به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از ایسنا، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر این که صالحی در دیدار اخیر خود با مونیز مراتب اعتراض ایران را برای تمدید قانون ایسا ابراز کرده است، نظر شما در این زمینه چیست و همینطور این که چه تضمینی وجود دارد که اوباما مانع اجرای آن شود و آیا فکر میکنید که زمانی که ترامپ روی کار بیاید در صورتی که اوباما این تحریمها را لغو کرده باشد تمدید میکند یا خیر؟ گفت: آقای صالحی دیداری با مونیز داشتند و مواضع جمهوری اسلامی ایران را تا آنجایی که اطلاع دارم مطرح کردند.
او ادامه داد: این دیدارها وجود داشته است و طبیعی است و فکر نمیکنم به دلیل خاصی انجام شده باشد ولی آن چه که در رفتار آمریکاییها شاهد بودیم و خیلی هم غیرطبیعی نیست، این است که آمریکا کشوری است که به بدعهدی و کارشکنی و روشهای خشن و غیرواقعبینانه عادت داشته است به خصوص در رابطه با جمهوری اسلامی ایران و ما تجارب تلخی را در دهههای گذشته از اقدامات غیر مسوولانه آنها داریم.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: ما شاهد دخالتهای آمریکا قبل از انقلاب اسلامی و مسائلی در 37 تا 38 سال بعد از انقلاب بودیم و این که چه اتفاقی رخ خواهد داد باید بگویم در دولت آتی و دولت بعدی آمریکا قرار نیست پیشبینی داشته باشند چرا که در سیاست پیشبینی کاری اشتباه است و باید منتظر ماند و دید که روند تحولات در آمریکا به چه صورت پیش میرود.
قاسمی با تاکید بر این که وضعیت داخل آمریکا، هیات حاکمه و انتصابهایی که در این کشور انجام میشود در ایران رصد خواهد شد، خاطرنشان کرد: پس از رصد این موارد میتوان در رابطه با آن صحبت کرد. من نمیتوانم در مورد وضعیت آتی و یا دولت آتی آمریکا صحبت کنم.
وی ادامه داد: در مورد این که آقای اوباما چه خواهد کرد هم باید بگویم تصور بر این بود که باید ایشان طبق تعهداتی که داشتهاند این مصوبات را وتو میکردند. اما اخباری که گهگاه جسته و گریخته از داخل آمریکا منتشر میشود نشان میدهد که احتمالا او مصوبات سنا و کنگره را وتو نخواهد کرد و آن را تصویب خواهد کرد.
قاسمی با اشاره به سفر باگدانف، نماینده ویژه پوتین در امور سوریه به تهران گفت: نماینده آقای پوتین حامل پیام ایشان برای رهبران سیاسی ایران در پاسخ به تماس تلفنی اخیر آقای روحانی با رییسجمهوری روسیه است.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: نماینده آقای پوتین در امور سوریه و از مشاوران وی در سفر اخیرشان به تهران در سطوح عالی دیدارهایی داشتند. ایشان همواره ارتباط مستقیم با مقامات کشورمان در سطوح عالی دارد و سفرشان در پاسخ به تماس تلفنی آقای روحانی با آقای پوتین بود و ایشان حامل پیام پوتین برای رهبران سیاسی ایران بودند. در دیدار با مقامات کشورمان مطالبی را در حوزه مسائل دو جانبه، منطقه و به ویژه سوریه مطرح کردند و پاسخ هایی دریافت شد. طبیعی است با توجه به رابطه راهبردی تهران، مسکو و تحولات منطقه این سفرها وجود داشته باشد.
او گفت: امروز نیز معاون وزیر امور خارجه روسیه به تهران آمده و دیداری با معاون وزیر خارجه دارد. این رفت و آمدها حاکی از حساس بودن شرایط کنونی در منطقه و جهان است که باعث شده رایزنیها به صورت تنگاتنگ و گستردهتر انجام شود. ما امیدواریم این رایزنیها به همگرایی ما در منطقه و رفع مشکلات بینجامد.
برجام پشتوانه بینالمللی خیلی قوی دارد
سخنگوی وزارت خارجه در رابطه با برجام خاطرنشان کرد: برجام یک توافق دو جانبه نیست بلکه توافق بینالمللی با حضور کشورهای مهم است و نیز مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفته است. برجام پشتوانه بینالمللی خیلی قوی دارد و نقض آن به سادگی اتفاق نمیافتد. حاکمان آمریکا نیز نمی توانند به سمت نقض برجام حرکت کنند.
وی خاطر نشان کرد: من نسبت به این که برجام در مسیر واقعی خود قرار بگیرد و آمریکا از مسیر کنونی تمدید تحریم خارج شود خوش بین هستم. آمریکا این قدرت را ندارد که نقض برجام را به تنهایی انجام دهد. امیدواریم وضعیت در بحث برجام در مسیری قرار گیرد که به نفع جامعه جهانی و همگان باشد.
این خبر در حال تکمیل شدن است...
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد