اگر یکایک ما در اینباره ژرفنگرانه و به نیکی بیندیشیم، حتما بخشی از کار و کوشش روزانه خویش را به ترویج کتاب اختصاص میدهیم.
اهمیت کتابخوانی از آنجاست که فرد کتابخوان و اهل مطالعه به مرور دارای مصونیتی میشود که وی را در مقابل انواع امواج ضدفرهنگی و انحرافی واکسینه میکند و او دارای قدرت تشخیص و تمییز درست از نادرست خواهد شد. سالهاست مسئولان از ترویج مطالعه و کتابخوانی در کشورمان سخن میگویند، اما این موضوع مهم در گذر روزگارها و کارهای کمتاثیر و جزئی به جایی نمیرسد و آمارها همچنان حکایت از پایین بودن سرانه کتابخوانی و مطالعه در کشورمان دارد. تنگناهای اقتصادی هم متاسفانه تاثیر خود را در خانوادهها بر بخش مصرف فرهنگی میگذارد؛ زیرا مردم عادت نکردهاند که نیاز به فرهنگ و محصولات فرهنگی و ارتقای فکری را هم جزو نیازهای اولیه بدانند و در سختیها و فراز و نشیبها از آن کم نگذارند .
ایجاد موجهای تازه، فراگیر و نوآورانه در حوزه کتاب و کتابخوانی میتواند به عنوان راهبرد مورد توجه قرار گیرد و در این راستا، همافزایی رسانههای مختلف، سازمانها و نهادها و وزارتخانهها، نخبگان، صاحبنظران، روحانیون، هنرمندان، ورزشکاران و همه اقشار مختلف بسیار موثر و سرنوشتساز است. حرکتهایی از این دست لازم است فارغ از تعلقات و گرایشهای جناحی مورد حمایت و پشتیبانی قرار گیرد تا بتواند تاثیر لازم را فارغ از شعار برجا نهد. رادیو ایران با توجه به اهمیت بنیادین کتاب و کتابخوانی و تاثیری که در مصونیتسازی افراد نسبت به امواج مزاحم و تهاجم فرهنگی دارد و میتواند افراد جامعه را در کارزار جنگ نرم و فرهنگی که در جریان است یاری کند، در سیاستهای خود توجه ویژهای به این امر داشته است. طراحی حرکتهای فرهنگی گسترده برای کتابخوانی و ادبیات و خط و زبان فارسی از جمله اقدامات رادیو ایران است که به صورت پیوسته برگزار خواهد شد. پویش کتابخوانی در «من کتاب میخوانم» رادیو ایران 20 آبان سال گذشته آغاز شد و سبب استقبال کمنظیر نخبگان و مردم و مسئولان شد. مخاطبان این شبکه نیز با ارسال فایلهای صوتی و معرفی و خوانش قسمتی از کتابهای مدنظر خود و ارسال آنها به رادیو، تعاملی گسترده را با رسانه رقم زدند و در برنامه کافه هنر و برنامههای مختلف، این بستههای صوتی پخش شد. از طرفی، اقشار مختلف نخبگان؛ از علما، روحانیون و دانشمندان گرفته تا مسئولان، هنرمندان و ورزشکاران به این حرکت ملی پیوستند و خود را مبلغ و مروج کتابخوانی لقب دادند. ارگانهای مختلف همچون سازمان محیطزیست، آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و فدراسیونهای ورزشی حمایت خود را از این حرکت اعلام کردند و خواستند تا یاریگر موضوع کتابخوانی در کل کشور باشند. پویش کتابخوانی رادیو ایران در اردیبهشت ماه مرحله دوم را با توصیه کتابخوانی برای خانواده برگزار کرد و اکنون مرحله سوم این پویش برپا شده است. در این مرحله از پویش کتابخوانی رادیو ایران نهادها و ارگانها و مراکز مختلفی همچون معاونت فرهنگی شهرداری تهران منطقه 3، سازمان فرهنگی هنری شهرداری، حوزه هنری و مرکز موسیقی و سرود مشارکت میکنند و در ترویج فرهنگ کتابخوانی در حوزههای مختلف، رسانه را یاری خواهند کرد. در این دوره علاوه بر ارسال فایل صوتی و پیوستن به پویش کتابخوانی، فعالیتهای دیگری هم انجام میشود؛ از جمله برپایی جلسات کتابخوانی در مهدهای کودک، تبلیغات محیطی و شهری کتابخوانی، جمعآوری کتاب برای مناطق محروم و اشتراکگذاری کتاب. پویش کتابخوانی رادیو ایران سعی دارد این حرکت استکمالی را در عرصههای تازه گسترش دهد و در این راستا از یاری همه ارگانها و مسئولان و مردم عزیز استقبال میکند. به خاطر بیاوریم یکایک ما در امر کتابخوانی مسئولیم و باید سهم خویش را در این امر ادا کنیم.
یدالله گودرزی - مدیر فرهنگ و اندیشه رادیو ایران
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم