به گزارش جامجم، رئیس دولت یازدهم و هیات همراه وی، سفرهای استانی خود را از دی ماه سال 92 و سفر به استان خوزستان آغاز کردند. در سفر دو روزه به خوزستان که در 24 دیماه صورت گرفت و حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در سخنرانی خود در مصلای اهواز از تلاش و تعهد دولتش برای پاکسازی و احیای رودخانه کارون از طریق اجرای طرح تصفیه فاضلاب در شهر اهواز، پاکسازی و لایروبی اروند و احداث متروی اهواز سخن گفت و تاکید کرد که دولت وی همه تلاش خود را برای اجرای کامل طرح 550 هزار هکتاری و زیر کشت بردن همه این زمینها به کار خواهد گرفت.
رئیسجمهور روحانی در همان سفر رفع برای مشکل آلودگی هوا و ریزگردها، حل چالش انتقال آب کارون به دیگر استانها و نبود آب برای کشت و کار در خوزستان و رفع مشکلاتی نظیر بیکاری، آلودگی آب آشامیدنی و بازسازی مناطق جنگزده از جمله خواستههای مردم و نمایندگان استان دستور داد؛ خواستههایی که به گفته نمایندگان این استان همچنان لاینحل باقی مانده است.
تامین آب شرب؛ فقط 10 درصد اعتبارات
علی ساری، نماینده مردم اهواز در مجلس در گفتوگو با جامجم، یکی از وعدههای مهم دکتر روحانی به مردم را، تامین آب شرب مناسب در اهواز ظرف مدت یک هفته عنوان کرده و میگوید: اما متاسفانه این وعده پس از گذشت سه سال هنوز محقق نشده و آب شرب در اهواز بسیار نامناسب و کیفیت آن نامطلوب است.
به گفته وی در این سفر مقرر شد فاز 2طرح آبرسانی غدیر تکمیل شده تا آب شرب مناسب برای اهواز و دیگر شهرهای استان تامین شود، ولی باوجود اولویت و اهمیت این طرح در سطح استان خوزستان و وعده رئیسجمهور، میزان نقدینگی در سال 1394 تنها 10 درصد مبلغ اعتبارات تخصیص داده شده بوده است.
قطار شهری اهواز؛ زمینگیر ضمانت بانکی!
نماینده اهواز در مجلس با بیان اینکه اجرایی شدن قطار شهری اهواز هم از وعدههای رئیسجمهور در سفر به خوزستان بود، میافزاید: با این حال پیشرفت فیزیکی پروژه قطار شهری اهواز اکنون حدود 27درصد است و 52 میلیون دلار اعتبار ارزی که قرار بود اختصاص یابد، با وجود پیگیریهای انجام شده؛ بانک عامل (تجارت) تاکنون با ضمانتهای پیشنهادی استانداری و سازمان مدیریت استان موافقت نکرده است.
کاهش میزان احیای دشتهای خوزستان
ساری به طرح بزرگ احیای دشتهای کشاورزی خوزستان هم اشاره و تصریح میکند: گرچه رئیسجمهور در سفر خود وعده داد که همه 550 هزار هکتار زمین کشاورزی خوزستان را احیا و آماده کشت کند، اما در عمل تا به امروز فقط 312هزار هکتار از این اراضی عملیاتی شده، گرچه همه آنها هم برای مراحل کشت آماده نشده است.
تصفیهخانه شرق اهواز؛ نامشخص
نماینده اهواز در مجلس تکمیل پروژه تصفیهخانه شرق اهواز را از دیگر وعدههای سفر رئیسجمهوری عنوان کرده و میگوید: این پروژه هم به دلیل اختصاص نیافتن اعتبارات لازم، کامل نشده، گرچه از پیشرفت فیزیکی 83درصدی برخوردار است.
آزادراه اندیمشک در انتظار پیمانکار
احداث آزادراه اهواز- اندیمشک از دیگر وعدههای رئیسجمهور در سفر به خوزستان بود که نماینده اهواز به آن اشاره کرده و میافزاید: مقرر شده بود که سرمایهگذار خصوصی برای اجرای پروژه انتخاب شود، که حتی این مرحله اولیه هم تاکنون انجام نشده است.
خرمشهر و آبادان کلا فراموش شد
آبادانی خرمشهر و آبادان زیر سایه دو طرح امکانپذیر است، اولی پاکسازی و لایروبی اروند و دوم اینکه کل آبادان و خرمشهر به عنوان منطقه آزاد اروند اعلام شود؛ دو طرحی که رئیسجمهور در سفر خود بر آنها تاکید کرد. حالا اما غلامرضا شرفی، نماینده آبادان به جامجم میگوید: نه فقط این دو طرح مهم اجرایی نشده، بلکه مشکل آب و فاضلاب این دو شهر هم که زیرساختهایشان کاملا در جنگ از بین رفته، برطرف نشده، به طوری که آب شرب مردم این شهرها، آبی لجن، بودار و غیربهداشتی است و از سویی با هر بارندگی و به دلیل فرسودگی و شکستگی شبکههای آب و فاضلاب، تمام خیابانها و معابر را آبی توام با فاضلاب فرا میگیرد.
اوضاع آنقدرها هم بد نیست
با وجود این، امید حاجتی، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان خوزستان معتقد است که درمجموع و با توجه به شرایط اقتصادی کشور، اوضاع پیشرفت پروژهها در این استان راضیکننده است، گرچه مشکلاتی وجود دارد .
وی در گفتوگو با جامجم میافزاید: اجرای همه طرحها از جمله طرح 550 هزار هکتاری کشاورزی و طرح آبرسانی غدیر که آب شرب سالم و بهداشتی نیمی از مردم خوزستان را تامین خواهد کرد، درحال انجام است و حتی پروژه تصفیه خانه شرق اهواز نیز آماده شده و بزودی افتتاح خواهد شد.
معاون برنامهریزی استاندار خوزستان درعین حال به تاخیر در اجرای پروژه قطار شهری و آزادراه اهواز ـ اندیمشک اذعان کرده و یادآور میشود: طرح آزادراه اهواز ـ اندیمشک اکنون توسط راه و شهرسازی در حال پیگیری است و پروژه قطار شهری نیز گرچه تاکنون به دلیل همکاری نکردن بانک عامل و نپذیرفتن ضمانت شهرداری، به تعویق افتاده، اما فاز اول آن اواسط سال آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
فاطمه مرادزاده
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت