به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از باشگاه خبرنگاران، امسال بخت با پرتقال یار نبود،این تحفه زمستانی که هر سال با اقبال نسبتاً مطلوبی در سبد میوه خانوارهای ایرانی آرام می گرفت و زینت بخش محافل میزبانان و میهمانان می شد،امثال بی کیفیت،یخ زده و بدون استفاده،بخش قابل توجهی از مصرف کنندگان این میوه را گلایهمند کرد.
این وضعیت، ارمغان ناخوشایند نخستین موج سرما در کشور بود،کاهش دمایی که برای نخستین بار میهمان ناخوانده باغداران و مرکبات کاران شمال کشور شد،از بخت بد باغداران این میوه ها همچنان که بر سر درخت ها چشم نوازی می کردند،از درون انجماد آنها را چنان متلاشی ساخت که ظاهر زیبای آنها،بسیاری را در بازارها فریفت و گلایه مند ساخت.
ناهید صیادی، یکی از ساکنان شهر تهران، ضمن انتقاد از دستگاه های متولی و ذیربط اظهار داشت:جای تاسف است که این حجم انبوه از پرتقال های یخ زده در بازار و در فقدان نظارت صحیح و قاعده مند،بصورتی گسترده توزیع میشود.
وی افزود: اصل پیشگیری پیشکش،چرا دستگاه های ذیربط نظارتی هیچ واکنشی در این خصوص نشان نمی دهند و متضرر این سوء مدیریت کسی نیست جز مردم که باید پول بدهند و در آخر این محصول بلا استفاده را روانه سطل های زباله کنند.
چنین گلایه ها و انتقاداتی در طول ماه های گذشته به کرات شنیده شده و این نقد تنها بخش کوچک و ناچیزی از موج نارضایتی است که به دلیل توزیع گسترده پرتقالهای یخ زده در بازار و فروشگاههای توزیع کننده با شدت و ضعف هایی از سوی برخی از مردم مطرح می شود.
چندی پیش وعده ای مطرح شد مبنی بر اینکه از باغداران و کشت کنندگان پرتقال حمایت می شود و از ورود یخ زده و آسیب دیده این میوه در بازار نیز جلوگیری خواهد شد،اما ظاهراً این اظهار نظرها به نحو شایستهای جنبه عینی و عملی به خود نگرفت.
مردم پرتقال های یخ زده و بی کیفیت را به فروشندگان باز گردانند
چندی پیش،حسین مهاجران، رئیس اتحادیه میوه و سبزی در گفت و گو با رسانه ها،عنوان کرد:تمامی پرتقال های بی کیفیت موجود در بازار،یخ زده نیستند،بلکه بخشی از آن پرتقال های نامرغوب و بی آبی هستند که تحت عنوان محصول با کیفیت به فروش می رسد.
وی افزود: مردم و خریداران محصول مذکور،در صورت محرز شدن و بی کیفیتی آن نسبت به بازگرداندن پرتقال خریداری شده اقدام کنند.
مهاجران گفت: مردم میتوانند در صورت اجتناب و امتناع فروشندگان نسبت به باز پس گیری میوه،ضمن تماس با اتحادیه،مراتب را جهت رسیدگی اعلام کنند.
رئیس اتحادیه میوه و سبزی عنوان کرد: حصول این امر، منوط است به خریداری از مجموعهها و واحدهایی که بصورت مجاز تحت نظارت اتحادیه ها فعالیت میکنند و در صورت خریداری از میوه فروشی های سیار،امکان جبران ضرر و زیان آنها وجود ندارد.
پشت پرده پرتقال هایی که به ساحل دریا رسیدند چه بود؟
مدتی پیش،برخی نقاط از سواحل دریای مازندران،آکنده از پرتقال هایی شد که امواج آن ها را به حاشیه رانده بود.
در این میان،برخی عنوان کردند،این اقدام به دلیل عدم حمایت دولت از باغداران و مرکب کاران انجام پذیرفته و باغداران با عدم تحقق وعده دولت در خصوص کمک به این قشر،پرتقال های یخ زده را در اقدامی اعتراضی به رودخانه ها رها کردند و به تبع آن،به دلیل انشعاب این رودها به دریا،مرکبات یخ زده به سواحل و حاشیه دریا راه پیدا کردند.
محمدرضا شعبانی، رئیس اتحادیه باغداران استان مازندران معتقد است به نظر می رسد، برای جلب نظر مسئولان و رسانه ها و در اقدامی اعتراضی این امر رخ داده و از سوی دیگر عدم تعیین مکانی مشخص برای امحاء مزید بر علت شد تا در نهایت آنها به ناچار مجبور به رها سازی پرتقال ها در حاشیه بزرگراه ها، رودخانه ها و دریا شوند.
در برخی از گزارشات تایید نشده و غیر رسمی نیز اینچنین عنوان شد که پرتقال های رها سازی شده توسط جهاد کشاورزی (دولت) خریداری شده و با توجه به اینکه عملا فاقد مصرف بوده،به رودخانه ها ریخته شده اند.
البته این ادعا هیچگاه از سوی مقامات رسمی دستگاه های ذیربط بصورت رسمی تایید نشد و در نهایت تابه امروز مشخص نشده حجم این محصولات یخ زده چقدر بوده و اساسا دولت به چه میزانی برای این اقدام حمایتی هزینه کرده است.