیرامونی آن کرده که به نظر میرسد، ادامه آنها لطمات جبرانناپذیری به ماهیت تاریخی این محدوده وارد میکند .البته در این خصوص مسائلی به شرح ذیل مطرح است:
نخست؛ احداث ابنیه بلندمرتبه در بخشهای شرقی و جنوبی محوطه مجلس شورای اسلامی: در طراحی معماری این ابنیه علیرغم ارزشهای ملی و بینالمللی مجلس شورای اسلامی و قرار گیری در مجاورت آثار تاریخی با ارزش همچون مدرسه عالی شهید مطهری و مسجد سپهسالار، حفظ ارزشهای فضایی معماری ایرانی و اسلامی رعایت نشده است.
دوم؛ تملک املاک شهروندان در فضا و املاک پیرامون محوطه فعلی مجلس شورای اسلامی: به نظر میرسد در صورت ادامه این روند و بنا بر آثار ترافیکی ناشی از این مسئله، پارهای از معابر پیرامونی مجلس شورای اسلامی و میدان بهارستان از جمله خیابان فداییان اسلام دچار بار سنگین ترافیکی خواهد شد. سوم؛ ایجاد محدودیت تردد در خیابان مردم: طرفین این معبر توسط ابنیه در دست احداث محصور گردیده است، لیکن این خیابان از نظر حقوقی کماکان شارع عام تلقی میشود.
چهارم؛ ایجاد دیواره آجری در مقابل درب ورودی ساختمان مجلس شورای ملی دوران مشروطه و مسدود نمودن محور ورودی و سیمای شهری این بنا: برای این اقدام بخشی از معبر پیادهرو جبهه غربی اراضی مجلس تصرف شده است.
وی سه درخواست برای بهبود وضعیت موجود کرد و گفت: اول لازم است بر اساس مقررات موضوعه، طرح توسعه مجلس شورای اسلامی و برنامههای آتی طرح در اختیار شورای اسلامی شهر تهران قرار گیرد. انتظار میرود این طرح با توجه به اقدامات بزرگ و گسترده کالبدی، توسط شورایعالی معماری و شهرسازی بررسی گردد و مصوبات احتمالی آن در اختیار شورای شهر تهران قرار گیرد.
دوم: انسداد و محدودیت تردد شهروندان در خیابان مردم مرتفع گردد. بر اساس اطلاعات اولیه، تردد چند خط از شرکت واحد اتوبوسرانی تهران از این معبر انجام میشده، که مسیر این خطوط اجباراً تغییر یافته است.
سوم: اجرای دیواره مقابل ساختمان قدیمی مجلس شورای ملی بدون هماهنگی و اطلاع شهرداری تهران و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری صورت پذیرفته و در این خصوص اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران هم اعتراضیهای صادر کرده. شایسته است اسناد و مدارک مرتبط با طراحی معماری این دیوار، سریعاً در اختیار سازمانهای مذکور قرار گیرد تا انطباق آن با ارزشهای فضایی و تاریخی میدان بررسی شود.
گفتنی است؛ محسن هاشمیرفسنجانی، رئیس شورای شهر تهران، ری و تجریش با اشاره به دیوارکشی در اطراف مجلس گفته بود؛ بهتر است نامهای خطاب به هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی تنظیم شود تا مسائل مربوط به این طرح امنیتی و چرایی انسداد معابر قید شود تا در جلسه روز آتی با رئیس مجلس این موضوع را بررسی کنیم.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه