در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهگزارش جامجمآنلاین گاه بعضی از حوادث و سختیها لازمه ایستادگی و مقاومت است، شاید اگر حادثه هفتم تیر اتفاق نمیافتاد، پایههای نظام نوپای انقلاب اسلامی ایران مستحکم نمیشد و ملت و مسئولان نظام اسلامی تا به این حد برای حفظ این انقلاب پایداری نمیکردند.
طبق اسناد موجود منافقین پس از عزل بنی صدر با تغییر استراتژی خود، ترور و کشتار را به منظور حذف فیزیکی یاران انقلاب و جریان خط امام مدنظر قرار دادند. آنان تصور میکردند با اتخاذ این شیوه و بمبگذاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی، طومار این انقلاب برای همیشه پیچیده میشود اما نمیدانستند که خونهای ریخته شده، دوام و بقای این نظام مقدس را چندبرابر کرده و ملت ایران را نسبت به این گروهک تروریستی و همدستان خارجیشان بدبینتر میسازد.
واقعیت امر این است که سال 60 و مشخصا اتفاق دردناک حادثه هفتم تیرماه، سرآغاز استقامت و افزایش قدرت ایران اسلامی است. بهتر است برای واکاوی دستاوردهای جمهوری اسلامی پس از وقوع حادثه یاد شده به سخنرانی بنیصدر در چهاردهم اسفندماه 59 اشاره کنیم، سخنرانیای که بهمناسبت سالروز درگذشت محمد مصدق در دانشگاه تهران انجام شد و در آن بنیصدر از نهادهای انقلابی به عنوان چماقدار یاد کرد و چهره واقعی خویش را به نمایش گذاشت. او در این مراسم گفت: «عده ای برای اخلال اینجا آمدهاند، اگر دست از اخلال برندارند، من از شما مردم خواهم خواست چماق بهدستانی را که میخواهند جمهوری را به لجن بکشند، تنبیه کنید». بنیصدر در این غائله جبهه ملی، گروههای ضد امام، ضد روحانیت و ضد ولایت فقیه و گروههای شبه انقلابی را نیز با خود همراه کرده بود.
انقلاب اسلامی قائم به یک شخص نیست
این سلسله اتفاقات موجب شد تا مجلس شورای اسلامی رای به عدم کفایت سیاسی بنی صدر بدهد و درست شش روز بعد از این عزل بمبگذاری در دفتر حزب جمهوری اسلامی با هدف ضربهزدن به این نظام و انقلاب انجام شد.
اگرچه شهید بهشتی شخصیتی بزرگ و ارزشمند و از سرمایه های انقلاب به شمار میرفت اما به هر روی بعد از شهادت ایشان برای بیگانگان و مخالفان جمهوری اسلامی بویژه منافقین بوضوح روشن شد که از جمله برکات انقلاب اسلامی، این است که قائم به یک شخص نیست و در حقیقت باور این مساله یکی از مهمترین دستاوردهای حادثه هفتم تیرماه برای نظام اسلامی ماست.
عدهای در آن برهه تاریخی تصور میکردند که با از میان برداشتن آیت الله بهشتی، اثری از انقلاب باقی نمیماند، ممکن بود این دیدگاه در میان عامه مردم و حتی مسئولان نظام هم رواج داشته باشد اما بعد از وقوع آن اتفاق دردناک برای همه مسجل شد که قطار انقلاب با خون های ریخته شده از حرکت بازنمیایستد.
ایجاد آموزش زبان و علوم روز برای فضلای حوزه علمیه قم، تاسیس مدرسه علمیه حقانی در سال 1342، سفر به آلمان و انجام وظیفه تبلیغ و برعهده گرفتن امامت مسجد و رسیدگی به مسلمانان فارسی زبان و دانشجویان مسلمان مقیم این کشور، ایستادگی در برابر افکار حزب توده، تشکیل اتحادیه انجمنهای اسلامی تحت عنوان مرکز اسلامی هامبورگ، مسئولیت دیوان عالی کشور و اجرای قوانین اسلامی و برپایی عدالت در جامعه از جمله خدمات و مسئولیتهای آیت الله بهشتی بود، بر همین اساس منافقین به قطعیت رسیده بودند که با این بمبگذاری میتوان این انقلاب را برای همیشه سرنگون کرد.
اما بعد از این حادثه، حضرت امام خمینی(ره) هرگز از اینکه کشور در مرحله بحرانی قرار دارد، سخن نگفتند و فرمودند: «گرفتن این شهیدان از ملت، ملت را عقب نمینشاند، صفها فشردهتر میشود، مشتها گرهش محکمتر میشود. شما نمیتوانید با ترور بعضی شخصیتها، با بمبگذاشتن در بعضی جاها، هر جا باشد نمیتوانید این ملت را از صحنه خارج کنید.این ملت سرتاسر کشور الان در صحنه است»
حفظ و تقویت استقلال در سیاست خارجی
بی تردید دستاوردهای حادثه هفتم تیرماه در ابعاد مختلف قابل بررسی است. اما اگر بخواهیم به دستاوردهای سیاسی آن اشاره کنیم باید بگوییم همانطور که امام راحل فرمودند پس از وقوع این حادثه، انقلاب اسلامی بالندهتر شد و روحیه عدم وابستگی به بیگانگان در این نظام مستحکمتر شد. حتی مسئله حفظ و تقویت استقلال در سیاست خارجی با جدیت بیشتری دنبال شد و مسیر توسعه قدرت برای تحقق اهداف انقلاب مدنظر قرار گرفت.
تکیه صدچندان بر قدرت مردم بهمنظور مقابله با قدرتهای استکباری بویژه آمریکا و اسراییل و مبارزه با آنان بعنوان یک اصل ثابت در سیاست خارجی جمهوری اسلامی بیش از بیش مورد توجه قرار گرفت. تا جاییکه هم اکنون کشور ما به لحاظ قدرت دفاعی در سطح بازدارندگی قرار داشته و به یکی از صادرکنندگان تسلیحات نظامی تبدیل شده و به 50 کشور جهان این تسلیحات را صادر میکند. حال آنکه پیش از وقوع حوادثی که منافقین به این نظام و ملت تحمیل کردند، انگیزه و توجه لازم برای حرکت در این مسیر وجود نداشت. با گذر زمان ایستادگی جمهوری اسلامی به طرز چشمگیری افزایش یافت و در واقع خونهای ریخته شده در حادثه هفتم تیر سال 60، سرآغازی بود برای بیداری و هوشیاری بیشتر مسئولان نظام و اینکه با حفظ مقاومت و توکل به خدا هرگز تسلیم قدرتهای خارجی نشوند.
برداشتن پرده تزویر از چهره قدرتهای جهان و منافقین
از دیگر دستاوردهای حادثه خونین هفتم تیرماه، برداشتن پرده تزویر از چهره قدرتهای جهان و منافقین، ایستادگی روی پای خود، شکستن ابهت ابرقدرت شرق و غرب، تحکیم ریشههای انقلاب اسلامی و احساس ذلت و شکست تمامی سردمداران نظامهای فاسد در مقابل قدرت جمهوری اسلامی است و اینها به خودی خود رهاورد کمی نیست، اینکه بتوانی به یکباره چشم طمع قدرتهای جهان را بهروی منافع نظام اسلامی ببندی و به آنها اجازه ندهی در امور داخلی کشورت دخالت کنند، از بزرگترین موفقیتهای این نظام مقدس است.
بیتردید از زمانی که بنیصدر با اقدام قاطع امام راحل عزل شد، مردم عمق جریان لیبرال و منافقین را درک کردند زیرا جریانی که باعث بوجود آمدن حادثه 7 تیر شد، جریانی برگرفته از لیبرالها و منافقین بود. ملت ایران بعد از وقوع حادثه به توحش و خشونت این قدرت طلبها پی بردند و فهمیدند که آنها تنها در پی رسیدن به منافع خود بودند و در این مسیر به حفظ اقتدار و عزت جمهوری اسلامی کوچکترین اهمیتی نمی دادند. بنابراین روشن شدن این مسائل نیز از دیگر رهاوردهای موثر این ماجرا بود که توانست بر پشتوانه مردمی نظام اسلامی به منظور مقابله با جریانات معاند بیفزاید.
درحقیقت هفتم تیرماه سال 60 برای ایران تنها یک حادثه دردناک نبود، بلکه حادثهای برای ایجاد تغییر و تحول سازنده بود. مردم در آن مقطع زمانی ناجوانمردی گروهک منافقین را به چشم دیدند و دانستند که این گروه، بهخاطر مسائل سیاسی و کسب قدرت حاضرند دست به هرکاری بزنند. این جریان خواه ناخواه توانست هویت واقعی آنها را به ملت نشان داده و مردم را متوجه بطلان و بیخاصیت بودن سازمان مجاهدین خلق بکند. این اتفاق هرچند سخت و طاقتفرسا بود اما جریان انقلاب را یکپارچه و مستحکم ساخت و حتی حقانیت مطلق خط امام را به اثبات رساند و این امر در مرزهای خارج از کشور نیز انعکاس گستردهای یافت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بررسی ابعاد مختلف سواد سلامت در گفتوگوی «جامجم» با یک دکتر روانشناس کودک و نوجوان:
دکتر اکبر نصرالهی، استاد ارتباطات و رسانه با اشاره به پدیده تازه این روزها، از وارونگی افکار عمومی میگوید
در گفتوگوی «جامجم» با حسن کاظمی قمی دیپلمات نزدیک به حاجقاسم بررسی شد