علیرضا راسی در گفت و گو با جام جم آنلاین با اشاره به تشکیل کمیته ای در رابطه با بحث شناسنامه دارکردن قطعات خودرو اظهار داشت : گزارش و نتایج فعالیت این کمیته در هفته آینده دررابطه با اقلامی که کد رهگیری در یافت کرده اند مشخص می شود .
وی گفت : نظارت و بازرسی روی واحدهای صنفی برای برخورد با جنس تقلبی و قاچاق همواره وجود داشته است اما برای اینکه مسائل ریشه ای حل شود تمهیدات جدیدی با کمک همه دستگاهها نظارتی دیده شده است که با همکاری تولید کنندگان و انجمن های قطعه سازی قرار است عملیاتی شود.
راسی گقت :این تمهیدات مجموعه ای از فعالیت ها ست و آنچه مسلم است مردم قطعه ای را که خریداری می کنند باید از کیفیت و خدمات پس از فروش آن اطمینان داشته باشند .اگر قطعه خودرویی ایراد دارد حتما باید کنترل و رسیدگی شود و مردم هم نباید برای یک کار چند بار پول دهند .
وی در خصوص تامین قطعات از سوی واحد های صنفی نیز گفت :واحد صنفی می گویند برای تشخیص کالای قاچاق و اصل ما ابزاری برای اینکه بتوانیم فاکتور اصل را تشخیص دهیم نداریم ، بنابراین باید دنبال راه حلی بود که کار ریشه ای حل شود چرا که قاچاق لطمات جبران ناپذیری به اقتصاد کشور می زند و با تمهیداتی که اندیشیده شده است این موضوع قرار است با تعامل دستگاهها ی مختلف از جمله صنعت و معدن و تجاری ، اصناف و انجمن های تولید کننده حل شود .
راسی گفت : در گذشته نیز طرح هایی مثل ایران کد برای تشخیص قطعات یدکی تولیدی و وارداتی اصلی از تقلبی وجود داشت اما آنگونه که انتظار میرفت، پاسخگو نبود و هم اکنون وزارت صنعت و اتاق اصناف و سایر نهادها به دنبال ایجاد یک شناسه ملی برای تمام قطعات وارداتی و تولیدی هستند، طرحی که قابل تقلب نباشد و افراد سودجو نتوانند از آن سوءاستفاده کنند.
در بخش قطعات تولید داخل نیز نخست باید تولیدکننده مشخصات محصول خود را در سامانهای وارد کند و تمام مشخصات قطعات تولیدی خود را به ثبت برساند و در نهایت سامانه بارکدی به صاحب محصول ارائه میکند که آن بارکد باید روی بستهبندی محصولات لحاظ شود در غیراین صورت قطعهای که از واحد تولیدی وارد بازار میشود از شروع قاچاق به شمار میآید و نهادهای نظارتی میتوانند نسبت به ضبط آن اقدام کنند.
سیما رادمنش -جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت