به گزارش جام جم آنلاین، طبق اسناد به دست آمده توسط یکی از خبرگزاریها، علیرغم بیانات صریح مقام معظم رهبری مبنی بر وارد نشدن کالاهای مصرفی از آمریکا بویژه واردات خودورهای گران قیمت و پرمصرف این کشور، برخی اتومبیلهای ساخت این کشور وارد ایران شده است.
اطلاعات درج شده روی این خودروها نشان میدهد محل تولید آنها آمریکا بوده است. در برچسب مندرجات نصب شده روی برخی از این خودروها کلمه "MADE IN U.S.A" (ساخت آمریکا) درج شده و عنوان شرکت تولیدکننده این خودرو نیز HONDA OF AMERICA MFG.,INC (شرکت هوندای آمریکا) ذکر شده است.
افشا شدن این موضوع موج انتقاد کارشناسان را به دنبال داشت. کارشناسانی که معتقدند با توجه به کارنامه سیاه آمریکا در ایرانستیزی در بیش از نیم قرن اخیر، واردات خودرو از این کشور برخلاف سیاستهای کلان و منافع ملی ایران است.
«حمید گرمابی» عضو کمیسیون صنایع و معادن در گفتگو با جام جم آنلاین، بر این باور است: اگر قرار باشد خرید هر کالایی که با مشارکت آمریکا تولید شده ممنوع شود، به نوعی خودمان را محدود خواهیم کرد.
وی با جهانی خواندن اغلب شرکتهای سازنده تصریح کرد: در تولید محصولات این قبیل شرکتها، ایالات متحده چند درصد از سهام آن را به خود اختصاص داده، لذا ابتدا باید مشخص شود یک کالا که شامل خودرو و سایر اقلام وارداتی است تا چند درصد با مشارکت طرف آمریکایی تولید شده است.
نماینده مردم نیشابوردر مجلس دهم، ضمن اشاره و تأکید بر بیانات رهبر انقلاب اسلامی پیرامون جلوگیری از واردات کالاهای مصرفی با برند آمریکایی خاطر نشان کرد: چنانچه اقلامی که مبدا سازنده آن آمریکا باشد و با برند این کشور خریداری و وارد کشور گردد؛ موجبات شکوفایی اقتصاد آمریکا را فراهم میآورد و لذا با توجه به روابط خصمانه دولت آمریکا با ایران، قطعا چنین داد و ستدهایی به نفع اقتصاد کشور نیست.
عضو فراکسیون امید، تفکیک کالای آمریکایی با غیر آمریکایی را ضروری دانست و در تشریح این موضوع اضافه کرد: بطور مثال هواپیماهای ایرباس تنها با ده درصد مشارکت آمریکا تولید میشود. بنابراین در حال حاضر برند ایرباس آمریکایی قلمداد نشده از طرفی، بوئینگ که تولیدی آمریکا است؛ مسلما برند آمریکایی محسوب میشود و خریداری آن مغایر با سیاستهای کلی اقتصاد کشور است.
اما در رویکردی متفاوت، «محمد عزیزی» دیگر عضو کمیسیون صنایع و معادن در همین ارتباط به جام جم آنلاین گفت: طرح ممنوعیت خرید کالاهای آمریکایی مجلس در حال نهایی شدن است و تصور می کنم در صورت تصویب عملا بحث ورود خودرو هم از ایالات متحده کم لن یکن خواهد شد.
نماینده مردم ابهر و خرمدره، با اشاره بر تداوم سیاستهای خصمانه واشنگتن علیه مردم ایران و ادامه تحریمها خاطر نشان کرد: ما باید سیاستی گام به گام در مقابل تحرکات ضد ایرانی اتخاذ کنیم و همانطور که مقام معظم رهبری بارها فرمودهاند؛ دولتمردان آمریکایی قابل اعتماد نیستند. لذا باید متناسب با اقدامات دولت آمریکا گام برداشت و در صورت ادامه تحریمها ما هم به نوعی آنها را تحریم کنیم.
وی تصریح کرد: لذا در فضای اعمال محدودیتهای جدید از طرف آمریکایی؛ واردات کالاهای این کشور که خودرو هم از آن جمله است، باعث کمک به اقتصاد آنها شده و از طرفی اقتصاد ما را تضعیف خواهد کرد.
عضو فراکسیون ولایت مجلس تأکید کرد: اگر قرار باشد تحریمها ادامه داشته باشد چه معنی میدهد بازار ایران که برای آنها بازار خوبی هم تلقی میشود خریدار خودروهای آمریکایی باشد.
نماینده مجلس شورای اسلامی، ضمن انتقاد از رویکرد وزارت صنعت یادآور شد: به احتمال فراوان طرح ممنوعیت خرید کالای آمریکایی پس از تعطیلات مجلس به تصویب نمایندگان خانه ملت خواهد رسید.
گزارش و گفتوگو: محمدرضا شجاعیان – جام جم آنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت
این اونها نیستند كه به بازار خودروی ما نیاز دارند!اون محصولات به قدر مطلوب كیفیت دارند كه توان رقابت توی بازار جهانی رو دارند. اما خودروهای تولید ما هم این چنین هستند؟ و اگر مردم ما به جد در شرایط و خرید حق انتخاب داشتند و پایین بودن قدرت خرید و من توانی مالی وجود نداشت ،به نظرتون انتخابشون خودروی داخلی بود؟!
البته بدون توجه به هزینه های كاذبی كه تنها سد و مانع انتخاب اجباری خودروی داخل توسط مردم شده .