به گزارش جام جم آنلاین به نقل از شبکه خبر، این شنل به سربازان کمک خواهد کرد تا خود را استتار کرده تا توسط رادارها و دستگاههای رادیویی شناسایی نشوند.
عملکرد این شنل به گونهای است که از ویژگی جذب کننده امواج رادیویی استفاده می کند و به سربازانی که لباس معمولی دارند کمک میکند تا توسط دستگاههای رادار دشمن دیده نشوند.
این شنل دارای یک بافت پیچیده بوده که با استفاده از فناوری نانو پردازش شده است. سلولهای حساس به نور کوچکی که در آن تعبیه شده میتواند رنگهای اطراف و سیگنالهای الکتریکی را تشخیص داده سپس لایه بالایی را برای تقلید آن رنگ تحریک کند.
این تغییر رنگ با استفاده از رنگهای حساس به حرارت انجام میشود.
به گفته محققان این پژوهش، از این فناوری میتوان در توسعه تجهیزات نظامی پیشرفته استفاده کرد.شاید این شنل همانند نمونههایی که در فیلمهایی مانند فیلمهای هری پاتر میبینیم نباشد اما یک روش دفاع حیاتی است که در آینده میتوان از آن استفاده کرد و به کمک آن نیروهای دشمن قادر نخواهند بود که سربازان را شناسایی کنند.
این فناوری، نخستین بار توسط دانشگاه ایلینویز و موسسه فناوری ماساچوست(MIT) توسعه داده شد. ایالات متحده و ارتش بریتانیا از سال 2015 در حال استفاده از طیف وسیعی از این شنلها بوده اما همچنان در حال ارتقا فناوریهایی در زمینه استتار هستند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد