به گزارش جام جم آنلاین، جبرئیل نوکنده مدیر موزه ملی ایران با بیان اینکه آثار تاریخی ایران روز ۱۶ اسفند ماه برای شرکت در یک نمایشگاه به آلمان ارسال می شود به مهر گفت: تا زمانی که هیات عالی مجوز را صادر نکند، فهرست آثار قطعی نمی شود.
وی درباره اینکه هر بار در اظهار نظرهای متفاوت، تعداد آثار ارسالی تغییر می کند گفت: ارسال آثار یک پروسه طولانی دارد. علت تفاوت در تعداد آثار به خاطر این است که هیات کارشناسی ممکن است اثری را قابل ارسال نداند. اگر تعداد ۴۰۰ شی به ۶۰۰ شی افزایش یابد یا برعکس چه اتفاقی می افتد؟ تعداد مهم نیست. ارزش آثار مهم است.
محمد حسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی کشور نیز در گفتگویی درباره تعداد نهایی آثار ارسالی گفت: تعداد دقیق آثار ارسالی هنوز نهایی نشده چون باید کارهای مجوز این لیست نهایی شود. این فهرست در اختیار مدیر موزه ملی ایران است. باید اول مجوز ارسال اشیا صادر شود.
وی بیان کرد: انتخاب کننده این آثار تنها موزه ملی ایران نیست بلکه برای آن کمیته ای تشکیل می شود و هیات کارشناسی این کار را انجام می دهند.
طالبیان درباره اینکه چه تعداد از این آثار از جنس طلا هستند گفت: در میان این اشیا طلا هم وجود دارد اما برخی از آثار طلا نیست اما ارزششان از طلا هم ممکن است بیشتر باشد.
پیش از این محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزه های کشور یک بار از ارسال ۱۰۰ شی و بار دیگر از ارسال ۴۰۰ شی تاریخی از ایران به آلمان برای شرکت در نمایشگاه آثار تاریخی با موضوع آب و صحرا خبر داده بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
برگزاری نمایشگاه آثار باستانی ایران در خارج از كشور علاوهبر خطرات احتمالی برای اشیایی كه در صورت فقدانشان هرگز جبرانپذیر و تكرارشدنی نیستند و با پول بیمه هرگز نمیتوان خلاء آنها را پر نمود؛ با شعارهای اقتصاد مقاومتی نیز منافات دارد.
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری موظف است شرایطی فراهم نماید تا با حضور گردشگران خارجی، رونق اقتصادی بوجود آید.
پس این نمایشگاه باعث میشود بخشی از گردشگران خارجی كه قصد داشتند به ایران سفر كنند، از سفر به كشور ما بی نیاز شوند.
لذا برگزاری نمایشگاه عكس و یا مولاژ اشیاء توصیه میشود كه به معرفی جاذبههای توریستی خواهد پرداخت.
با كمال احترام و امتنان
علی هژبری
دانشجوی باستانشناسی