توصیه‌های محیط زیستی به هیئت‌های عزاداری

همزمان با ایام محرم و عزاداری های حسینی، سازمان حفاظت محیط زیست با بیان چند توصیه، هیئت‌های عزاداری، تکایا، حسینیه‌ها و مساجد را به حفظ سلامت عزاداران حسینی و محیط زیست فرا خواند.
کد خبر: ۱۰۷۷۷۱۷
توصیه‌های محیط زیستی به هیئت‌های عزاداری

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: هر ساله با فرا رسیدن ایام محرم و صفر حجم زیادی از نذورات در ظروف پلاستیکی و یک‌بار مصرف در مساجد، هیئتها و تکایای مذهبی در سطح کشور توزیع می‌شوند.

وی افزود: تماس این ظروف با غذای گرم‌ و چرب، خاصیت اسیدی ایجاد کرده و مواد بسیار خطرناکی تولید می‌کند که تهدیدی برای سلامت شهروندان محسوب می‌شود.

مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: با توجه به سرطان‌زا بودن لیوان های پلاستیکی، از هموطنان می‌خواهیم که حتی الامکان برای توزیع نوشیدنی های گرم مانند شیر و چای از لیوان های کاغذی استفاده کنند.

محمد درویش توضیح داد: اگر چه ظروف گیاهی و آلومینیومی گرانتر از ظروف یکبار مصرف با پایه پلاستیکی هستند، اما اگر در زمینه افزایش بیماری سرطان در نتیجه استفاده از ظروف پلاستیکی اطلاع‌رسانی شود، اقشار مختلف مردم این موضوع را می‌پذیرند.

وی افزود: از فعالان محیط زیست درخواست می‌شود تا با کار فرهنگی برای حذف این ظروف در میان خانواده‌ها و عزاداران و جایگزین کردن آن با ظروف یکبار مصرف گیاهی اقدام و برای حفاظت از محیط زیست شهر تلاش کنند.

مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: برای فرهنگ سازی در این زمینه‌ها، ائمه جمعه و جماعات و مداحان نیز می‌توانند نقش بسزایی ایفا کنند و در این ایام که مردم غالباً در مساجد و حسینیه‌ها حضور دارند در جلسات و سخنرانیها به انتقال مفاهیم کاربردی محیط زیستی برای عزاداران حسینی بپردازند.

درویش به شهروندان و عزاداران گرامی توصیه کرد که ضمن استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی و کاغذی نسبت به جمع آوری و مدیریت پسماندهای تولیدی توجه ویژه داشته باشند.

وی با بیان اینکه متاسفانه رهاسازی پسماند ناشی از نذورات در سطح معابر و نهرها موجبات آلودگی شهری را ایجاد کرده و منجر به بروز معضلات زیست محیطی می‌شود، از همشهریانی که نذر خود را در لیوانها و یا بسته‌های یک بار مصرف ادا می‌کنند، خواست سطل زباله یا کیسه‌های زباله بزرگ نیز تهیه کرده و در محل قرار دهند تا از پخش این ظروف در خیابان جلوگیری شود.

مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست از مسئولان هیئت ها و تکایا نیز خواست در جمع‌آوری این ظروف در محل توزیع، نظارت لازم را اعمال کنند و با توجه به افزایش حجم آب گرفتگی معابر به دلیل ریختن ظروف در آنها، لازم است مساجد و تکایا نسبت به جمع آوری این ظروف پس از مصرف اقدام کنند.

درویش همچنین اسراف و دور ریختن نذری و غذای سالم را شایسته عزاداران امام حسین (ع) ندانست و آنرا دور از اخلاق عنوان کرد و خواستار جلوگیری از اسراف غذا شد.

وی ابراز امیدواری کرد با اطلاع‌رسانی و عمل به این توصیه‌های به ظاهر ساده، بتوانیم در خلال و برپایی مراسم عزاداری، مراعات ملاحظات محیط زیستی را انجام دهیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها