به گزارش فرادید به نقل از بی بی سی، در این فیلم تیم رابینز، هنرپیشه نقش اندی دوفرین، بانکدار جوانی که به اتهام قتل همسرش به حبس ابد محکوم شده بود، موقع فرار از زندان مجبور میشود مسیری طولانی را در تونلهای فاضلاب سینهخیز طی کند. او برای تمیز شدن فقط به یک قالب صابون و لباسهای نو نیاز داشت.
اتهام قتل به ناحق به اندی زده شده بود و فرار او از شائوشنک و افشای فساد رئیس زندان در پایان داستان را میتوان عین عدالت به شمار آورد.
دردسر یک قرص ارزان برای زن ثروتمند!
شخصیت دوفرین و بلاهایی که استیون کینگ، نویسنده رمانی که این فیلم از روی آن ساخته شده، به سرش میآورد، شباهتها و البته تفاوتهایی با بزرگترین چالش ورزشی ماریا شاراپووا، البته در خارج از زمین تنیس دارد. ستاره روس تنیس دنیا که ماجرای مثبت شدن نتیجه آزمایش دوپینگش در اوپن استرالیا به یکی از جنجالیترین خبرهای این ورزش تبدیل شد.
اندی دوفرین و شاراپووا هر دو جذاب و ثروتمند هستند و به هیچکدامشان نمیآید که مجرم باشند. تفاوت این دو اما در واکنششان به اتهام است: اندی از همان روز اول در دادگاه اصرار کرد که بیگناه است، در حالی که ماریا پذیرفت که ماده ممنوعه ملدنیوم را مصرف کرده است؛ ماده ای که از ژانویه امسال به فهرست داروهای دوپینگی اضافه شده است.
شاراپووا گفت که از ۱۰ سال پیش این دارو را مصرفمیکرده و بدون آگاهی از تغییرات صورت گرفته در فهرست مواد ممنوعه آژانس مبارزه با دوپینگ، به مصرف آن ادامه داده بود. هرچند که به گفته مسئولان فدراسیون جهانی تنیس، ایمیل فهرست داروهای ممنوعه ۵ بار برای دارنده ۵ گرنداسلم تنیس جهان فرستاده شده بود.
ملدنیوم در روسیه، زادگاه شاراپووا که در سن ۸ سالگی آن را ترک کرد، بدون نسخه پزشک فروخته میشود و مردم این کشور به آن به چشم "نوشدارو" نگاه میکنند. ماده ای که در شرایط استرسزا و همین طور بعد از فعالیتهای فیزیکی سوخت و ساز بدن را به نحوی تنظیم میکند که سلولها از کمبود اکسیژن رنج نبرند.
یلنا ایزیبایوا، ستاره روس پرش با نیزه و رکورددار جهان، در دفاع از ورزشکار هموطنش گفته که حتی مادر بزرگش هم از این دارو مصرف میکند. قیمت یک بسته ۴۰ تایی از کپسول های ۲۵۰ میلی گرمی ملدونیوم در روسیه تنها ۳ یورو است و هر کس مشکل حاد جسمانی نداشته باشد، میتواند آن را از نزدیک ترین داروخانه تهیه و به طور روزمره مصرف کند.
دکتر ایوارس کالوینز، سازنده لتونیایی ملدنیوم که این دارو را در دهه ۷۰ ساخته، گفته به دنبال مادهای بوده که در بدن تجزیه نشود تا عمل اکسیژن رسانی برای مدت بیشتری ادامه داشته باشد. دارویی که به نارساییهای قلبی هم کمک میکند.
این دارو حجم سرخرگها را بیشتر نمیکند بلکه استفاده از آن باعث میشود قلب برای پمپاژ خون از توانایی سرخرگها نهایت بهره را ببرد. بعدها مشخص شد که ملدونیوم برای درمان برخی از مشکلات عصبی و همین طور جلوگیری از دیابت هم مفید است.
برای بهتر دانستن اثربخشی ملدونیوم برای شاراپووا بد نیست بدانیم که در این سالها هیچکس از مشکل بینظمی ضربان قلب که شاراپووا مدتهاست با آن دست و پنجه نرم میکند و همچنین مشکل دیابت که در خانواده او ریشه موروثی دارد، با خبر نبود.
تنها پس از جار و جنجال در رابطه با دوپینگ او بود که وکیلش جان هگرتی در این باره حرف زد و همه از مشکلات سلامتی این تنیسباز روس خبردار شدند.
دکتر کالوینز و جامعه پزشکی کشورهای شرق اروپا معتقدند که ملدونیم عوارض جانبی حادی ندارد. طبق تجویز آنها، استفاده از این دارو فقط نباید از ۶ هفته در یک دوره ۴ ماهه، بیشتر شود. شاراپووا هم با استناد به نظر آنها از ۱۰ سال پیش این دارو را مصرف میکرد.
تنها مشکل او در نحوه دستیابی به این دارو بود. «میلدورانت»، رایج ترین دارویی که از ملدنیوم ساخته میشود نه از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا مورد تأیید است و نه از طرف آژانس دارویی اروپا. برای همین ماریا یا در سفرهایش به روسیه و یا از طریق خرید اینترنتی، محصولی غیرمجاز را به آمریکا وارد میکرد.
اما چه کسی فکرش را می کرد که دارویی که یک بستهاش حتی کمتر از آبنباتهای "شوگرپوا" (آبنباتهایی که توسط شرکت شاراپووا تولید میشود) قیمت دارد، تا این حد خطرناک باشد؟
این که زن پیشین شماره یک تنیس دنیا که ۳۵ بار قهرمان تورنمنتهای معتبر تنیس شده و مدال نقره المپیک ۲۰۱۲ لندن را در کارنامهاش دارد، ورزشکاری که یکی از نمادهای ورزش دنیا به حساب میآید و پردر آمدترین ورزشکار زن دنیا (به نوشته مجله فوربز)، با مصرف دارویی این قدر ارزان قیمت و به ظاهر بی خطر این طور به دردسر بیافتد؟ جواب خود او به این سوالها این بود: "یک اشتباه بزرگ."
ماریا شاراپووا برخلاف اندی دوفرین که بی گناهیاش را از همان ابتدا فریاد میزد، منکر کاری که کرده بود نشد، اما میتوان گفت در نهایت داستان هر دوی این شخصیتها پایانی مشابه داشت. دادگاه عالی ورزش، فرجامخواهی تنیسباز روس را پذیرفت و با اعلام این که او تقلب نکرده و مرتکب اشتباهی بزرگ اما غیرعمدی شده، محرومیتش را از دو سال به ۱۵ ماه کاهش داد.
شاراپووا از ۲۶ آوریل ۲۰۱۷ به دنیای تنیس باز می گردد و به این ترتیب اولین تورنمنت بزرگی که میتواند در آن حاضر شود، اوپن فرانسه خواهد بود. ۱۵ ماه دوری از شرایط مسابقه بدون شک تبعات مهمی برای او به همراه خواهد داشت.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد