در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عمره عمر
عمره اهل کنیاست. او تحصیلات خود را در آمریکا به پایان رساند و به زادگاه خود کنیا بازگشت و در آنجا مرکزی با نام پزشکان سافاری راهاندازی کرد. او با کمک پزشکان خیری که در این مرکز کار میکنند، برای افراد فقیر خدمات پزشکی از جمله مراقبتهای روانی، ایمنیسازی، درمانهای مالاریا و... فراهم میکند. هر ماه صدها نفر از 17 روستا در لامو ـ که در ساحل شرقی کنیا واقع شده و درگیر جنگ با تروریستهاست ـ از این خدمات بهرهمند میشوند. عمره با وجود همه خطراتی که او و همکارانش را تهدید میکند، با جدیت تمام به همه این روستاها از طریق رودخانهها و جادهها سرکشی میکند و به داد نیازمندان میرسد.
دکتر حوا عبدی ( مامان حوا)
حورا عبدی، پزشک و نخستین متخصص زنان و زایمان و همچنین حقوقدان و فعال حقوق بشر اهل سومالی است. او سال 1983 در مزرعهاش، یک کلینیک تک اتاقه بازگشایی و فقرا را به رایگان درمان کرد. سال 1991 وقتی جنگ داخلی روی داد او شروع به فراهم کردن غذا و سرپناه برای کارمندان خود کرد و سپس به هرکسی که نیاز داشت، پناه داد. او با کمک دو دختر خود در سال 2012 به بیش از 90 هزار پناهجو که بیشتر زنان و کودکان بودند، کمک کرد. اکنون در مزرعه حوا، بیمارستانی 400 تخته بنا شده و با امکانات بیشتری به فقرا خدمات میدهد. در همین حال او در روستا، بنای کشاورزی پایدار را پیریزی کرد و به این ترتیب با بحران تامین آب و غذا جنگید. او در سومالی با نام مامان حوا معروف شده و با این که زیر تهدید خشونتهای پی در پی است، با کمک دو دختر خود تاکنون به بیش از دو میلیون نفر کمک کرده است.
نادین آلجی جاکلی
نادین، وکیل امور مهاجرت اهل اوهایوست و در نیویورک مشغول به کار است. او یکی از افرادی است که از سال 2011 به کمک مهاجران سوری شتافته و به رایگان به تعداد بسیاری از مردم سوریه از جمله مادران، پزشکان، دانشجویان و فعالان سیاسی در دریافت پناهندگی کمک کرده است. او میگوید تا هر زمان که لازم باشد به مردم نیازمند کمک خواهد کرد.
عبدالستار ایدهی
عبدالستار یکی از خیران و بشردوستان ساکن پاکستان بود که بنیاد خیریه ایدهی را راهاندازی کرد. این بنیاد، بزرگترین سرویس آمبولانس داوطلبانه دنیا را راهاندازی کرده است و دهها یتیمخانه، بیمارستان، زایشگاه و مدرسه در پاکستان را اداره میکند. او برنده جایزه صلح لنین نیز بود. عبدالستار ایدهی از جوانی، داروخانهای افتتاح کرد و برای فقرای کراچی داروی رایگان فراهم میکرد. او معتقد بود اگر مردم به این موضوع که مراقبت از دیگران یک وظیفه انسانی است، اعتقاد داشتند، بیشتر مشکلاتشان حل میشد. عبدالستار سال 2016 در 88 سالگی فوت کرد، اما بنیاد خیریه او ـ بنا به وصیتش ـ همچنان به فقرا خدمات ارائه میکند. از آخرین خواستههای او، اهدای اعضایش بود، اما به دلیل بیماری، فقط قرنیه چشم او برای اهدا مناسب تشخیص داده شد.
راجا شهاده
راجا شهاده، وکیل و نویسنده فلسطینی که با نوشتن کتاب راهپیماییهای فلسطینی در سال 2008 برنده جایزه جورج اورول شد، سازمان حقوق بشری به نام الحق تاسیس کرد. او در این مرکز تلاش میکند حقوق از دست رفته فلسطینیان را، هم از نظر حقوقی و هم از نظر اخلاقی بازپس گیرد. او با نوشتن مقالههای آگاهی بخش، حقایق پنهان زندگی هموطنان خود را که زیر شکنجه اسرائیلیها هستند به جهانیان نشان میدهد. همچنین او در مورد کودکانی که در زندانهای اسرائیلی گرفتار هستند، بسیار افشاگری کرده است. راجا شهاده به نفع مردم ستمدیده فلسطین بسیار تلاش میکند و تقریبا همه زندگی اش را وقف خدمترسانی به آنها کرده است.
حیدر غلام
حیدرغلام، وکیلی اهل ملبورن استرالیاست. او در سنگاپور متولد شده و تحصیلات خود را در استرالیا به پایان رسانده است. یکی از موفقیتهای او راهاندازی شبکه حقوقی مسلمانان در استرالیاست که در این سازمان به مشکلات مسلمانانی که گرفتار مشکلات حقوقی شدهاند و نمیتوانند از پس هزینههای وکیل خوب برآیند مشاورههای رایگان ارائه میکند. همچنین این سازمان برای وکلای جوان مسلمان، کلاسهای رایگان برگزار و آنها را در یافتن شغل و جایگاه مناسب کمک میکند. حیدر غلام میگوید او از موهبت خانواده، ثروت و تحصیل خوب برخوردار بوده است و دوست دارد بقیه مردم دنیا هم از زندگی خود لذت ببرند، بنابراین تلاش میکند در شاد کردن دیگران سهمی هرچند کوچک داشته باشد.
دکتر النور کاترین هاملین
دکتر النور کاترین هاملین، متخصص زنان و زایمان استرالیایی همراه شوهر فقیدش، بیمارستانی در اتیوپی راهاندازی کردند و به زنانی که دچار مشکلات پس از زایمان میشدند، خدمات پزشکی رایگان ارائه میکردند. او و شوهرش از سال 1974 تاکنون بیش از 45هزار زن را درمان کردهاند. آنها حتی پنج مرکز وابسته به بیمارستان خود در سراسر اتیوپی راهاندازی کردهاند تا بتوانند به مادران بیشتری کمک کنند.
دکتر تام کاتنا
تام کاتنا، پزشکی آمریکایی است که از سال 2008 تاکنون در سودان به سر میبرد و به مردم فقیر این کشور کمک میکند. او سال 2007 بیمارستانی راهاندازی کرد که از آن زمان تاکنون 24ساعته و در هر روز هفته به بیماران خدمات ارائه میدهد. سال 2011 زمانی که میان سودان و سودان جنوبی جنگ درگرفت، دکتر کاتنا گفت نمیتوانم بار خود را ببندم و بروم و مردم نیازمند اینجا را به حال خودشان رها کنم. او هرسال با وجود امکانات کم در بیمارستان و حتی نبود برق و آب بیش از هزار عمل جراحی رایگان انجام میدهد.
منبع: https://www.one.org
مترجم: نادیا زکالوند
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم