به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین، آمارها نشان می دهد بالا بودن سرانه مصرف ظروف پلاستیکی در کشور باعث شده است ایران در شمار 10 کشور اول دنیا از لحاظ مصرف پلاستیک قرار گیرد که استفاده از این ظروف در ایام محرم و صفر به اوج خود می رسد.
پژوهشگران چندین سال است که تاکید میکنند از مواد پلاستیکی برای غذا خوردن یا نوشیدن آب استفاده نکنند درصورتیکه در گذشته این مسئله چندا اهمیتی نداشت در این بخش درباره ظرفهای پلاستیک صحبت میکنیم ببینیم اینها چرا زیان آور هستند و باعث بیماریهای خطرناک می شوند و چرا میگویند ظروف پلاستیکی سرطان می آورد آیا این گفته ها درست است یا خیر.
نظرات مختلف بسیاری در مورد این ماده و استفاده آن در صنایع غذایی وجود دارد و بسیاری از این مجادلات هنوز حل نشده باقی مانده اند. اما چه واکنش هایی شیمیایی در این ظروف یک بار مصرف روی می دهد که بسیاری از کارشناسان از مصرف آنها و نحوه مصرف آن هشدار می دهند .
مهندس سمیره صباح، معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو در گفتگو با خبرنگار جام جم آنلاین در این خصوص اظهار داشت : ظروف پلاستیکی یک اصطلاح عام است و از نظر علمی به این ها محصولات پلیمری گفته می شود و تمام ظروف پلیمری دارای پایه پلیمر به همراه افزودنی است،لذا افزودنی آن باید در لیست افزودنی مجاز هر پلیمر باشد.
وی افزود: چیزی که در پلیمر حائز اهمیت است ،میزان فلزات سنگین محصول و انتقالی که پلیمر در قبال فعل و انفعالات شرایط به وجود امده می دهد. این شرایط می تواند ،حرارت ،چربی،اسیدی بودن محیط یا عوامل دیگر باشد و چنانچه جابجایی صورت گرفته در پلیمر یا میزان فلزات سنگین بیشتر از حد مجاز باشد باعث اختلالاتی در بدن می شود که می تواند سرطان ، الزایمر ، نازایی
یا هر مشکل دیگری باشد.
صباح در ادامه تاکید کرد:حذف ظروف به دلایل موارد گفته شده مهم نیست بلکه مصرف صحیح آنها و ساخت محصول با مواد مجاز مهم است .همانطور که گفته شد اصطلاح پلیمر برای این محصولات صحیح است و تفلون نیز یک نوع پلیمر است که با شرایط گفته شده باید مطابقت داشته باشد.
وی در خصوص جایگزینی ظروف گیاهی که به تازگی به چرخه تولید در آمده و مصرف می شوند نیز تاکید کرد:ظروف گیاهـی نیز ،١٠٠درصد گیاهی نیست بلکه حدود ٦٠ تا ٧٠درصد آن پلیمر است لذا از محصولات تمام پلیمر بهتر است ولی آن هم باید طبق شرایط اعلام شده تولید و مصرف گردد.
معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی سازمان غذا و دارو در پایان نیز با اشاره به اخباری مبنی بر عدم مصرف مجدد بطری هایی آب آشامیدنی گفت :در مورد ظروف چند بار مصرف آب معدنی یا آشامیدنی نیز مانند بقیه پلیمرها باید کلیه نکات در مورد تولید یا مصرف رعایت گردد و مصرف مجدد آنها در مراحل دوم یا بیشتر در صورت شستشو دقیق بلامانع است.
مریم فلاحی - خبرنگار جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم