در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد

ساختمان‌های بیش از7 طبقه باید ضوابط آتش نشانی را رعایت کنند

کارشناسان در برنامه شب گذشته گفتگوی ویژه خبری به بررسی چالش ها و راهکارهای ایمن سازی ساختمان ها پرداختند.
کد خبر: ۹۹۲۹۴۴
ساختمان‌های بیش از7 طبقه باید ضوابط آتش نشانی را رعایت کنند

ساختمان هایی که بیش از7 طبقه داشته باشد باید ضوابط آتش نشانی را رعایت کنند/ ظرف سه ماه آینده باید در دو قانون مربوط به ایمنی ساختمان اصلاح صورت گیردبه گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سید مازیار حسینی معاون شهردار تهران، مرتضی طلایی نائب رئیس شورای شهر تهران، محمد رضا رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس امشب2 بهمن در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی چالش ها و راهکارهای ایمن سازی ساختمان ها پرداختند.

سید مازیار حسینی معاون شهردار تهران در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه پیرامون تعداد ساختمان های مشابه پلاسکو در تهران گفت: سازمان آتش نشانی بازدید های دوره ای و مکرری از ساختمان های غیر متعارف دارد و هر کدام از این ساختمان ها پرونده ای در سازمان آتش نشانی دارند.

وی با اشاره به اینکه، حدود3 هزار ساختمان اداری و تجاری داریم که ممکن است نواقصی داشته باشد افزود: ساختمان هایی که بالای هفت طبقه هستند باید ضوابط مشخص سازمان آتش نشانی را رعایت کنند.

معاون شهردار تهران تصریح کرد: در صورتی این ساختمان ها می توانند پایان کار دریافت کنند که ضوابط ایمنی را توسط کارشناسان سازمان آتش نشانی اخذ کنند.

وی با اشاره به اینکه، در سال88 طرح رتبه بندی ساختمان ها را از نظر ایمنی داشتیم ادامه داد: ضمانت بقای این طرح ها به خود افراد بستگی دارد.

60 هزار هکتار در کشور بافت فرسوده داریم

محمد رضا رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس در ادامه این گفتگو با اشاره به اینکه، 60 هزار هکتار در کشور بافت فرسوده داریم گفت : این در حالی است که 10 میلیون نفر در بافت های فرسوده زندگی می کنند.

وی با اشاره به اینکه، عمر ساختمان در کشور ما پایین است اظهار داشت: اگر مقررات ملی ساختمان از سوی مهندسان و شهرداری ها رعایت شود بیش از98 درصد ایمنی ساختمان ها را رعایت کرده ایم.

در دنیا ساختمان هایی هستند که عمرشان بالاتر از پلاسکو است

رضایی با اشاره به اینکه، در دنیا ساختمان هایی هستند که عمرشان از ساختمان پلاسکو بالاتر است افزود: این ساختمان ها اکنون هیچ مشکلی ندارند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه، متاسفانه در بحث نگهداری و ایمنی ساختمان ها ضعف عمل کرده ایم عنوان کرد: مهندسین پروانه دار نگهداری ساختمان در کشور باید داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه، در کشور برای ایمنی ساختمان ها قانون داریم و از این جهت مشکلی نداریم گفت: ماده 55 قانون شهرداری ها به وضوح و شفافیت وظایف را مشخص کرده است و همچنین آیین نامه مقررات ملی ساختمان را شهرداری ها مکلف به رعایت و انجام آن هستند.

مرتضی طلایی نائب رئیس شورای شهر تهران در بخش دیگری با اشاره به مصوبات شورای شهر تهران پیرامون ایمن سازی ساختمان ها بیان کرد: مسئولیت پذیری اجتماعی برای اجرای قانون در کشور ضعف است لذا، وقتی در انجام وظایف و ایفای نقش خود وظیفه شناس نیستیم این مسئله منجر به بروز حفره هایی شده که در نهایت سبب انباشت بروز بحران می شود.

وی با اشاره به طرح تقویت تجهیزات و نیاز های سازمان آتش نشانی گفت: باید نیازمندی های این سازمان به روز باشد.

طلایی با اشاره به اینکه، در حوزه قانون مشکلی نداریم ادامه داد: شرایط اجتماعی و اقتصادی حاکم بر جامعه را باید مورد توجه و تاکید قرار داد.

وی با اشاره به مسئله پیش بینی، اقدام پیشگیرانه، اقدام و در نهایت ترمیم و بازسازی گفت: در بحث پیش بینی دچار ضعف هستیم و از 3 هزار ساختمان فرسوده 100 هزار ساختمان اداری و تجاری در معرض خطر هستند.

نائب رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: خیلی ها از ما می پرسند که چرا ساختمان پلاسکو را پلمپ نکردیم اما باید اذعان داشت که آیا الزاما باید برای همه کارها اقدامات سلبی و بازدارنده انجام داد، آیا برای ایمن سازی ساختمان پلاسکو باید جلوی فعالیت3 هزار شاغل را گرفت.

طلایی با اشاره به اینکه، سازنده ساختمان ملزم به اجرای قانون است گفت: باید مسؤلیت اجتماعی را بپذیریم و نباید در انجام وظایف کوتاهی کرد.

وی اظهار داشت: احساس بنده این است که ساختمان هایی که الان می سازیم ، ساختمان های فرسوده هستند.

حسینی در ادامه گفته های طلایی اظهار داشت: حادثه پلاسکو بسیار سخت بود و باید از این حادثه اتفاق جدیدی رخ دهد و از این اتفاق تلخ برای حرکت جدید بهره برد .

وی با اشاره به آیین نامه 2 هزار و800 که آیین نامه طراحی لرزه ساختمان است افزود: بعد از زلزله منجیل به این آیین نامه توجه شد.

معاون شهردار تهران با اشاره به تاسیس سازمان مدیریت بحران بعداز زلزله بم افزود: ورود صنعت بیمه نه از جهت پرداخت خسارت بلکه از بابت پیشگیری حائز اهمیت است.

وی با اشاره به اینکه، برای یک ساختمان بیمه باید اجباری و الزام باشد ادامه داد: بیمه در ژاپن برای استاندارد ساختمان ها اجباری است لذا، ارزش ساختمان از ماشین کمتر نیست و باید مبحث بیمه برای ساختمان جدی گرفته شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها