به گزارش جام جم آنلاین معصومه ابتکار رئیس حفاظت محیط زیست در برنامه حالا خورشید گفت: من اگر جای وزیر راه بودم به خاطر این اتفاق استعفا نمی دادم اما پیگیری میکردم و دنبال راهکار بودم.
رئیس حفاظت محیط زیست دقایقی پیش اظهار داشت: شغل من و سازمان حفاظت محیط زیست مدافع حقوق عامه مردم است ولی از آنجایی که با منافع خاص برخی گروهها تداخل میکند، درگیری و حواشی در پی کار ما پیش میآید، وقتی جلوی تخریب جنگلها و یا زمین خواری را میگیریم منافع برخی دچار تهدید میشود و در آن زمان تقابل با ما را شروع میکنند و هوشیارسازی میکنند.
وی ادامه داد: وقتی از شکار و نابودی حیاتوحش جلوگیری میکنیم و یا در جهت رفع آلودگی با صنایع آلاینده برخورد داریم، آنهایی که منافعشان در خطر میافتد با ما درگیر میشوند.
وی تأکید کرد: نوع کار ما طوری است که اگر با همه کنار بیاییم مشکلات حل نمیشود حتی در یک دورهای وقتی از تخریب جنگلهای کشور جلوگیری شد بعد از آن طرح انحلال سازمان حفاظت محیط زیست را مطرح کردند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: به هر حال مواردی داشتهایم که افراد با استفاده از قدرت سیاسی و یا ثروت به تقابل با ما در دفاع از طبیعت و حقوق عامه مردم بر میآیند.
ابتکار تصریح کرد: با حمایت های مقام معظم رهبری که سیاست های کلی نظام در حوزه محیط زیست را اعلام کردند و حمایت دولت یازدهم در حال حاضر سازمان حفاظت محیط از جایگاه خوبی نسبت به قبل برخوردار است به طوری که قدرت ما افزایش یافته و از حوزه قدرت و حمایت رهبری و رئیس جمهور از منافع مردم دفاع میکنیم.
لوایحی که در کمال تعجب رد شد
وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در 17 اسفند 93 افزود: بعد از بیانات رهبری در دو سال پیش مسیر پیش رو در تعامل با قوا برای توجه و امنیت مسأله محیط زیست است، سال بعد نیز سیاستهای کلی نظام در حوزه محیط زیست از سوی رهبری ابلاغ شد که این اتفاق بسیار خوبی است، هم گرایی با دستگاه ها به مسأله عمومی محیط زیست تبدیل و اهمیت این حوزه را به یک دغدغه تبدیل کرده است.
ابتکار با اشاره به 5 لایحه عمده ارائه شده به مجلس نهم و دهم بیان داشت: مهمترین این لوایح، لایحه هوای پاک است که خوشبختانه با توجه خاص دولت و رئیس مجلس دهم در کمیسیون خاصی در حال بررسی است، در شور دوم بررسی لایحه هوای پاک،رئیس مجلس دهم در حال پیگیری تصویب لایحه هوای پاک است.
رئیس حفاظت محیط زیست ادامه داد: لایحه تالابها و ارزیابی زیست محیطی از دیگر لوایحی است که متأسفانه در مجلس نهم در کمال تعجب رد شد.
محیط زیست روی ریل افتاده است
وی درباره تشریح لایحه ارزیابی زیست محیطی بیان داشت: ارزیابی زیست محیطی ساز و کار انطباق طرحهای توسعه با محیط زیست است، دیگر آن دوره گذشت که توسعه مقابل محیط زیست باشد، در حال حاضر برای احداث هر پالایشگاه و غیره در مرحله ایده پردازی و امکان سنجی الزامات محیط زیست و سرد بودن باید بررسی شود چرا که اگر این گونه نباشد در پایان کار اتفاقی پیش میآید که باعث درگیری خواهد شد.
ابتکار ادامه داد: در طی 3 سال گذشته ما فرآیند ارزیابی محیطی زیستی را به صورت علمی اجرا کردهایم به طوری که از اجرایی شدن 30 درصد طرحهای توسعهای و از ساخت 16 سد جلوگیری کرده ایم چرا که در مناطقی قصد سد سازی داشتند که اصلا آبی وجود نداشته و ساخت سد لازم نبوده است.
رئیس حفاظت محیط زیست افزود: 70 درصد دیگر طرحهای توسعهای که در پی 3 سال گذشته در کشور اجرا شده با الزامات محیط زیستی کار کردهاند به گونهای که پیمانکار یک تعهد محضری برای رعایت این الزامات ارائه داده است.
وی بیان داشت: طبق آئین نامه تصویب شده در دولت نیز هر طرحی برای اجرا باید یک کارگروه نظارت ارزیابی داشته باشد تا مرحله به مرحله چک شود، البته مواردی نیز بوده که به دلیل عدم رعایت الزامات محیط زیستی متوقف شده است.
ابتکار تأکید کرد: ما در طی این سه سال گذشته مسأله را ساماندهی کرده و همه چیز را در حوزه محیط زیست روی ریل اصلی خود قرار دادهایم.
رئیس حفاظت محیط زیست گفت: علاوه بر لوایح فوق، لایحه حفاظت از خاک را که پیشنهاد خود دولت بوده را داشتهایم که آن نیز در مجلس نهم باقی مانده است.
چرا در اوج آلودگی به مراکش سفر کردم؟
ابتکار در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چرا در اوج آلودگی هوای تهران به مراکش سفر کرده، بیان داشت: این جنجال نیز یکی از شانتاژهای خبری است که افکار عمومی را تحریک کرده است، تاریخ حضور در مراکش و برنامه ریزی در این سفر از حدود یک سال پیش تعیین شده بود، در این سفر تمامی روسا و مسئولان کشور و در سطح پایین تر آن یعنی وزرا حضور داشتند.
وی ادامه داد: در این جلسه که در مراکش برگزار میشد باید شخص خود رئیس جمهور حضور می یافت اما خود رئیس جمهور از من خواستند که در این اجلاس سران حضور داشته باشم چرا که حضور ایران در این اجلاس بسیار الزامی و موثر بود و عدم حضور ما ممکن بود حقوق و منافع ملی ما را به خطر اندازد، هیأت ایرانی آنچنان در اجلاس پاریس با تمام قوا حضور یافته بود که به دلیل عملکرد خود از طرف اولاند رئیس جمهور فرانسه و خود کنوانسیون مورد تقدیر قرار گرفت.
ابتکار بیان داشت: بنابراین حضور ایران در این اجلاس جزء منافع ملی محسوب میشد.
وی بیان داشت: باید واقعیت را ببینیم که اگر هوای تهران آلوده باشد حضور من در آن لحظه چیزی را عوض نمیکند چرا که کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران با حضور تمامی دستگاههای مسئول به نقش خود عمل میکند، این طور هم شد.
2/5 میلیون موتورسیکلت فرسوده داریم
ابتکار با اشاره به حرفهای منقطع متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست و پخش آن در رسانه ملی و فضای مجازی بیان داشت: رسانه در پخش این خبر به برخی اخبار دیگر یک مقدار چالشی عمل میکند، سکون هوا و پدیده اینورژن یک امر طبیعی است و نمیدانم این جملات را قطع شده منتشر کردند در حالی که مقام معظم رهبری در 17 اسفند دو سال گذشته از رسانه خواستند که در حوزه محیط زیست نقش فعالی داشته باشند.
رئیس حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در شهری مثل تهران که 11 میلیون جمعیت بیش از 5 میلیون خودرو و دو نیم میلیون موتور سیکلت روزانه تردد دارند که هر یک به گونهای معیشت خانواده خود را تأمین میکنند، افزود: ما برای حل معضل آلودگی ناشی از این وسایل حمل و نقل با مسأله اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی روبرو هستیم.
وی درباره ارتقای استاندارد خودروها بیان داشت: خودروها باید در سال 86 به یورو 4 ارتقا مییافت چرا این اتفاق تا سال 92 نیافتاده و یک وقفهای ایجاد شده که در حال حاضر شاهد آثار و تبعات منفی آن هستیم و در حال حاضر تمامی خودروها را ملزم به داشتن استاندارد یورو 4 کردهایم.
ابتکار گفت: الزام بازرسی تأییدیه 9 و انطباق تولید در خطوط تولیدی خودروهای ما در حال انجام است، در غیر این صورت جلوی شماره گذاری آنها گرفته میشود که همین اتفاق نیز افتاد.
رئیس حفاظت محیط زیست بیان داشت: از 1/7/95 تمامی موتورسیکلت سازان را ملزم به تولید موتورسیکلت از نوع انژکتوری و برقی کردهایم.
وی با بیان اینکه در سال 85 سوخت کشور باید به یورو 4 ارتقا مییافت، افزود: ولی به علت وقفه ایجاد شده از اول سال 93 این اتفاق محقق شد.
ابتکار تأکید داشت: من نمیتوانیم این تأخیر را کتمان کنم، تنها میتوانم وظیفهام در سازمان حفاظت محیط زیست را به نحوی انجام دهم تا شاید تأخیرها را جبران کنم.
وی افزود: ما در هشت سال اولی که در دولت اصلاحات مسئولیت داشتیم، توانستیم سرب را از بنزین حذف کنیم در آن دوران آقای دکتر جهانگیری وزیر صنایع بودند و چون خودرو پیکان نتوانست خودش را با استانداردها تطبیق دهد، آن را از رده خارج کردیم.
ابتکار تصریح کرد: اکنون تمام خودروهایی که در خیابان تردد می کنند، یورو 4 هستند اما حدود 2/5 میلیون موتورسیکلت فرسوده در شهر هستند که مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد می کنند.
دریاچه ارومیه با فشار دادن یک دکمه درست نمی شود
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست عنوان کرد: من نمی توانم با یک دستور و فشار دادن یک دکمه دریاچه ارومیه را به روز اول برگردانم.
ابتکار خاطر نشان کرد: الان 62 درصد از هورالعظیم آبگیری شده و حالش نسبت به قبل بهتر است، اما وقتی قایق من در هورالعظیم چپ شد، برخی گفتند که هورالعظیم اصلاً آب ندارد؛ چطور ممکن است که قایق در آن غرق شود؟ خبرنگاران حاضر بودند و گزارش دادند و گفتند که هم آب دارد و هم قایق چپ شد.
وی گفت: بنزینی که تحت عنوان بنزین پتروشیمی و تولید داخل در شهرها توزیع می شد در برخی از نقاط تهران میزان بنزن آن 1000 برابر استاندارد بود.
بهترین تصمیم کاری ام حذف بنزین پتروشیمی بود
ابتکار افزود: همسر من به واسطه شغل من صدمه زیادی دید آنچه به وی وارد شد، افترا و تهمت بود و مراجع نشان دادند که وارد کردن بنزین توسط او کاملاً کذب است و تاوان مقابله من با توزیع بنزین پتروشمی بود.
رئیس حفاظت محیط زیست عنوان کرد: بهترین تصمیم در دوران مدیریت من زمانی بود که از دانشگاه فارغ التحصیل شدم و آن این بود که در دانشگاه بمانم و کار علمی و پژوهشی انجام بدهم.
وی خاطر نشان شد: بهترین تصمیم کاری ام حذف بنزین پتروشیمی بود که بابت این کار بزرگ، من و دولت آسیب های بسیار زیادی دیدیم، چون مردم بنزن تنفس نمی کنند.
ابتکار عنوان کرد: اگر خوب پیش برویم هوای تهران بین هفت تا ده سال مثل شهرهای بزرگ دنیا پاک میشود.
رئیس حفاظت محیط زیست گفت: ما نسبت به سال 95، 52 روز هوای بهتر داشته ایم و نباید فراموش کنیم که گام به گام باید پیش رویم.
پسرم خودش بورسیه گرفت و به آمریکا رفت
وی بیان داشت: موضوع جمشید آرین و مخالفت من با خودرو تولیدی ایشان و انداختن خودرو به سد، یک شانتاژ خبری است، همچنین امضا، عنوان و حرفی که ایشان در نامه منتسب به من زده اند جعلی و از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری است.
رئیس حفاظت محیط زیست گفت: در یک جلسه عکسی منتشر کردند که بگویند من نقاشی میکشیدم بعد مشخص شد سر آستین لباس من در این عکس با لباسی که پوشیده بودم فرق داشت! یعنی انگار من در یک جلسه دو لباس متفاوت پوشیده بودم، حتی خیلی به خودشان زحمت نداده بودند که خوب فتوشاپ کنند.
وی بیان داشت: پسر من تا کارشناسی ارشد در ایران درس خواند، خودش بورسیه گرفت و در مقطع دکترا به آمریکا رفت و اتفاقاً برای تأمین هزینه هایش به ما هم فشار آمد اما رشته اش را دوست دارد و انتخاب خودش بود.
ابتکار بیان داشت: سال 92 اولین سفر خارجی من برای بررسی وضعیت ریزگردها به عراق بود.
رئیس حفاظت محیط زیست عنوان کرد: تهران آلوده ترین شهر دنیا نیست و وضعیت آن رو به بهبود است. پکن و دهلی آلوده ترین شهرهای دنیا هستند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
پس لطفا توجیه نكنید
فكر كردیم خدای ناخواسته فقط با هزینه شخصی رفتن به دیار كفر