به گزارش جام جم آنلاین از میزان، بیشتر افراد معمولا هنگام مراجعه به بانک برای دریافت سود سپرده خود پس از اطلاع از مبلغ تعلق گرفته به عنوان سود نسبت به مقدار آن اعتراض دارند که البته در اکثر موارد علت این امر بی اطلاعی یا اطلاعات ناقص سپرده گذاران در مورد نحوه محاسبه سود حسابهای کوتاه مدت یا بلند مدت خودشان نزد بانکها است.
محاسبه سود روزشمار
در این میان سود سپردههای بانکی طبق ضوابط و مقررات به صورت روز شمار و با نرخ سود علی الحساب طبق فرمول (مدت به روز) ضرب در (نرخ سود) ضرب در (مبلغ سپرده گذاری) تقسیم بر (عدد 365 ضرب در عدد 100) برابر با سود سپردههای کوتاه مدت روز شمار محاسبه و پرداخت میشود.
البته قابل ذکر است برای محاسبه سود سپرده روزشمار، کمترین مبلغ مانده سپرده در روز حساب میشود.
محاسبه سود بلند مدت
همچنین سود سپردههای بلند مدت بانکی شامل (۱ ساله- ۲ ساله- ۳ ساله -۴ ساله -۵ ساله) یا کوتاه مدت ویژه (۳ ماهه-۶ ماهه-۹ ماهه) طبق ضوابط و مقررات موجود به صورت ماهیانه و با نرخ سود علی الحساب طبق فرمول (نرخ) ضرب در (مبلغ سپرده گذاری) برابر با سود یکسال برای سپرده مورد نظر محاسبه میشود.
حال اگر بخواهیم سود ماهیانه را محاسبه کنیم باید مبلغ محابه شده را تقسیم بر عدد ۱۲ کرد تا مبلغ مورد نظر بدست آید.
به طور مثال اگر بخواهیم سود سالانه برای مبلغ ۱۰ میلیون تومان با نرخ ۱۵ درصد رامحاسبه کنیم باید ۱۰ میلیون تومان را در ۱۵ درصد ضرب کرده که رقم یک میلیون و ۵۰۰ تومان بدست میآید که سود برای مدت یک سال است.
لازم به ذکر است که اگر بخواهیم سود ماهیانه را محاسبه کنیم باید مبلغ یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را تقسیم بر عدد ۱۲ کنیم که مبلغ ۱۲۵ هزار تومان برای هرماه بدست آید.
اشتباهی که اکثر مراجعه کنندگان در بانکها با آن روبرو میشوند اینگونه است که عدد 10 میلیون تومان را در ۱۵ درصد ضرب نموده و آن را تقسیم بر 10 میکنند و تصور میکنند ماهانه 180 هزار تومان سود پول آنها میشود که این روش کاملا غلط است.
گفتنی است دراین روزها که برخی از بانکها و موسسات اعتباری نرخ دلخواه را برای سپردههای افراد درنظر میگیرند با روش فوق میتوان سود هر مبلغ سپرده با هر نرخی را محاسبه کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت