بنابر این وقتی فردی در جایگاه نامناسب شغلی قرار می گیرد و آموزش نمی بیند، رخ دادن خطا را باید انتظار داشت ؛ خطایی که ممکن است حتی به آسیب دیدن خودش منجر شود، ضمن آن که بهرهوری پایینی نیز دارد.
دومین علت، حوادث ناشی از کار پیمانکارانی است که محیط امن را برای کارگر فراهم نمیکنند و در واقع نیروی کار در محیط شغلیاش هر لحظه در حال دوئل با مرگ است. بسیاری از این پیمانکاران ممکن است حتی از امکانات لازم برای امن کردن محیط کار مطلع باشند، اما به بهانه هزینه بر بودن، آنها را از کارگران دریغ کنند.
پیمانکارانی هم وجود دارند که بیش از حد توان یک نیرو از او کار می کشند و فراموش نکنید که مساله فرسودگی شغلی در بروز خطای انسانی در محیط کار بشدت موثر است. وقتی کارگری فرسوده می شود ، احساس خستگی جسمی و روانی دارد و خطر وقوع حادثه در محیط کار برای او محتمل تر است، ولی ما در کشورمان به این نکته توجه نمیکنیم، در حالی که این وضعیت باید سنجش شود. موضوع دیگری که سبب خطای انسانی در کارگران می شود به بیمه ها مربوط است. وقتی کارگری نیاز به مرخصی استعلاجی دارد، باید این مرخصی در اختیارش قرار بگیرد، در حالی که معمولا میزان مرخصی استعلاجی کارگران متناسب با سطح بیماری آنها نیست و همین مساله سبب می شود آنها با تنی بیمار و دلی ناراضی در محیط کار حاضر شوند که این خطر آسیب دیدن مجددشان را بسیار بالا می برد.
دکتر عبدالرضا عزیزی - عضوکمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: