کارتهای اعتباری هم احتمالا مانند طرحهای دیگر خروج از رکود با استقبال کمی ازسوی مردم روبهرو میشود، به این دلیل که سود این تسهیلات آنقدر بالاست که کمتر اقشاری توان استفاده از آن را خواهد داشت. ضمن اینکه نرخ سود این کارتها با تورم اعلامی، مغایرت زیادی دارد. نهادهای آماری اعلام میکنند که تورم در کشور به زیر 10 درصد رسیده، اما نرخ تسهیلات بانکها متناسب با آن کاهش نیافته که همین امر نشاندهنده ابهامات در بخش تورم است.
کارت اعتباری یکی از خدماتی است که در شبکه بانکی میتواند به خروج از رکود منجر شود، اما این اتفاق زمانی رخ خواهد داد که خرید کالاهای تولید داخل برای مردم مهیا شود، اما برخی اقدامات نمایانگر این است که همچنان به واردات چراغ سبز نشان داده شود. اکنون خرید کالاهای خارجی با کارتهای اعتباری امکانپذیر است و این جریان برخلاف اقتصاد مقاومتی تلقی میشود.
زمانی که کشور در رکود تورمی قرار دارد، باید به برنامهریزی تحریک تقاضا و عرضه پرداخت، اما در این طرح تنها طرف تقاضا در نظر گرفته شده که موفقیتی در آن حاصل نمیشود. مسلما اگر قرار بود طرحهای خروج از رکود موفق باشد، نیاز به طرحهای یک، دو، سه و... نبود و با برنامهریزی اولیه این مهم محقق میشد.
به نظر میرسد اگر بهجای اعطای کارت اعتباری در شرایط فعلی که هماهنگی لازم را در شبکه بانکی در اختیار ندارد، به بنگاههای تولیدی توجه میشد، اکنون تولیدات کشور با کیفیت بالا در بازارهای رقابتی جای داشتند، اما متاسفانه این موضوع نیز مغفول مانده است.
دکتر عبدالمجید شیخی - کارشناس اقتصادی
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد