ترمیم کابینه با توجه به مدتزمان باقیمانده از عمر دولت ضروری تشخیص داده نمیشود البته تعدادی از کارشناسان بر این باور بوده و هستند که ترمیم کابینه جدا از ملاحظات سیاسی باید از ابتدا در تیم اقتصادی دولت انجام میشد.
تیم اقتصادی دولت متشکل از وزرای اقتصادی دولت شامل وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر نیرو، وزیر نفت و وزیر راه و شهرسازی و روسای سازمان برنامه و بانک مرکزی است.
به نظر من، به غیر از وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و راه و شهرسازی که بر پایه آمارهای موجود عملکرد مثبتی داشتند، سایر وزارتخانهها دچار ایراد و اشکال بودند. از ابتدا ضعفها بهصورت ریشهای و عمیق در وزارت نیرو، وزارت امور اقتصادی و دارایی و تا حدودی وزارت نفت کاملا آشکار بود.
در یک سال و نیم اخیر نیز شاهد عقبماندگیهای زیادی بودیم. وزارت اقتصاد نتوانست به وضعیت بورس و تجهیز منابع از طریق مکانیسم بازار سرمایه کمکی کند. اصلاح قانون مالیاتها هم که میتوانست بخشی از مشکلات موجود را برطرف کند عملا در دستور کار قرار نگرفت. وزارت اقتصاد اعلام میکند تورم را کنترل کردیم، اما سرمایهگذاری و نسبت آن به تولید ناخالص داخلی کاملا ناموفق بوده و انگیزهای برای انجام این کارهای بزرگ وجود نداشته است.
وزارت نیرو در زمینه استفاده از ظرفیت انرژیهای تجدیدناپذیر که در بخش برقابی روی رودخانههای بزرگ مانند کارون، دز و کرخه وجود دارد و میتواند حدود یکسوم ظرفیت تولید برق کشور را از طریق نیروگاههای برقابی اضافه کند، عملا در حاشیه قرار گرفته است.
در وزارت نفت هم دخالتهای مستقیم شخص وزیر باعث شد تا تعیین قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی ضربههای سنگینی را به سرمایهگذاری در این بخش طی این مدت وارد کند.
بنابراین با توجه به این مسائل متوجه میشویم که ترمیم کابینه در بخش اقتصادی بسیار ضروریتر بود، البته اکنون نیز برای اصلاح دیر است.
اگر قرار است دولت در انتخابات سال آینده شرکت کند، بدون شک با چهرههای موجود در تیم اقتصادی خود قادر نخواهد بود نظر مساعد رأیدهندگان بویژه طبقه متوسط را جلب کند. دستاوردهای دولت در طول سه سال اخیر در بخش صنعت بویژه صنایع استراتژیک مانند فولاد غیرقابل کتمان است. همچنین توسعه شبکههای ریلی و پیشرفت حاصل در این بخش از نگاه کارشناسان دور نیست.
آقای نوبخت، سخنگوی دولت میگوید، تیم اقتصادی ما خوب کارکرده که بیشتر به یک نوع عوامفریبی شبیه است تا بیان واقعیات و نظر کارشناسان اقتصادی در این زمینه متفاوت است.
دکتر بهمن آرمان - استاد دانشگاه علامه طباطبایی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت