تلاش برای توانمندی کم‌درآمدها

کار یک نیاز روحی و روانی است و کمتر کسی پیدا می‌شود که علاقه‌مند به کار کردن نباشد. حتی برخی دانش‌آموختگان دانشگاها در وضعیت فعلی درخواست می‌کنند با نادیده گرفتن مدرک تحصیلی‌شان، شغلی در سطح دیپلم به آنها داده شود.
کد خبر: ۱۰۶۳۳۴۲
تلاش برای توانمندی کم‌درآمدها

در چنین شرایطی انتقاد از افزایش مستمری نیازمندان مبنی بر این‌که ممکن است سبب بی‌انگیزگی آنها در یافتن کسب و کار شود، منصفانه نیست.

زمانی که میزان معینی به عنوان خط فقر تعریف می‌شود، یارانه‌ها و حمایت‌ها نمی‌تواند در انگیزه یا بی‌انگیزگی آنها نقشی داشته باشد. ما با خط فقر فاصله زیادی داریم و باید همچنان تلاش کنیم تا افراد زیر خط توانمند شوند.

در واقع، افزایش مستمری، مطالبه معوق‌مانده‌ای بود که باید به آن رسیدگی می‌شد. در نظر بگیرید آن زمان به یک خانوار دو نفره 61 هزار تومان پرداخت می‌شد که با توجه به هزینه‌های بالای زندگی مبلغ ناچیزی بود.

دولت در سال 94 پیش‌قدم شد و لایحه‌ای به مجلس پیشنهاد داد تا سازمان برنامه و بودجه موظف شود برای افرادی که توان انجام کار ندارند 40 درصد حداقل حقوق را پرداخت کند.

در حال حاضر، مطابق قانون هر ساله این مستمری 20 درصد حداقل حقوق خواهد بود که با افزایش حداقل حقوق افزایش خواهد یافت.

بر این اساس خانواده پنج نفره‌ای که آن زمان صد هزار تومان می‌گرفت حالا 465 هزار تومان مستمری می‌گیرد.

اکنون 60هزار خانوار از سازمان بهزیستی مستمری دریافت می‌کنند که تلاش می‌کنیم پس از چند سال توانمند و خودکفا ‌شوند.

سال گذشته دو طرح خودکفایی گروه همیار و گروه خودیار برای توانمندسازی زنان خانوار اجرایی شد که به این ترتیب 7000گروه خودیار و حدود 2000 گروه همیار تشکیل شد که اکثر این گروه‌ها در استان‌های محروم ساکن هستند.

شرایطی فراهم شد تا افراد به درجه‌ای از توانمندی برسند که نیازی به یارانه‌های مستقیم سازمان نداشته باشند.

در اکسپوی میلان هم این موضوع ارائه شد که در زمینه توانمندسازی رتبه پنجم را در میان کشورها کسب کنیم.

دکتر انوشیروان محسنی بندپی - رئیس سازمان بهزیستی کشور

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها