به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فرانس پرس، استیو مک کوری ، عکاس آمریکایی در سال 1984 عکس شربت گولا دخترک یتیم افغان را که در یک اردوگاه پناهندگان در پاکستان به سر می برد با دوربینش ثبت کرد.
این عکس که در سال 1985 زینت بخش روی جلد نشریه معتبر نشنال جئوگرافیک شده بود دخترکی با چشمان سبز درشت با روسری قرمز رنگ را نشان می داد . اندکی بعد این تصویر تبدیل به نماد مردم افغان شد که در آن زمان کشورشان تحت اشغال اتحاد جماهیر شوروی بود.
شاهد الیاس مسئول سازمان ملی ثبت احوال پاکستان امروز چهارشنبه گفت: خانم شربت گولا به دلیل داشتن اوراق هویت جعلی توسط مقامات دستگیر شده است. دستگیری او در پی پرونده تحقیقی که دو سال پیش آژانس فدرال تحقیقات پاکستان در شهر پیشاور مرکز ایالت مرزی خیبر پختونخوا گشوده بود، انجام گرفت.
به گفته مقامات پاکستانی، شربت گولا در آوریل 2014 در شهر پیشاور درخواست دریافت کارت هویت ملی با نام شربت بی بی را داده بود. مقامات در عین حال، در جستجوی سه کارمند سازمان ملی ثبت احوال هستند که کارت هویت را به شربت گولا داده و هم اکنون فراری اند.
هزاران پناهنده افغان موفق شده اند که کارت هویت پاکستانی دریافت کنند به رغم اینکه صدور آن به صورت هوشمند انجام می شود.
اگر شربت گولا متهم شناخته شود مجازاتی از 7 تا 14 سال زندان و جریمه ای بین 3 تا 5 هزار دلار در انتظارش است.
پاکستان در ماههای اخیر دست به تحقیق گسترده ای برای یافتن افرادی زده است که دارای کارت هویت غیر قانونی این کشور هستند.
استیو مک کوری ، عکاس آمریکایی پس از 17 سال جستجو سرانجام در سال 2002 موفق شد شربت گولا را در روستایی دورافتاده در افغانستان پیدا کند. او زن یک نانوا شده و صاحب سه دختر بود. بدون شک پس از اینکه مک کوری وی را یافت با تشدید جنگ و ناامنی در افغانستان شربت گولا دوباره به پاکستان پناهنده شده بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
در شرایطی كه پاكستان و گروههای تروریستی تحت امر نظیر طالبان در افغانستان دخالت دارد، جعل هویت بخاطر در امان بودن جان خود دیگر جرم نیست، یكجور پناهآوردن است.
مستندی كه بعد از 20 سال اقای مك كوری از این خانم ساخته بسیار تاثیرگذار و تكان دهنده اس!