به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ بسیاری از افراد عادت دارند یک پارچ یا لیوان آب بالای سرشان قرار داده تا اگر نیمه های شب که احساس تشنگی کردند، آب را بنوشند.
اما باید بدانید با انجام این کار ممکن است سلامتی شما در معرض خطرات جدی قرار بگیرد.
هرگز لیوان، بطری یا پارچ آب را بدون در ، در هوای آزاد اتاق قرار ندهید زیرا ممکن است حشره ای در داخل ظرف آب بیفتد یا با نشستن بر روی لبه های ظرف آلودگی را منتقل کنند، در واقع آبی که شما در کنار خود در محیط قرار میدهید، مانند مواد غذایی دارای کربوهیدرات و پروتئین نیست اما میتواند براحتی دچار آلودگی میکروذرات شود.
افزون بر این در ظروف بدون در آب با گرد و غبار و آلودگیهای هوا تماس داشته و موجب به خطر انداختن سلامتی شما میشوند.
دکتر مارک لیوی متخصص مراقبتهای اولیه در یک مرکز پزشکی در ماساچوست میگوید: در دهان و بزاق ما باکتری هایی زندگی می کنند و وقتی فردی احساس تشنگی کرده و با لیوان یا بطری آب می نوشد، این باکتری ها به ظرف منتقل شده و هنگامی که فرد درخواب به سر می برد میکروب ها و باکتری ها فرصت رشد و تکثیر پیدا می کنند.
وی افزود: اغلب افرادی که عادت دارند در بین خواب آب بنوشند، چندین بار از خواب بیدار شده و از همان لیوان و ظرف بالای سر خود آب نوشیده و تشنگی خود را برطرف می کنند اما آن هنگام که فرد مجددا از خواب بیدار شده و از همین لیوان یا بطری آب می نوشند باکتری هایی که دهان فرد به لیوان منتقل وبا آلودگی ها هوا و گردو غبار تکثیر شدند به بدن او راه پیدا کرده و موجب بیماری می شوند.
بهترین راهکار برای این افراد این است که ظرف یا بطری را برای آب بالای سرشان قرار داده و هر بار که از خواب بیدار می شوند از لیوان های یک بار مصرف اسفاده کنند یا دو یا سه لیوان بالای سرشان قرار داده تا هر بار از یک لیوان آب بنوشند و بیمار نشوند.
استفاده از لیوانی که با بزاق دهان آغشته شده و چند ساعت این بزاق در معرض هوا قرار داشته برای افراد با سیستم ایمنی ضعیف مانند بیماران مبتلا به اچ آی وی، بیماران پیوندی، سرطانی های تحت شیمی درمانی بسیار خطرناک است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت