به گزارش جامجم آنلاین به نقل از فرادید، کارگران بخش نظافت و تخلیه فضولات و لجنهای سیستم فاضلاب شهری دهلی نو احتمالا بدترین و کثیفترین شغل جهان را دارند و این کار رابرای حقوقی باورنکردنی انجام می دهند. کارگران تخلیه فاضلاب تنها برای روزی 2 دلار داخل چاه های فاضلاب می شوند تا مواقعی که راه های چاه مسدود میشود آن را بازکنند. این کارگران از طبقات پائین جامعه دهلی نو هستند و بسیاری از آنها در حاشیه های شهر زندگی میکنند و برای به دست آوردن یک لقمه نان با جانشان بازی می کند؛ استنشاق گازهای فاضلاب در دراز مدت بسیاری از آنها را مسموم می کند و حتی موجب مرگشان می شود. شرکت کارفرمای "راکش" یکی از شرکتهایی است که حدود 8000 نفر را برای این کار در استخدام دارد در 7 سال 1000 نفر از کارگرانش را از دست داد.
یکی از کارگران سیستم نظافت و تخلیه فاضلاب دهلی نو؛ اکنون حدود 30 هزار کارگر برای تخلیه و نظافت فاضلاب شهر مشغول به کار هستند؛ محلی ها به آنها "جاروکش" می گویند چرا که آنها جز این کار معمولا وظایف جمع آوری زباله و جاروکشی خیابان ها را نیز انجام می دهند.
تصویری از ابراز کار یک نظافت چی فاضلاب در دهلی نو؛ گفته می شود این کارگران از طبقه اجتماعی "دالیت" هستند که در واقع به معنی"نجس ها" است. در هند طبقه اجتماعی "نجس ها" کسانی هستند که زباله و فضولات شهری را جمع آور و خیابان را تمیز می کنند.
یکی کارگر نظافت و تخلیه فاضلاب سرش را از چاه بیرون آورده و به دوربین نگاه می کند؛ آنها می گویند استشاق مداوم گاز و سرما باعث می شود وقتی به داخل فاضلاب می روند و بعد از یک ساعت بیرون میآیند تمام وجودشان بلرزد.
دستان یک کارگر تخلیه فاضلاب دهلی نو هنگام کار
یک کارگر تخلیه فاضلاب با سطل و طناب؛ این کار تخصص خاص و مهارت ویژه ای لازم ندارد اما کاری هم نیست که هر کسی بتواند انجام دهد.
بدن کثیف یک کارگر تخلیه فاضلاب؛ افرادی که در این شغل مشغول هستند با درآمد اندکشان شاید بتوانند در خانه های حاشیه دهلی نو زندگی کنند.
تصویری از یک کارگر تخلیه فاضلاب دهلی در چاه فاضلاب
پاهای کثیف یک کارگر تخلیه فاضلاب در دهلی نو
یکی کارگر در حال شستشوی خود پس از کار؛ کارگران می گویند بوی بد حتی با شستشو هم نمی رود و همیشه همراه آنها است.
دو چرخه یکی از کارگران تخلیه فاضلاب دهلی نو
کارگران تخلیه فاضلاب دهلی نو در انتظار کار
کارگران تخلیه فاضلاب برای کار به منطقه ای از دهلی نو اعزام میشوند؛ با وجودی که این شغل از هیچ منزلت اجتماعی برخوردار نیست اما نبود آن برای دهلی نو با جمعیت 25 میلیونی فاجعه بار خواهد بود
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد