به همین دلیل است که مقام معظم رهبری طی دو دهه گذشته تاکید فراوانی بر این مقوله داشتهاند و در بیانات دیروزشان نیز بار دیگر در این زمینه صحبت کردند.
در نگاه ایشان، مقولات فرهنگی، زیرساخت است و اگر زمینهسازی تربیتی و فرهنگی وجود نداشته باشد، دولت قادر به اجرای هیچ طرحی نیست.
اساسا کشورهای مهاجم که تحت عنوان تهاجم فرهنگی به کشورهای پایین دست خود هجمه میکنند قبل از اینکه بخواهند تغییرات سیاسی ایجاد کنند درصدد دگرگونی فرهنگ تصمیمگیری سیاسی یک دولت و ملت هستند.
به عبارت دیگر، آنها برآنند که فرهنگ پذیرش استعمار را در کشورهای دیگر حاکم کنند و در طول تاریخ، غربیها و در راس آنها آمریکا و انگلیس، اساسا فرهنگسازی را مهمترین بستر برای تغییرات سیاسی و اجتماعی و حتی جلوگیری از پیشرفتهای علمی کشور مورد تهاجم میدانستند.
براساس تفکر غربی، اگر سبک زندگی سایر کشورها بر اساس الگوی دلخواه غرب، تغییر پیدا کند قطعا تولیدکننده نخواهند بود و در مواجهه با فرهنگ بیگانه تسلیمپذیر و به فرهنگ وارداتی متمایل خواهند شد.
در فرهنگ وارداتی هم نوع خاصی از تعاملات اقتصادی تعریف شده که به طور قطع در آن اقتصاد مقاومتی اعتبار نخواهد داشت و به لحاظ سیاسی، نظامی و عملی هم وابستگی به قدرتهای بزرگ را در پیخواهد داشت.
این اتفاق زمانی رخ میدهد که بنمایههای فرهنگی یک ملت و جامعه تضعیف شود و کشور مهاجم بتواند تغییرات ماهوی فرهنگی در سایر کشورها ایجاد کند.
تاریخ ثابت کرده که هیچ کشوری بدون اتکا به مولفههای غنی فرهنگی خود به خودکفایی و استقلال نخواهد رسید.
بیژن نوباوه - نماینده پیشین مجلس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت